No nyt uutiset paranee ja mies mukana
Loma Suomessa

Olisiko sittenkin mahdollista että ranskalaiset voivat joskus harvoin olla väärässä ?!

Sisäministeri Nicolas Sarkozyn toissapäiväinen kommentti Pariisin menetettyä olympialaiset Lontoolle :

"On ne peut pas voir la France accumuler tant d'échecs, y compris aux Jeux olympiques, sans se demander si ce n'est pas nous qui avons tort et le monde qui a raison".

Vapaamuotoinen käännös : Ranska ei voi kerätä näin monia epäonnistumisia, olympiakisat mukaan lukien, kysymättä onko se itse väärässä ja muu maailma oikeassa.

Harvinaisen tervettä itsekritiikkiä - en ole tainnut koskaan ennen kuulla moista ranskalaisten, saatikka sitten ministerin suusta, ja olin tipahtaa metron penkiltä lukiessani sitaattia lehdestä.

Kyseisen ministerin kannanotoista ja poliittisesta linjasta voidaan olla montaa mieltä, mutta tämä oli ilahduttavan avoin kyseenalaistaminen !

Samainen ministeri komeilee myös juorulehtien kansissa, koska huhutaan vaimonsa Cécilian olevan eroaikeissa - ja luultavimmin jo tilapäisesti asumuserossa. (En ole kovin tarkasti lukenut Voici-ym julkaisuja, pitäisi käydä kampaajalla useammin...)

Cécilia oli tiiviisti mukana kamppanjoissa ja mm kansliapäällikkönä tai vastaavassa avaintehtävässä, ja heidän yksityiselämänsä oli julkista omaisuutta ; mm heidän pieni poikansa oli toivottamassa onnea isälleen puoluekokouksessa joku aika sitten. Nyt tämä julkisuus on kääntymässä ministeriä vastaan, eikä hän oikeastaan voi kaiken logiikan mukaan yht'äkkiä ruveta suojelemaan yksityiselämäänsä.

Se joka leikkiin ryhtyy, leikin kestäköön.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

No oho!Eipä kuulosta kovin ranskalaiselta.

Jaksuja ja paranemisia Jeanille!

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)