Toipilasuutisia läheltä ja kaukaa
Enkkulit rakastavat Suomea - Our friends the Finns - La presse finlandaise défend sa cuisine

Olympiarenkaita ja -risuja heitellään jo...

Vai sanoi se Chirac että vain Suomessa muka ruoka on vielä pahempaa kuin briteillä ?! Hähää, taisipa unohtaa että Suomella on kaksi ääntä olympiakisojen ehdokkaista äänestettäessä juuri näillä hetkillä...

Joka tapauksessa on törkeää että valtiomiehet heittävät avoimesti herjaa ja puhuvat pahaa pienen pohjoisen maan ruuista. Meidänkin firmassa oletetaan ettemme tuota häpeää lafkalle vapaa-ajalla, mutta miten on mahdollista että presidentit kehtaavat moiseen ? Suurlähettiläs Helsingissä taitaa saada sapiskaa, mutta asia jäännee siihen.

Ranskalaisissa lehdissä tuskin mainittiin asiaa, mutta kotimaassa ja brittilehdistössä tuohduttiin sitäkin enemmän.  Myös The Guardian ja The Sun vaahtosivat brittien mollaamisesta, ja pinnoja ranskislehdelle Libé joka sentään nettisivuillaan mainitsi presidentin vitsailut.

Eli tunnustakaa kuka syötti kalakukkoa tai mämmiä arvoisalle valtiovieraalle ? Ilta-Sanomissa väitettiin että kyseessä olisi ruoka-aineitten tuoreus, joka johtuu lyhyestä kasvukaudestamme. Ai miten niin muka ?! Oliko tarjolla olleen tillilihan tilli nahistunutta ? =D

Lisättäköön AFP:n sähke josta käy mm ilmi mitä Chirac söi Ahtisaaren tarjoamilla illallisilla vuonna 1999, sekä Alex Stubbin tänä aamuna Chiracille lähettämä illalliskutsu seuraavallaa menyyllä :

  • Fish and chips - muikunmätiä ja puikulaperunachips
  • Tattiliemi ja lanttukukko
    Ahvenanmaan karitsa ja nokkosmuusi
  • Mesimarjaviinissä marinoidut metsämarjat ja ternipudding

Toisaalta voisin melkein olla kiitollinen Chichin töttöröintiin, jos sen ansiosta vältämme olympiakisat. Saimme aivan tarpeeksi hässäkkää jo fudiksen mm-kisoissa ammoin - ja Pariisihan on jo muutenkin maailman suosituin matkailukohde. Ei enempää väkeä, kiitos !

Ja niille jotka puolustavat kisoja sen varjolla, että kaupungin palvelut paranevat, rakennusala piristyy, metrolinjat pidennetään... kaikki tämä tapahtuu (jos tapahtuu) niin suurella kiireellä, että poikkeusluvilla ja -laeilla kumotaan kaikki kestävän kulutuksen ym suurella vaivalla kyhätyt pelisäännöt.

Koska saamme maapallonsuojelukisat ?!?!


Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Mutta suomalainen ruoka on PAHAA! Ihan oikeesti! HYI )/&%¤#/Q"?, jos tuo menu pitäisi oikeasti syödä =//

Missä pidettäis kerskakulutus- ja maapallontuhoamiskisat? Mä voisin ilmoittautua niihin. Olympialaisille yksi hailee, kun ei urheilu kiinnosta pätkän vertaa.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.