Beau beau bottes II / Lisäsaapastelua
Arc(he)s et ponts / Riemukaarista ja mikrolomasta

Les Nordiques ne seraient pas si cool que ça ?! / Pohjoismaista moraalivouhotusta ?

Réflexions sur l'alcool et le tabac vis à vis des enfants. Doit-on laisser goûter un petit de trois ans de l'alcool, même peu alcolisé ? Pour moi c'est hors de question, alors que certains Français trouveraient normal qu'un petit prenne un fond de verre de cidre. [Sujet à développer !]

Olenko kaavoihinkangistunut pohjoismainen tiukkapipo, joka ei sittenkään sopeudu täkäläiseen kulttuuriin ? Kuvittelin olevani liiankin sopeutunut ja pariisilaistunut, mutta viime aikoina harhakuvaan on tullut säröjä.

Ensimmäinen kolhu tuli kun näin syyslomalla moottoritien bensa-aseman karkkihyllyn. Kauhistuksekseni tarjolla oli tupakka-askia jäljitteleviä karkkipakkauksia. Totutetaanko naperot pienestä pitäen moiseen paheeseen ? Mitä ihailtavaa on röökipaketissa ; miksi se pitää assosioida johonkin yhtä haluttuun tuotteeseen ? Onko valtion lobbyllä sormensa pelissä ?! Argh.

Toinen tapaus sattui kreppiravintolassa jokin aika sitten. Joimme siideriä kuten lättyjen kanssa kuuluu, ja esikoinen alkoi kinuamaan kuplivaa omenamehua. Olin saada sydärin kun pöytäseurueemme muut jäsenet olivat jo käsi ojossa kaatamassa pullosta ipanalle kuusivolttista nestettä.

Voimakkaitten vastalauseitteni ansiosta pojan vasta noin kolme vuotta palvellut maksa säästyi turmellukselta, ja tuli selväksi etteivät meidän pikkulapset juo alkoholia.

Tuttuja lähinnä nauratti, olin heistä vauhkoilija ja kertoivat kaikki maistaneensa shamppanjaa ja viiniä pienestä pitäen. Näin punaista ja teki mieli pamauttaa että (täkäläiset) entiset tavat ovatkin varsin suositeltavia : grillataan leipää asbestilevyllä kaasuhellalla, maalataan seinät lyijymaalilla, piikitetään lapsia kasvuhormoneilla... ARGH 2.

Kieltäydyn myöntämästä olevani takapajuinen ja suvaitsematon tyranni. Maalaisjärkeni sanoo että näissä asioissa ei anneta periksi, ja olisi kohtuullista että jokaisen vakaumuksia kunnioitetaan.

Miten Suomessa tai muualla suhtauduttaisiin moiseen ? Kuten paikallinen sanonta osuvasti kuuluu, olenko aivan "kenkieni vieressä" (à côté de mes pompes) ?!

[Taas löytyi tekosyy mainita kengät...]

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Kannatan periaatteitasi lämpimästi. Mutta täältä Pohjolan perukoilta käsin onkin helppoa olla samaa mieltä, koska suomalainen/pohjoismaalainen kasvatuspohja on aika yhteväinen. En sanoisi tiukempi, koska luultavasti olemme joissakin asioissa täysin retuperällä esim. ranskalaiskasvatukseen verrattuna. Olen sitä mieltä, että lasten kannattaa maistaa ensimmäisen kerran alkoholia kotona vanhempien valvonnassa, mutta huomattavasti vanhempana kuin kolmevuotiaana. Vanhempien alkoholin käyttö on kuitenkin jonkin verran suuntaa antava malli lapsillekin.

Hurraa sinulle ja kasvatusperiaatteillesi. Saakoot lapsesi nauttia sekä ranskalaisuuden että suomalaisuuden parhaista puolista.

Hieno tuo Sun äitis lätkä. Muistan kun sitä tuumailimme että mikä se on. Minunkin ryhtini paranee kun vakituisella blogikaverillani on ansiomerkki. Ties vaikka itse saisin sellaisen jonain päivänä.

Ranskassa todella ollaan lepsuja ja tiukkoja eri asioissa : ruumiillinen kuritus on yhä arkea, käytöstavoista ja kohteliaisuudesta niuhotetaan paljon (meilläkin) ja esim lätäkössä hyppelystä voi saada korville (ei meillä - ostimme kumpparit !).

Mieheni mielestä olen taas aivan liian suvaitsevainen mm pottailuharkoissa, nukkumaanmenoaikojen kanssa ja tuhannessa muussa arkijutussa. Onneksi löydämme aina kompromissin emmekä kiistele lasten kuullen kasvatusperiaatteista... =D

Ja kiitos Ritalle kun edesautoit lätkän kanssa - joskus heittäydyn käsittämättömän ujoksi vaikka anonyyminä pitäisi olla muka rohkeampi !

Mitä tulee noihin "tupakkakarkkeihin" niin niitä oli muinoin Suomessakin. Ja täällä on edelleen. (Mikä ei tietysti tee asiasta ollenkaan ymmärrettävämpää tai hyväksyttävämpää).

Mitäs tykkäät lasten "shampanjoista"...? Joku voisi siinäkin nähdä idean että lapset opetetaan juomaan kuohuvaa ja kilistämään...Siinähän ei ainakaan ole alkoholia joten sinänsä ok!

Meillä on aikalailla samanlaisia keskusteleja mieheni kanssa kasvatuksesta. Olen lepsu varmaan samoissa asioissa kuin sinäkin, ja mieheni tykkää uhkailla peppusaunalla. Ja pojat senkun nauraa;-)

Joo Pommac eli täällä Champomy on ok mustakin, muttei ole harrastettu vielä (pistelee !). Sitten isompina kun pitävät pippaloita ja telkeävät meidät kellariin.......

=D

hhmmmmmm... pitäisköhän investoida kevätkenkiin jo tässä vaiheessa :)

...lapsenkasvatukseen palaan paremmalla ajalla...

Itse asiassa en ole joutunut tällaisen tilanteen eteen, vaikka minulla on ranskalainen mies ja 7- ja 2-vuotiaat lapset. Meidän vanhin itse asiassa järkyttää aina ravintoloiden henkilökuntaa pyytämällä lasillisen maitoa. Ranskalainen tarjoilija kysyy aina sitten perään, että siis varmastikko kylmää maitoa, vai?
Ja vanhin edelleen ei tykkää mistään hiilihapollisesta juomasta, joten kokiksetkin ovat vielä kokeilematta, huh huh.

Unohtu toi tupakkajuttu.
Suomessakin oli silloin, kun olin pieni, niin leikkitupakkaa.
Olen itsekin niita syonyt. Ehka jo nyt laki niiden myynnin kieltaa Suomessa, ja kaipa Ranska tulee perassa.
Jospa tuosta loydoksesta kirjoittaisi EU:lle, voihan olla, etta on jo olemassa direktiivi, joka sen kieltaa?

Kun mä olin ipana, Haaparannasta siis Ruotsin puolelta haettiin suklaatupakoita askitolkulla. Onhan niitä lakupiippujakin Suomessa. Että ei nyt niin uusi juttu.

Champomy on hyvää. Mä tykkään ja lapset kanssa. Meillä sitä tarjoillaan ipanille kaikissa kekkereissä. Ovat muutenkin hulluna kuplajuomiin, oli se sitten kaasuvettä tai limua. Tosin vaan esikoinen saa juoda limua ja silloinkin täytyy olla perusteltu syy. Vaikea vaan vetää rajaa, kun mä joisin kaikkeen janooni cokis-lightiä, jos ei olis pieniä silmiä vaatimassa osaansa.

Meillä on lastenkasvatusriidat päivittäisiä. Mä olen tiukkapipo, joka ei kurissa säästele. Mies taas antaisi melkein kaiken periksi. Loppujen lopuksi me päädytään ilmiriitaan ja lapset katsoo ihmeissään ja unohtavat sen alkuperäisen syyn, miksi edes kinaa tuli. Metodi kait se tuokin on??? *nolona*

Salut!

Olen samaa mieltä. En anna alaikäisille alkoholia. Meillä sitä juomaa ei juuri muutenkaan harrasteta. Onneksi. Sen nauttiminen kun varsinkin suomalaiselta miehjeltä meinaa mennä överiksi... =/
Ymmärrän kyllä etelän ihmisten kulttuurin ja tavat, jossa lapsillekin veden kanssa lantattua viiniä annetaan jo pieninä.

Maamme rajojen ulkopuolella taas ei maitoa juo ihan raavas mies, tai hänelle nauretaan , vai kuinka? ;)

Hellou!

Et kyllä vaikuta takapajuiselta ja suvaitsemattomalta tyrannilta!! =)
Kaikkea muuta!
Aivan ihanan tervejärkiseltä ja oikeamieliseltä,
lasta suojelevalta naiselta. =D

Minä katson kanssa mitä jälkikasvuni syö ja juo, ja luen tuoteselosteet, jos on liikaa E-sitä ja E-tätä, niin en osta.
Turhaa sitä lapsiin on lisäaineita jo pienestä tunkea...

Pidä pintasi, Maurelita, me tuemme täysillä! =D

Meillä kolmivuotias saa tipan kuohuviiniä ihan sormenpäästä annosteltuna, eilisisllä synttärikekkereillä vieläpä kieltäytyi kunniasta, kun se on hapanta... en vielä ihan tiedä milloin koittaa lasiin kaadetun viinitilkan aika, mutta taatusti kotona vanhempien kanssa mielummin kuin kartsalla! No, ainakin peruskoululainen saisi olla.

Niistä leikkitupakoista en jaksaisi huolestua, ehkä miehelle ostaisin kartongillisen ja pyytäisin että jos on pakko olla sätkä huulessa, niin mielummin sitten näitä. Lapsi tupakoi pillillä ja kynällä, isä tuntee ansaitun huonoa omatuntoa, minä paheksun äänekkäästi
1) sitä kun lapsi "tupakoi"
2) sitä kun lapsi "tupakoi" sisällä
3) sitä kun lapsi "karistelee tuhkaa" lattialle tai pöydälle!

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)