Kirjakiertis
Haamupostauksia, omistuskirjoitus ja Sun äitis viisauksia

A niinku pligAAA [kiertis]

[Fuskaan nostamalla tän tähän aamuun, kun jäi eilisen Valokuvatorstain ja kirjakiertiksen jalkoihin...]

Uusi tuttavuus Liioli arpoi minulle A-kirjaimen seuraavanlaisessa kiertiksessä - ja samalla saadaan lobbattua taas hieman kiertis-sanaa sen kammon m**min tilalle.

Kommentoi tähän entryyn ja minä annan sinulle kirjaimen. Kirjoita journaliisi kymmenen sanaa, jotka alkavat sillä kirjaimella ja lisää mukaan selostus, mitä kyseinen sana merkitsee sinulle ja miksi. HUOM ! Voi kommentoida vaikkei haluakaan kirjainta... =)

060810_a-bis

1) Antti on minua suuremmaksi kasvanut pikkuveljeni ; larppaava graafinen taikuri ja nettivelho, pligatsujen huippu eno. Bannerini on kotoisin arvatkaa mistä...

2) Arsène Lupin oli lapsuuteni telkkasuosikkeja ; ihastelin herrasmiesvarkaan tyylitajua ja comtesse Natachan asuja. Ranskaan muutettuani ja kielen alkaessa sujua hankin Maurice Leblanc -kirjailijan kootut teokset ja ahmin koko sarjan. (Tätä kirjoittaessa tullut déjà vu -tunne selittyi kun kurkistin arkistoihini Proust-kyssäriin).

3) Adèle Blanc-Sec alias Tardin naissalapoliisi viime vuosisadan alun Pariisissa kuuluu sarjakuvasuosikkeihini. Mimmi juo piscoa hammassärkyyn ja peittoaa rosmot mennen tullen. Vauhdikasta menoa upeilla piirroksilla.

4) Autot ; esikoinen luuli pitkään lahjan olevan auton synonyymi. Jostain merkillisestä syystä meillä näitä kapistuksia löytyy joka lähtöön ja joka nurkasta. Itsellänikin oli pienenä kunnioitettava kokoelma Majorette ja Matchbox -aarteita. Vroum vroum.

5) AliceBox on laajakaistamme josta kehittyi oletettua tärkeämpi silta ulkomaailmaan motoristini jouduttua auton kolhimaksi vuosi sitten : pääsin edes jonnekin, ja olin samalla kuitenkin läsnä, miesväen tukena.

6) Antipasti on herkkuani työpaikan viereisessä kuppilassa ; se muistuttaa kesästä ja Rooman lomasta, ja bonuksena saa hyvän omantunnon kun syö kottikärryllisen verran vihanneksia.

7) Ajatusmaailma jonne pääsee pakenemaan on korvaamaton henkireikä ; hahmottelen pilvilinnoja ja blogituksia ja dekkarijuonia ja outoja keksintöjä ja humanitäärisiä tekoja aamusta iltaan - unohtaakseni ne saman tien. Ilman mielikuvitusta ihminen suistuisi raiteiltaan. Minä ainakin.

8) Alligaattorit ja krokotiilit ovat meillä nykyään kova sana ; kaikki taisi alkaa kun esikoispligaa sai tuliaisina tutulta miniatyyri-dinosauruksia. Elämme siis edistyksellistä esihistoriallista tms -kautta.

9) Avuliaisuus kuuluu jotenkin vain perusarvoihini. Joskus liikaakin ; töissä etenkin pitäisi oppia pitämään suunsa kiinni ja olla tarjoamatta apua, sekä oppia sanomaan ettei yksinkertaisesti ehdi auttaa. (Vihaan sanontaa "kiittämättömyys on maailman palkka".)

10) Aardman Productions eli Nick Park muovailuvahaluomuksineen. Wallace ja Gromit on pop ! Myös pligatsut nauttivat A Grand Day Out -lyhykäisestä, jossa rakennetaan raketti ja haetaan kuusta juustoa. Taadattataaaaadattatadaa...

   * * *

Tulipa tästä sekava blogitus : en millään saanut kymmentä a:lla alkavaa sujuvasti peräkkäin. Aasinsilta olisi voinut olla se yhdestoista kummittelija kiertiksessä !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

H niinku Haluan_. K niinku Kirjaimen_.

:)

Mullekin kirjain. Aivoni kaipaavat jumppaa.

Haa kiva, arpajaisehdokkaita ! Hokkus pokkus simsalapligaa :

Mary joka on jo harjoitellut aapiskukon kanssa Salaa Saakoon kirjaimen S ; Anzille tulee P (niinku Pariisi ?!?!)...

=)

Takaisin tähän päivään. Ei Jiitä niinku Jean eikä ceetä niinku Carl. Mut joku muu kirjain por favor!

entten Tentten Teelikapligaa... ja Antille menee kirjain T niinku... mikä ?!

=)

tein tämän kiertiksen jo, mutta unohdin käyttää sanaa kiertis vaikka jo ajat sitten päätin minäkin alkaa tätä suomalaisempaa sanaa käyttämään, vaikka ihan heti kiertiksestä tuleekin mieleen jotain ihan muuta. mutta kai nämäkin ovat jonkin sortin kiertoplkintoja. onhan nää hauskoja.

Arsène Lupin rulettaa! ;)))

Kirjain! Mulle kirjain! Anna Maurelita jo tälle kirjain! Polkee jalkaa*Auh! Sattui jarpaaseen!

Voi anteeksi kamalasti Tiuli, luulin että muuten vaan ihastelit Arskaa ! Tottakai saat kirjaimen... *hidas sytytys*

Miten olisi K Kuten Kärsivällisesti odottanut luKija ?!?!!

=)

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)