Tom 3 ans bis / Tom 3 vee uusinta
Visitez notre salon / Vierailu meidän olohuoneessa

Solidarité partielle / Osittaista solidaarisuutta

Ranskassa oli taas kulttuurikummajaispäivä : aiemminkin olen marissut asian epäloogisuutta, mutta vuosi vuodelta epäkohdat tuntuvat korostuvan. Kannatan solidaarisuutta, mutta eikö jo työntekijöitten pitäisi olla keskenään solidaarisia alkajaisiksi ?!

Aamulla olin perheestä ainoa joka raahautui kaatosateessa ulos ja duuniin ; pojilla ei ollut koulua ja miehelläkin oli lomaa. Metrossa junia meni pyhäpäivän tiheydellä eli tungos oli sen mukaista ; posti oli kiinni ja muutkin virastot pysyivät visusti suljettuina.

Minäkin voisin tehdä ne minuutti viiskytä rapiaa per päivä jos saisin helluntai-maanantaina lomapäivän. (Kuka muuten tuommoista uskoo ? Ei meidän johtoporras ainakaan...)

Olisivat edes valinneet jonkun typerän marraskuun juhlapyhän lopetettavaksi ; silloin on kuitenkin kurja ilma eikä tee mieli tehdä mitään - miksi juuri se ainoa joka osui aina sopivasti maanantaiksi ?

Mur.

Encore une curiosité française la journée solidarité du lundi de Pentecôte.

J'ai déjà marmonné a propos (mais uniquement en finnois ; hé oui, rendez-vous compte que ce blog ne fut pas toujours bilingue !) et trouve que les disparités s'accentuent d'une année à l'autre.

Ce matin j'étais la seule à quitter la maison sous les trombes d'eau pour aller bosser. Les garçons n'avaient pas école, et le chef de bande avait un jour férié, LUI (merci les syndicats).

Le métro fonctionnait comme un dimanche, donc même pas possible de profiter d'une baisse de fréquentation pour bouquiner tranquillement assise dans une rame à moitié vide. Au contraire, c'était bien bondé. De surcroît, en voulant poster des photos je me suis cassée le nez sur le rideau de fer de la Poste - décidemment, y'a qu'moi qui bosse !

Chiche ; moi aussi je suis d'accord pour faire les une minute cinquante et des brouettes par jour toute l'année pour avoir congé le lundi de Pentecôte, comme à la SNCF. Hélas, notre direction est moins dupe et n'avalera jamais un truc pareil. D'ailleurs le concept fait bien rire mes compatriotes.

Vivement demain.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

No tässä on tullut kyllä ärsyynnyttyä tarpeeksi, kun melkein joka maanatai tässä kuussa on kaikki kiinni. Ja kun on ma-ti viikonloput, että voisi silloin hoitaa juoksevia asioita, mutta ei.. kaikki kiinni maanantaisin. Tosin täällä nyt tuntuu muutenkin kaikki olevan maanataina kiinni. Pankkiin ei pääse koskaan yms yms..

Mina myos - moi aussi - olen jo valittanut - j'ai déjà ralé - viime vuonna - l'année dernière - ja uudestaaan tana vuonna - et de nouveau cette année - koska joko kaikki tekevat tyota tai sitten ei kukaan - puisque soit tout le monde bosse, soit personne! Ei 60-40%. Pas 60-40%

Justiisa ! Kun sitä aina itse sattuu olemaan siinä kovaonnisten joukossa jotka tekevät töitä, muttei pääse kuitenkaan asioimaan postiin ja metrot kulkee kuin pyhäisin. Argh.

Pankit taas harrastavat omaa aukiolo- tai pikemminkin sulkemispolitiikkaansa, ja ovat kiinni sekä maanantaisin että lauantaisin...

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.