Paluumatkan huumaa
Ihanaa kikatuksilla ja kepposilla höystettyä uutta vuotta !!!

Aakkoset Jules

Lilypie 5th Birthday Ticker

Autot ; jostain kumman syystä Jules luulee että lahja on aina auto. Outoa. <virnistys>

Böö ! Tämänhetkinen lempihokema ; saa Tomin kikattamaan hervottomana...

Chloé ; hoitotädin 3,5-vuotias tyttö jonka Jules on ristinyt Koklé-nimiseksi. Tapaavat vain silloin tällöin, mutta puhuvat kovasti toisistaan. Esim kun Chloé ei halua syödä jotain kotonaan, hoitotäti sanoo että Jules tykkää siitä, ja päinvastoin.

Eva-serkku on maailman tärkeä, sen kanssa leikitään urakalla aina kun tavataan. On vain käsittämätöntä että serkut eivät ole joka kerta La Rochellessa aina samaan aikaan kuin me.

Finlande on meidän toinen maa ; äiti pälättää suomea minkä kerkiää ja käymme moikkaamassa Mumua ja Vaaria ja Anttia ainakin pari kertaa vuodessa.

Garage (autotalli) - joulupukin lahja meni nappiin ; molemmat pojat ovat haltioissaan. Jules rassaa autoja ylös-alas autohissillä, ja Tom harjoittelee seisomista ramppien nojautuen. Vinkeän näköistä, varsinkin kun laitetaan Tomille siniset mekaanikon haalarit...

Hanhiemon kultainen lipas ; jänniä kuvia, outoja riimejä ja joskus melkein pelottaviakin juttuja. Vakipaikalla sängyn päällä taulukourussa, iltalukemista varten. Kenkätalo ja kalastusjutut ovat lempijutut.

Isi eli Papa ; paljon suositumpi hahmo kuin äiti tällä hetkellä, koska jälkimmäinen on koko ajan pikkuveljen kimpussa. Epistä.

Jules, Jean - perheen ylivoimaisin nimikirjain.

Kia on Julesin sydänystävä. Ressulla on peräti kaksi pikkuveljeä ; voi kuvitella miten kova kohtalo se on kun yhdessäkin on jo noin kova kesyttäminen. Ehkä ne pikkuveljet leikkivät pian keskenään häiritsemättä isoja ?!?! *kohottaa kulmiaan toiveikkaana*

Lego-palikat, varsinkin Vaarin ostamat keltaiset kauhakuormaaja ja kuorma-auto ovat kallisarvoiset. Tom ei saa leikkiä niillä, varsinkaan joulupukin tuomilla paloautolla ja farmilla.

Muumit kiehtovat valtavasti. Vaikka videokasetin Jääkuningatar, sudet ja Nuuskamuikkusen yksinäisyys pelottavatkin kovasti videokasetilla, Muumitalo-kirja on suuri suosikki ja otuksista puhutaan jatkuvasti. Antin lahjoittama Muumipappa pehmolelu on pop ja joulukalentereissakin vilisi Muumimaan hahmoja.

Nukkumatti heittää unihiekkaa ; onneksi se ei kutita kuin silmiä...

Omenaa on kiva hokea ; Mumun opettama sana.

Pupu on Davidin lahjoittama turkoosi jänis, ja myös Julesin liikanimi. Alunperin se oli lyhennys "poupouille"-sanasta, porsastelun ja pöytäkommellusten takia. Antti-enon lempinimi ihan vauvana oli kanssa Pupu.  =D

Q tai kuu ; ihastuttavan pelottava möllikkä taivaalla aina välillä.

La Rochelle on suosittu lomakohde ; mamie ja papy asuvat siellä isossa talossa. Puutarhassa voi ajaa pyörällä ja jahdata naapureitten kissoja (talon oma kissa Natacha raapii ilkeästi). On vain muistettava muutama nyrkkisääntö : reimunkiljahduksilla otukset yleensä pakenevat ; jotkut tykkäävät jahtaamisesta ; Eva-serkun kissa Mistoufle taas antaa silittää itseään eikä suutu (paljoa) vaikka kiskottaisiin sen häntää.

Suomi on ihana paikka : siellä asuvat Mumu, Vaari ja Antti-eno. Sinne mennään lentokoneella, ja pelkkä kentälle saapuminen on yhtä juhlaa, lentsikoita vilisee joka puolella. Kun päästään sisälle koneeseen, saadaan lahjoja ja lounastarjottimella oliiveja ja tomaattia ja leipää - jos hyvin sattuu niin kinkkuakin ja pastaa. Perillä huristellaan autolla maalle ja siinä saa sopivat torkut, ennen kuin hypitään ritarilinnassa ja leikitään kaikkea muuta hauskaa isovanhempien kanssa.

Tom - vänkä pikkumies joka ilmestyi taloon puolisen vuotta sitten. Alkaa jo kuulumaan vakikalustoon ja sopeutuu esikoisen reviiriin ihan kiitettävästi.

Uuna elikkä siis juna on kovassa suosiossa tällä hetkellä. Tom sai syntymälahjaksi puisen Brio-junan, joka himottaa Julesia kovasti.

Vauvojen elämä on paljon helpompaa ! Käy kateeksi Tomia, kun sen ei tarvi mennä potalle, syödä kokonaisia vihanneksia, mennä nukkumaan aikaisin...

Winnie on Nalle Puh ranskaksi ; yksi Julesin lempihahmoista, Tiikerin ohella.

Xxxxx - suukot on tyttöjen juttuja !

Yöpuku ; tarkoittaa että nukkumaanmenoaika lähestyy. Sitä ennen harjataan hampaat (hammastahna on namia) ja katsotaan sää telkasta.

Zorro-asu kiehtoo lelukaupan mainoslehtisessä ; joko naamiaisleikit alkavat näin pienenä ?!

Å ranskalaisittain oh la la !

Äiti on kyllä visusti Maman ; harvemmin tulee käytettyä suomenkielistä muotoa. Paitsi joskus kun pitää saada äiti hyvälle tuulelle...

Öhöm ?

David ja Kevin - lontoolaiskaverimme jotka kävivät joulukuun alussa. Jules puhuu vieläkin "ystävistä", ja kun kävimme yhdessä ruokaostoksilla se halusi välttämättä mennä ystävien kanssa...

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

nous on comprend rien mais c'est sympa quand même Ce sont les deux plus beaux petits garçons du monde Mais ça on veut le vérifier à Noêl BISOUS
LALIE ET PASCALE

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.