« février 2005 | Accueil | avril 2005 »

Pääsiäispupuja ja suklaakanoja

chatelPääsiäisviikonloppu sujui aurinkoisissa merkeissä La Rochellessa, paitsi tietenkin juuri sinä hetkenä kun olimme piilottaneet suklaapuput ja -kanat ympäri puutarhaa !

Sateesta ja vauhdissa lonksuvista kumisaappaista huolimatta Jules jahtasi pupuja ja muuta suklaariistaa pihalla ja hihkui riemusta aina kun löytyi jotain. Tom joka matkasi sylissäni taputti käsiään ja kannusti isoveljeä.

Sääolosuhteista johtuen emme tänä vuonna ikuistaneet suklaajahtia, mutta onneksi pääsimme rannalle ja Ile de Ré -saarelle ulkoilemaan, ja epelit päivettyivätkin pikkuisen.

Ohessa Jules Châtellaillon-rannalla : kantabaarimme Morgan on aivan rannalla ja istuimme terassilla jalat hiekassa katsomassa muksujen liukumäkikisaa.


Synttäreitten jälkimainingeissa

Viikonloppu sujui ihanan kesäisissä merkeissä ; grillasimme melkein kaikki ateriat kun pääsimme vauhtiin, tai no ei nyt sentään aamiaista kuitenkaan...

Lauantaina oli illallis- ja synttärivieraina Ivana ja Olivier, ChouChou sekä Angela ja François ja toinenkin François. Makkarat menivät kuumille kiville (sauna puuttui...) ja Jules valvoi pitkään kun halusi maistaa oman illallisensa jälkeen meidän herkkuja ja valitti nälkäänsä.

Sain ison kasan lahjoja, joista mainittakoon huippukäytännöllinen ja kovaan käyttöön tuleva matkalaukku tismalleen samaa kuosia kuin pieni ruskea viikonloppulaukkuni, Johanna Sinisalon esikoisromaani, salmiakkia (!!!), vinkeä Mary Quant -tyylinen kevättakki, rannekoru... ja Nokia-logoa jäljittelevä Vodka Connecting People t-paita. Hih.

Jules oli aluksi innoissaan äidin synttäreistä, mutta vähän nyrpeänä kun tajusi että lahjat ovat synttärisankarille eikä pojille. Lopulta Tom jyysti innoissaan paperinaruja ja Jules latasi pikkuautoja lahjapussiin - loppu hyvin, kaikki hyvin.

Sunnuntaina lounasvierailla oli leikkikavereita mukana : Marius 4v, Romain 7v ja jälkimmäisen paras kaveri Franck, ja iltapäivän huipentuma oli kun kaikki pojat pelasivat fudista kujalla naapurin poikien kanssa. Vain autuaasti höyhensaarilla retkeilevä Tom puuttui joukkueesta.


Hypättiin kesään heti kun lumet sulivat

Viikon alusta lähtien Pariisissa on ollut jo kesä ; lämpötila hipoo 20°C rajaa mutta ihmiset hyppivät kaupungilla talvitakit käsivarrella...

Pojat ovat riemuissaan kun viettävät paljon aikaa pihalla ; Tom on hulluna liukumäkeen ja Jules harjoittelee urakalla pyörällä ajoa. Onneksi haitilainen nunumme (lastenhoitaja) tykkää olla ulkona eikä telkeydy suljettujen ikkunaluukkujen taakse kuten edellinen algerialainen hoitotätimme.


Lakkoilua


Takaisin Pariisissa : mokoma RATP eli Pariisin metro on taas muiden mukana tunnollisesti lakossa. Régie autonome des transports parisiens, tai liikanimeltään Rentre avec tes pieds (= kävele kotiisi) kunnostautuu heti pienimmänkin lakkouhan ilmaantuessa.

Toisaalta ihan kiva saada tekosyy etätyön tekoon, mutta en juuri pysty keskittymään kun Jules hyppii vieressä, kertoilee kaikkea kivaa ja kantaa aarteitaan minulle syliin.

Taitaa olla pakko kovasydämisesti telkeytyä sänkykamariin ja jättää pojat hoitotädin hoiviin.

Suurin haittapuoli lakossa lienee etten saa hiihtolomakuvia ennen huomista.


Hispaanisia syöminkejä

Vaarin synttäreitä juhlittuamme huristimme Salpparin kisoja uhmaten eilen illalla kisakaupunkiin illalliselle, ja uhkailuista huolimatta parkkipaikka irtosi aivan normaalisti. Lisäksi jono Santa Fé -raflan edessä paljastui baarijonoksi ; ruokailupaikka yläkerrasta löytyi peräti niin nopeasti ettemme ehtineet edes tilata juomia baaritiskillä !

Meksikoilaisen "aikuisten" illallisen jälkeen sunnuntaina oli vuorossa ipanoitten espanjalaislounas ; Antti-enon lisäksi seuraamme liittyivät Heidi ja Onni.

Toivottavasti kuvat penkillä pomppivista pojista onnistuivat - tunnelma (ja pojat...) olivat katossa ! Filmit kehityksessä... pientä kärsivällisyyttä...


Moottorikelkkakalle ja pulkkapete

Jules ja Tom nauttivat täysin siemauksin talvileikeistä mahataudin nujerrettuaan. Kun vielä isikin tuli Pariisista niin riemua riitti.

Isoveli on hyvin innostunut moottorikelkkailusta aidolla 70-luvun oranssilla vimpaimella, ja Tom keskittyy lähinnä pulkkailuun - samalta vuosikymmeneltä peräisin olevalla, tietenkin oranssilla design-kappaleella.