Piipaa-auto saapui taloon
Autoilua ja salmiakkiseuraa

Etiikkaa ja muita mietteitä

Tämän viikon Ellessä on erittäin mielenkiintoinen juttu reilun kaupan muodista sekä kestävästä kehityksestä - muotivinkkelistä ! Opin että puuvillan viljely on hirvittävän tuhoisaa luonnolle, mikä on sinänsä ällistyttävää ; voisi päinvastoin kuvitella että puuvilla olisi luontoystävällinen materiaali jota pitäisi suosia.

Lehdessä mainitaan mm "Cabane de la Haute Couture de la Misericordia" : ranskalainen suunnittelija piirsi koulu-uniformut ja perulaisen slummissa toimivan ompelijakoulun oppilaat valmistivat ne paikallisen koulun oppilaita varten.

Samaan syssyyn työkaverini lähetti meille viestin jossa kertoi kahden ystävänsä maailmanympärimatkasta kestävän kehityksen merkeissä. Kaverukset Sylvain Darnil ja Mathieu Le Roux tapasivat yrittäjiä (arkkitehtejä, kirurgeja, pankkiireja, kemistejä...) jotka rakentavat haluamaansa maailmaa, sen sijaan että alistuisivat nykyiseen kertakäyttökulttuuriin.

Listasin matkasta kertovan kirjan heti tuleviin kirjaostoksiini, ja kerron lisää tuottavista sairaaloista jotka hoitavat 70% potilaista ilmaiseksi, taloista jotka tuottavat enemmän energiaa kuin kuluttavat, pankeista jotka auttavat asiakkaitaan pois köyhyyskierteestä ansaitsemalla samalla rahaa, ja kaikista muista utopioista jotka voivat siis toteutua !

Ranskaa lukeville linkki ko kirjaan : amazon.fr ja Fnac.com sekä Pariisin liepeillä asuville vinkki : Telemarket tarjoaa myös reilun kaupan tuotteita.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Mä opin joku aika sitten Gloriasta, että luksuskuluttaminen on oikeasti kuluttamisen ekologisin ja eettisin muoto! Tiesitkö moista? Luksustuotteet tuotetaan laadukkaista materiaaleista, niissä ei käytetä lapsityövoimaa, ne kestävät äidiltä tyttärelle tai miniälle ja jopa lapsenlapsille sekä mikä vielä parasta, ne tulevat taatusti muotiin aina uudestaan ja uudestaan vintagena =). Nyt vaan puhtain omatunnoin jatkamaan käsilaukku-, kenkä- ja asustekokoelman keräämistä. Ja tämänpäiväisen Iltasanomien nettijutun mukaan se on vielä sokerina pohjalla sijoittamista!

Ooooh! Ihana tieto, kiitos Päivi!

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)