Hammasharjarock
Mönkään meni

Kouluun tutustuminen...

Meidän pikku koululaisemme kävi tänään ekaa kertaa koulussa.

Tein etätyötä koska kouluilmoittautumista ei voinut sopia miksikään muuksi päiväksi. Olikin todella ihana ilma takatalven jälkeen ; lämpötila pomppasi kuudesta kuuteentoista. Miehellä oli lomapäivä, ja lampsimme kaikki kolme hyvin tärkeinä yhdessä koululle klo 16:30 tapaamista varten. Tom jäi kotiin nunun kanssa, koska koulu on isojen juttu eikä vauvoja varten. Jotain rajaa.

Johtajatar otti meidät vastaan toimistossaan, kyseli vähän taustatietoja hoitotavasta ym, sillä aikaa kun Jules taiteili tusseilla raketteja ja lentokoneita pikkupulpetissa.

Sitten meille esiteltiin koulu, nähtiin tyhjät luokkahuoneet joissa oli ihanan pieniä pöytiä ja tuoleja, leikkikeittiöitä, puuhamattoja, leluvuoria, maalaustarvikkeita jne. Jules oli innoissaan autoista ja liikennematoista, ja riemastui kun yhdestä luokasta löytyi hoitotädin tyttären Chloén paikka - paikat on merkattu valokuvilla kun ei olla vielä lukutaitoisten joukossa.

Tuli koekäytettyä koulun vessatkin, ja kaikki on siellä ihan miniatyyrikoossa ja sopivia pikkuihmisille. Johtajatar tuli vakuuttuneeksi ettei vaippa ollut poissa vain bluffin takia ja Jules ei ollut moksiskaan - vessakäyntihän on maailman luonnollisin asia.

Joskus kesäkuussa on sitten tutustuminen ihan oikeaan koulupäivään : mennään Julesin kanssa viettämään koko aamupäivä yhdessä oikeassa luokassa. Syyskuussa alkaa sitten koulu oikeasti, mutta ekan vuoden se on siellä vain aamupäivisin eli klo 9-12, ja tulee kotiin lounaalle ja päikkäreille. Kun kerran on hoitotäti Tomia varten, niin saa totutella rauhassa ja vasta toisena vuotena on koko päivän klo 16:30 asti.

Hyvästelimme johtajattaren ja Jules sanoi että oli ollut kivaa ja haluaa tulla takaisin. Sain kaapattua mukaani rakettitaideteoksen ja kävelimme kotiin tyytyväisinä aurinkoisia katuja pitkin, pikku koululaisen pitäessä tiukasti kiinni kummankin kädestä ei enää niin palleroisilla pienillä kätösillään. Onneksi meillä on vielä yksi vauva varastossa, kun Jules yht'äkkiä kasvoi koululaiseksi !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.