Duunipiknik Eiffelillä
Hollantilaista pulikointia

Sanomalehdistä ja tiedonjanon heräämisestä

Ranskalainen muka ei usko ennen kuin näkee - päinvastoin kun pohjoismaalaiset. Tämän väitteen luin juuri tiedotusalan erikoislehdestä, missä käsiteltiin mm ranskalaisten epäluuloisuutta uusien teknologioitten suhteen.

Mutta eikö se ollut juuri suomalainen joka ei uskonut ennen kuin näki ?! Onko maailma aivan nurinkurin, kun jäyhät suomalaiset pälättävät kännyköihinsä ahkerammin kuin suulaat italiaiset konsanaan, ja ranskiksista on tullut epäileväisiä ?

Samaisessa lehdessä puhuttiin ranskalaisten maanviljelijöiden teknologiatietoisuudesta. Kuukausittain ilmestyvä ammattilehti Internet Agricole nettisivuineen kuvastavat miten erityisesti viljelijät haluavat pysyä ajantasalla - ja toisaalta pakostakin joutuvat ottamaan selvää EU:n kiemuroista, säännöksistä tai ympäristöystävällisestä kehityksestä.

Varmaankin samasta syystä viljelijät paljastuvat Ranskan suurimmaksi sanomalehtien lukijakunnaksi. Ja jos tämä tieto ynnätään siihen että suomalaiset ovat maailman suurimpia päivälehtien lukijoita, ovatko suomalaiset viljelijät listan ykkösinä ? Hyvä Suomi !

Käsinkosketeltavana esimerkkinä olkoon lapsuuteni muistot siitä, että kotiin oli tilattu vähintäänkin kolme sanomalehteä, jotka ne luettiin läpikotaisin. Itse aluksi luin vain sarjakuvat, sitten tv-ohjelmat ja pikkuhiljaa enemmän ja enemmän muutakin.

Quod erat demonstrandum (ranskaksi CQFD) : hyvät lukutavat ja tiedonjano juontavat juurensa lapsuudesta.

Nyt siis vain tilaamaan lehteä, että naperot pääsevät syömään painomustetta ja suttaamaan sivuja liiduilla !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Joko teille tulee sanomalehti?

Meillä suunnitellaan Le Fiagron viikonloppupaketin tilaamista eikä vähiten sen naistenlehden vuoksi ;)

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.