Metafyysisiä kummajaisia
Ranskan kouluohjelma selitettynä vanhemmille

Sateinen Suomikouluseikkailu

Olin ottanut iltapäivän vapaata viedäkseni Julesin vaihteeksi itse Suomi-kouluun, ja aamupäivä hujahti etätyön merkeissä. Miehen kanssa söimme pikaisen lounaan naapurikadun portugalilaisessa ravintolassa, paikallisen punaviinin kyydittämänä.

Metromatka viidenteen sujui rutiinilla, Jules ylpeili metrolippukokoelmallaan ja kertoili minulle edellisistä matkoistaan. Koululle saapuessa tuli hätä käteen eikä tehnyt mieli mennä ollenkaan Vuokon kanssa ; pikkuisille kaikki muutos näemmä antaa turvattomuuden tunteen ja "outo" saattaja sekoitti pasmat.

Saatuamme lapsemme opettajien huostaan, tyttökavereitten kanssa kipitimme hakemaan kivan terassin ja kilistämään shamppanjalaseja tuoreen aviovaimon kunniaksi. Ihastelimme morsianta kuvista ja juttu luisti.

Kesken pakollisten shoppailukuvioitten, kaatosade yllätti meidät ja haimme naperot sateenvarjoilla aseistettuina. Saimme kyydin Kian äidiltä ja luokkakaverit kuhertelivat takapenkillä innoissaan koko matkan. Jules jälkikäteen vannoi että oli kivempaa kuin metrossa, ja sitä hauskempaa ei ole olemassakaan !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.