Numeroleikki
Perjantainelonen

Beaujolais nouveau ! Punkkua ilmassa... ja laseissa

Kas kun meinasi unohtua koko "merkkipäivä", eli marraskuun kolmannen torstain beaujolais nouveau.

Maineikas nektari tuli kauppojen hyllyille vasta nyt ekana sallittuna myyntipäivänä, eli kipitän heti töitten jälkeen markettiin ostamaan maistiaisia sekä patonkia ja juustoja.

Muoti-ilmiö on levinnyt muittenkin kuin beaujolais-alueen uusiin viineihin ; kaikki kynnelle kykenevät ratsastavat uutuusviinisuosiolla ja - tämä on huippu - aiheesta on tehty blogikin. Mitähän vielä ?!

Tapahtuma juontanee juurensa vanhasta pakanallisesta tavasta, mutta muutaman viime vuoden aikana on alkanut tuntua että koko maailma on omaksunut juhlan kuin konsanaan halloweenin. Jotain hyvääkin globalisaatiossa.

Tänä vuonna tarjolla pitäisi olla vähemmän tavaraa, mutta sitä maukkaampaa. Huomisista lehdistä saa sitten lukea onko tässä vuosikerrassa banaania, mustikkaa tai jotain muuta aromia...

A la vôtre !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Samat sanat ja metkut! Ekana lääkäriin korvapotilaan kanssa, sitten apteekkiin, viiniostoksille (lääkettä kolmen rykivän ja räkivän pikkupotilaan vanhemmille), juustokauppaan ja lopuksi leipomoon. Pääsisi jo äkkiä matkaan =)

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.