L'affaire est dans le sac / Käsi laukussa
Copinages de samedi / Lauantaivipinää

Pligaa pligaa !!!

Pligaa pligaa !!!

Voici le dernier cri de guerre de nos petits hommes, utilisé en toute circonstance et particulièrement adapté quand un plat arrive à table, pour la chasse aux chats dans le jardin ou lors des rallyes en intérieur par temps de pluie.

N.B. Aucun rapport avec le finnois, malgré ce que l'on pourrait penser - il s'agit d'une pure invention pligastique maison.

 

Otsikko on poikien uusin sotahuuto, joka käy joka tilanteeseen ja etenkin kun pöytään saapuu ruokaa, pihalla kissajahdissa tai kun ajetaan rallia sisätiloissa sadesäällä.

Paikalliset kuvittelevat tietenkin että "pligaa" on suomea, mutta tekijänoikeudet kuuluvat täysin talon omalle väelle.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Hihi, lasten kielellinen mielikuvitus on kyllä ihan omaa luokkaansa! :)

Ja! Jos nuo kuvat esittävät itse piiperoita (ja kirjoittajaa!), niin onpas kerrassaan tyylikkäät ja hurmaavat pikkumiehet ajopeliensä selässä! :)

Jes, kuvat kanssa talon omasta väestä - kiitos !

Esikoisesta on hauska matkia pikkuveljen kielellisiä pamautuksia ; meillä on usein kaksi vauvaa... =)

Kyllä olette söpöjä!

Les photos sont supers ; j'aime beaucoup la premiere avoir toi.

Pligaa ! Pligga ! c'est le week end !

Beatrice

Merci Rita...

Eh oui, on finit par adopter le cri de guerre nous-mêmes - à la plus grande hilarité de notre entourage.

Pliga pliga !!!!!

=D

Ei hullumpi huuto! Äännetäänkö sotahuuto suomalaisittain kirjain kirjaimelta vai pehmeämmin ranskalaisittain? Meidän parivaljakon tunnushuutona näyttää jatkuvan edelleen "jukutti"! Voi, kun elämä oiskin yhtä vanilja Activiaa, niin johan luistais =)

Ihan supisuomalaisittain äännetään, tosin paino enemmän toisella tavulla pliGAAAAAAAAAAA pliGAAAAAAAAAAAAAAAA...

Hahaa..................... *legokirves heiluu*

Ihanan suloiset kuvat! Kyllä te olette soma sakki!

Minulla on sisuksissa softspot pienille pojille (kun kaikki neljää omaa lastanikin ovat poikia). Näköjään nuo pariisilaiset ovat pienestä pitäen ylen tyylikkäitä. Ikäisesä suomalaissällit olisivat paljon "tarkoituksenmukaisemmin" puettuja.

Merci merci ; tulipas suitsuketta - olen ihan onnessani !

Kundien kuteet on ihan henkkamaukkaa tai vastaavia paikallisia (DPAM jne), tosin mulla on itellä softspot muodin suhteen *virnistys*... Yritän hankkia stailia mutta samalla käytännöllistä - toisin kuin jotkut täkäläiset.

Niin kurahaalareita tms ei täällä edes tunneta, ja olen hamstrannut mm talvilakit, rukkaset ja poikien sukkahousut Suomen henkkamaukasta...

Nimim. Pariisilaisäiti Pukee Poikansa =)

Ihanat kuvat! PliGAAAAAAAA! *hih* :D

Mitä ranskalaiset mahtavat kurahousuista ajatella?

Meillä oli joskus kurahousut isommalla pojalla kun asuttiin vielä Ranskassa. Niiden ansiosta hän laski mm. märkiä liukumäkiq - ja paikalliset "kollegansa" joutuivat katselemaan vierestä. Joskus joku nainen puistossa sanoi että olisivathan nuo aika hyvät...

Minun strategiani pukea pojat on samanlainen kuin Maurelitan. Ei minusta joku kauluspaita ole mikään "hieno", vain juhlatilaisuuksiin varattu vehje. Ja pesukone pesee jos vaatteet likastuu. Eikä minua haittaa jos henkan housut menee polvesta puhki. Yritän ostaa pojille edullisia (juuri tuon hajoamisvaaran takia;-). ja kasvamisen takia) mutta kuitenkin kauniita vaatteita. Ja kun on kylmä, niin sitten lämmintä.

Kiitos Anzi... =)

Olen useastikin miettinyt kurahaalareitten hankkimista Suomessa vieraillessamme, mutta ne nyt tulisi kuitenkin niin harvoin käyttöön etten ole viitsinyt. Kumpparit riittää, ja jos housut kastuu tai kuraantuu niin meneepähän koneeseen. En voisi kuvitella elämää ilman kuivausrumpua !

Tänään on onneksi upea auringonpaiste, vaikka nollalukemissa mennäänkin.

On kyllä kivoja kuvia. :) Ah, osatapa ranskaa. Saiskohan sitä joskus mentyä ranskankielen kurssille. Ehkä sitten eläkeiässä. :D

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.