Argent amer / Karvas hopeanmakuko ?
Formule magique de nouvelle en sept phrases / Salainen seitsemän lauseen novellikaava

Volatiles interdits de salon / Linnut messukiellossa

Ironie du sort, le salon de l'Agriculture a commencé le jour même où le premier cas avéré de grippe aviaire a frappé un élevage - en France. Chichi s'est vu obligé de manger du poulet sur tous les stands pour rassurer ses compatriotes et pour prouver son soutien aux éleveurs. Couac.

Kohtalon oikusta täkäläiset maatalousmessut alkoivat juuri samana päivänä kun Euroopan ensimmäinen siipikarjatilan lintuinfluenssatapaus todettiin... Ranskassa.

11 000 kalkkunaa armomurhattiin kuten lehdet sen hienotunteisesti ilmoittivat, ja Chirac pisti parastaan messuilla popsien kanaa joka standilla, vakuuttaen että sitä voi syödä aivan vaaratta. Kot kot...

Eräs työkaverini sanoi ettei osta enää kuin valmiiksi kypsennettyä kanaa, enkä ensiksi edes hoksannut miksi. Jos pitää jo pelätä saavansa viruksen kananfileitä marinoidessa, ni jo on ! Kumma kyllä lauantaina ei ostoskärryssä ollut palaakaan kanaa - täysin tiedostamatta olin jättänyt ostamatta.

Ja mitä tästä voimme päätellä ?

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Alitajunta toimii, en ole minäkään enää viikkoihin valmistanut yhtään kana-ateriaa...

Ai mitäkö voidaan päätellä...Että ihmiset pelkää tuntematonta? Että me muutenkin syödään niin paljon, ettei yhden ruoka-aineen poistaminen tunnu enää missään?

Aika kauheeta vaan aatella niitä kalkkunoita, jotka lahdattiin... vaikka ruuaksi niitä kai kasvatettiinkin. Nyt meni vaan ihan hukkaan kaikki se energia. Kaikkien pitäs alkaa kasvissyöjiksi ja vaan toisinaan pyydystää kalaa, niin ei menis niin hullun lailla energiaa eläinten kasvattamiseen teuraaksi (ja sitten kaatopaikalle mätänemään, kun ylitarjonnan takia lihat jää ostamatta).

Oho, tulipa kantaaottavaa kommenttia. No, joskus näinkin. :D

tavalliseen influenssaan ja ripuliin ja jopa nälkään kuolee maailmassa suunnton määrä ihmisiä koko ajan, tuntuisi hölmöltä panikoida tästä. Vaikka onhan se hyvä yrittää pitää kurissa. Ehkäpä minullakin on lintuinfluenssa, kun söin eestinristeilyllä kanaa.... Joopa joo

Meidän lähimarketissa on kanatiski ammottanut tyhjyyttään jo kolmatta viikkoa. Ensiksi katosivat grillatut kanat lihatiskistä, sitten raa'at kanafileet kylmätiskistä. Enää on näön vuoksi paria laatua yhdessä kulmauksessa. Mutta viereinen pupu-osasto kasvaa senkin edestä... ideoita, kuinka valmistaa sitä muutoin, kuin tuntikausia hauduttamalla? Kotiäiti pulassa... =)

Myönnän olevani vähän vauhko; meillä ei olla kanaa syöty muutamaan viikkoon ja kanaleikkelekin on tyystin kadonnut pois aamiaisleiviltä. Eräänä aamuna oli tulla pienimuotoinen riitakin asiasta, kun mies vaatii, että oikeaoppisella leivällä on oltava tuorejuustoa, kinkkua eläimestä kuin eläimestä ja juustoa. Mun mielestä pelkkä tuorejuusto riittäkööt toistaiseksi... josta päästiinkin sitten kunnon taistelluun siitä, kuka käy kaupassa ja ostaa sieltä mitäkin! Blaablaa!

Possua peliin ! Vanha kunnon palvikinkku kunniaan...

Ei vais. Meillä syödään kyllä kanaa, nuggetseja sun muuta. Pupuja en tykkää syödä ja vielä vähemmän kokata.

Grillatut kanathan on ihan turvallisia, kun kerran mun työkaverikin uskaltaa niitä ostaa ! =D

Sen tiedän et jos mun pitäisi itse hankkia ruokani, olisin kasvissyöjä. Epäloogista mutta näin vain on.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.