Bootleg zik / Mahtavia miksauksia
MetaMateriaa

De l'or bleu / Sinistä kultaa

Kansainvälisen veden päivän kunniaksi Pariisissa sataa... =D

Suomessa varsinkin vesi (kuten puhdas ja raikas ilma) ovat niin itsestäänselvyyksiä, että ei tule aina ajateltua miten kallisarvoinen aine on kyseessä - ja ettei se välttämättä ole ikuisesti uusiutuva luonnonvara.

Kannoin pienen korren ekokekoon ja ostin meille hiljattain filtraavan vesikarahvin, koska hanavesi on tympeän makuista ja olin kahden raskauteni aikana tottunut kotikontujeni lähdevettä muistuttavaan Volvic-pulloveteen. Ekologinen omatuntoni kumminkin kolkutti kun roskiksemme pullisteli muovipulloja, ja karmeasta ulkonäöstään huolimatta karahvi on osoittautunut mainioksi - ainakin maun puolesta. Ruokapöytään sillä on porttikielto, mutta sillä täyttää helposti edustavamman Kartio-kannun... *piilomainos*

Eräs hykerryttävä yksityiskohta on mietityttänyt minua jo pitkään : vesi on painavimmillaan lämpötilassa +4°C, mistä johtuen nolla-asteinen nousee pintaan ja vesistöt jäätyvät pinnasta eikä pohjasta lähtien. Maailma näyttäisikin varmaan aivan toiselta, jos järvi jäätyisi alhaalta alkaen - kalojen jäädessä killumaan pariin senttiin sulaa vettä !

Ystävällinen sielu auttoi hataramuistista blogittajaa löytämään missä Kurt Vonnegutin kirjassa (Kissankehto) esiintyy "jää-9" -molekyyli jonka ollessa kosketuksessa veteen tämä muuttuu kiinteäksi. Ekoterroristien esi-isät uhkaavat heittää mokomaa valtameriin... Remes ja Bruun eivät siis ole keksineet mitään uutta fiktioillaan ; Kurt kynäili tästä jo 1963.

Karmivaa mutta toivottavasti pysyy pelkkänä fiktiona.

Il pleut encore - en honneur de la journée mondiale de l'eau ?! =D

Ci-dessous un paysage de chez moi où l'eau pure, voire l'eau de source au robinet est presqu'une banalité. Pourtant, les Finlandais sont très sensibilisés concernant la protection de l'environnement. Un concept que l'on apprend à l'école, dès tout petit - et qui porte ses fruits.

BA du jour : sur le site Défi pour la terre on apprend notamment qu'un mitigeur permet d'économiser 15% en eau chauffée par rapport à un robinet classique !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Hih, minäkin olen miettinyt samaa jäästä ja vedestä.;)

Tällainen kaksikiellinen blogi tekee hyvää ranskan kertaamiselle.

Meillä kannu saa tulla arkisin pöytään, kun ei se ole sen karmivampi kuin sinertävä vesipullo rumalla etiketillä. Totuudenmukaisesti sanottuna, en vaan jaksa normaalioloissa läärätä vettä paikasta toiseen ja keittiön väritykseen kannu naamioituu ihan täysin. Et ole ajatellut laittaa teidän taloon keskusvedenpuhdistusjärjestelmää, niin hanasta tulis filtrattua vettä? Muutamilla tutuilla on ja kehuvat olevan hintansa väärti.

Olipa tosiaan vesipäivä, takki on läpimärkä, housunpuntit melkein polviin saakka ja voit vaan arvata, millaiset ruuhkat moottoritiellä oli sadepäivän kunniaksi!

"kalojen jäädessä killumaan pariin senttiin sulaa vettä" - Lienee kalojen onni, ettei näin ole, sillä historiamme aikana me nälkäiset suomalaiset olisimme varmasti viimeistäänkin talvisin tappaneet koko kalakantamme.

Mutta asiasta kolmanteen: Tuo kuvasi muistuttaa aivan hirveästi yhtä kuvaa, joka minulla on Päijänteestä!

Bingo Kafkis... juureni paljastuivat !!!

Kiva kun piipahdit, Blogisisko... kaikki ranskanfanit ovat tervetulleita ja suunnitteilla on lisätä myös sivupalkkiin aiheesta linkkejä.

Esimakuna Oisko ittestäs kivaa jossa paljon ranskalaisesta kirjallisuudesta jne.

Edith ; arvaa olinko kuin uitettu koira fillarilla - kuvittele märkää piskiä polkemassa - hih !

Kafkakoski on tunnettu meedionkyvyistään... epäilen häntä paikkakunnan salaiseksi agentiksi joka reperoi minne kylän lapsoset ovat karanneet !

Ja tuhannet kiitokset linkityksestä takaisin ; je suis aux anges...

=D

Niin, Suomessahan on tuhansia järviä, mutta vain yksi Päijänne...

Tosin pidän kyllä mielelläni yllä myyttiä meedionkyvyistäni.

Do diid, Maurelita. Käyhän nyt katsomassa sitä kuvaa blogissani; julkaisin sen juuri.

Niin, jos muuten olemme mökkinaapureita, niin tiedetäänkin, missä ranskalais-espanjalaisen blogitapaamisen voisi pitää...

tää oli hämmästyttävä juttu!

Touchée coulée ! =D

Kaunista vedensuodatus Arabiaa.

http://www.arabia.fi/designor/web/arabiawww.nsf/pages/AA11948995D9D164C2256CA00031236C!OpenDocument

Water-karafin suodatin osa asuu keittiossa, mutta kannu itse pasee aina poytaan. Pyhana ja arkena :)

Jänniä yhteyksiä täältä löytyi. :)

Tuota vesikannua mietittiin itsekin, että näinköhän se toimii. Saksan vesi kun myös on vähän erikoista, noin lievästi sanottuna. Kaipa sitä on täällä Suomessa tottunut vähän liian hyvään tuon veden suhteen.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.