OSS 117, Le Caire nid d'espions
Meilleur ami d'une fille / Tytön paras kaveri -meemi

RERismes / Metromietiskelyä

Devinez de quoi je blogue un vendredi soir, au chaud loin du métro ?!?! Pas de frustration, je ne fais que décrire le RER par rapport au métro...

Jo taloa ostaessamme minulla oli veto-oikeus julkisten menopelien suhteen : kieltäydyin ja kieltäydyn yhä jyrkästi käyttämästä Pariisin meluisia, haisevia ja tukkoisia RER-esikaupunkilinjoja. Metro on ylivoimaisesti inhimillisempi kuin "mukamas" express-juna (RER = Réseau Express Régional eli kirjaimellisesti "seudun pikaverkko").

Kauhistuksen kruunaa jos vaihtoasemaksi osuu Châtelet Les Halles ; suurempaa ja sekavampaa saa etsiä. Kun noin kerran viikossa olen auttamattoman myöhässä ja turvaudun kammotukseen kiriäkseni kiinni kymmenisen kallisarvoista minuuttia, on kieltämättä kätevää suhauttaa Pariisin keskustasta suoraan La Défensen liikekortteliin (kolme pysäkkiä), kun taas metrolinja matelee ja pysähtelee vähän väliä (16 asemaa).

Mutta samainen asema valitettavasti pönkittää pariisilaisten huonoa mainetta tylyinä ja koppavina ihmisinä : kun heitä singahtelee joka suunnasta ja hurjalla vauhdilla, opastuskilpiä (turhaan) etsivä turisti jää auttamattomasti jalkoihin ja manaa alkuasukkaat alimpaan metrotunneliin... Välttäkää tätä sumppua ; muuallakin voi vaihtaa linjaa...

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

En muista oliko sinulla jo tämä blogi tiedossasi, uusissa oli tällainen http://jarnon.muumilaakso.org/charlotte/

Hassua ; löysin sen juuri eilen ! Tuli päivitys pitkästâ aikaa ja pompin kiiruusti kurkkaamaan... =)

Mä olen yhtälailla allerginen sekä metrolle että RER:lle. Jos julkisilla on ihan pakko mennä, niin sitten valitsen vain ja ainoastaan bussin. Ihan tosi, tulen aina kipeeksi, jos joudun matkaamaan julkisilla.

kiitos vierailusta blogissani Maurelita, järjestin viime yönä (unessa) itse viimeisillä säästöillä salaista matkaa Lontooseen, jonka junia kaipaan.

terveisin
Miss F

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)