Journée totalement surréaliste / Täysin surrealistinen päivä
Fées vertes / Viherkeijuja

BBQ

22°C ! Ca sent le premier barbecue de la saison, forcément.

Nous avons sorti le grand parasol jaune, l'apéro jaune (pastis !) et les bols jaunes pour les amuse-gueules - tout ceci vu d'en haut, avec les bourgeons de la glycine qui ne va pas tarder à fleurir.

Noter les serviettes aux couleurs locales, avec des élans, ainsi que la sauce "camouflage" - en Finlande, le motif camouflage est aussi appelé la sauce cornichons, donc pourquoi ne pas détourner l'expression dans l'autre sens...

Et un grand merci affectueux à Jean-Marc qui m'a offert une carte mémoire supplémentaire - dédié aux reportages du blog !  =D

22°C ! Pistimme siis kovalla kiireellä pystyyn sesongin ensimmäisen grilli-illan.

Keltainen aperitiivi eli pastis juotiin suuren keltaisen auringonvarjon alla - kuvassa lintuperspektiivistä näkyy myös julkisivumme sinisateen silmut ; kukat luvassa piakkoin.

Huom. kotimaiset hirvi-lautasliinat ja sinappikurkkusalaatti jota vieraat maistelivat ihastuneina.

Pekoninakit (resepti luvassa pekoniviikon alun kunniaksi !), tuliset merguez-makkarat sekä vartaat grillattiin valurautaisessa "kiinalaisessa katukeittiössä", ja istuimme myöhään yöhön terassilla nauttien leppoisasta ilmasta.

Erikoiskiitokset Jean-Marcille joka lahjoitti kameralleni ylimääräisen muistikortin erityisesti blogitustarkoituksiin !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Hyvän näköistä! Teillähän alkaa olla erinomaisen miellyttävät ilmat siellä! nautiskelkaa...

Mekin olemme jo jokin aika sitten siirtyneet grillailukauteen. Helppoa ja hauskaa, ehtii sitä keittiössä huhkia sitten koko talven. Tänään Texasissa 30 astetta C.

Herkulliselta kuulostaa! Täälläkin rupeaa vähitellen lämpenemään, täytyy laittaa terassi kesäkuntoon vapuksi niin päästään mekin grillaamaan.

Oho vai on Teksasissa jo täysi hellesesonki. Ei tullut mieleenkään, onneksi on blogit...

=)

hehheh meilläki vois takapihalla jo grillata. jos puolen metrin lumikinos ei haittaa. Ei vain, on siellä jo lumetonkin kohta. ja kohta on lumeton koko takapiha.

Ooh, minäkin tälläsin parvekkeeni jo kesä-kondikseen. Kukaistutuksia vielä, noiden narsissien lisäksi...niin kyllä kelpaa. Grillata partsilla ei voi, mutta kahvitella ja syödä herkkuja kylläkin. Toiveikasta aikaa tämä kevät:)

mmmmmm ! le soleil, la chaleur il n'y a que ça de vrai..... bonne soirée en perspective !

Hyvän näköistä :) Meillä kaivettiin grilli esille heti kun kevätaurinko alkoi vähän pilkahtelemaan - eihän terassilla lunta ole, ja toppatakki päällä grillaamisessa on oma fiiliksensä :D

Voi mahoton, +22C!
Ja täällä mie pompoin innoissani jos ulkona on +10 ja aurinkoista. Aika vaatimattomilta tuntuu pohjoisen tytön ilot verrattuna teidän kevätlämpöihin.

Mutta tällästahan tää on. Tiedänpä nyt kuinka kesäistä Pariisissa jo on! (olisikohan aika suunnitella lomaa..?) Ja tuli tuo oma parvekekin siivottua, nyt vaan odotellaan niitä yli +15 päivä, jotta voi aamupalan nauttia partsilla.

Grillaus on ainoa, mitä mä omakotiasumisesta kaipaan. Mutta ajatuskin puutarhatöistä ja mullsta saa ihon kananlihalle... täytynee siis pitäytyä grillailemaan vain lomilla.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.