Ciel de cerfs-volants / Leijataivas
Revue de presse, bacon et people du jour / Päivän pamaus, pekoni ja peili

Six questions / Kuusi kysymystä

Voici un mème qui fait le tour de Blogistan finlandais depuis plusieurs jours - je ne résiste plus à la tentation :

Posez-moi six questions ; pas sept ni cinq mais six. Peu importe si elles sont futiles ou bizarres ! Ensuite, postez ceci dans vos blogs et attendez de voir les questions que vous récolterez !

Ci-dessous un globe au vieux port de La Rochelle :

Yllä maapallo La Rochellen vanhasta satamasta.

Tämä onkin jo kiertänyt monta päivää blogistanissa, ja sorrun sittenkin kyselemään, kun itsekin utelin kaikkea (ks Thiire, Evelin, Ihmiskunta...)

Kysy minulta kuusi kysymystä. Ei seitsemän tai viisi, vaan kuusi. Sillä ei ole väliä, kuinka turhia tai omituisia kysymykset ovat - kysy ne joka tapauksessa. Liitä tämä sen jälkeen omaan blogiisi ja katso, mitä sinulta kysytään.

EDIT : Kysymyksiä satelee kuin köysiä (osuva tämä paikallinen ilmaisu "il pleut des cordes", ks alla) ; saan blogitusaiheita seuraavaan vuosisataan asti. Merci !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

1. Muuttaisitko Suomeen?
2. Jos kirjoittaisit kirjan, mitä genreä se edustaisi?
3. Toiveammattisi?
4. Ehdottoman tärkeää: saapikkaat, käsilaukku vai huulipuna?
5. Osaatko kävellä käsillä tai puujaloilla?
6. Sisäinen teemalaulusi?

1. Enpä usko ainakaan tässä vaiheessa ; elämäni on niin kytkeytynyt tänne - mies, talo, lapset... olen kohta puolet elämästäni asunut täällä !
2. Esiteininä rustasin Viisikko-plagioita joissa syötiin eväitä ja retkeiltiin pyörillä ; nyt kutkuttaa joku dekkarin ja kulttuuripakinoitten välimailta - onko semmoista muka olemassa ?! Kovasti houkuttelisi kirjoittaa romssuja, mutta ajanpuutteessa tämä blogi toimii korvikkeena.
3. Kirjailija ! Myös kustannusyhtiön editor olisi kiva ; tiskijukka olen jo ollut. =)
4. Saapikkaat !!! (huomasit heikon kohtani)
5. En osaa käsillä ; puujaloilla en ole koittanut.
6. Vaikea pala : sanotaan nyt vaikka Clashin Should I stay or should I go...

Kiitos hauskoista kysymyksistä !

1. Miksi et ole vielä kirjoittanut kirjaa?
2. Kuinka myöhään valvot yleensä?
3. Miten hoidat kuntoasi, vai hoidatko ollenkaan?
4. Ikävin kotityö?
5. Mihin olet tyytyväinen itsessäsi ja miksi?
6. Pahin mokasi?

1. Sanoin yllä että krooninen ajanpuute vaivaa, mutta epäilen että vätystelyllä on myös sormensa pelissä. Aiheita olisi jemmassa, mutta kun konkreettisesti pitäisi aloittaa joku juttu, se jotenkin tössähtää.
2. Yhteen, roikun blogeissa ja netissä. Paha tapa ; nuokun sitten duunissa ja metrossa.
3. Pyöräilen aamuin illoin metrolle ; käyn pari kertaa viikossa duunin jumppasalilla coachin pitämällä sekalaisella jooga-venytys-lihasjumppatunnilla.
4. Imurointi (olen silitysraudastakieltäytyjä eli se ei mieltä paina ).
5. Sisustus- ja vaatemakuni on ihan mukiinmenevä ; talostamme on kehkeytynyt omannäköinen. Löysin myös oivan miehen jolla on hyvä maku kanssa ! Ylipäätään mulla on tosi vinkeä perhe - pligaa pligaa !!!
6. Ammoin kun olin sinkkuna hyvä kaverini odotti vauvaa enkä osannut suhtautua siihen ; luulin sen haluavan ottaa etäisyyttä, mutta jälkeenpäin kävi ilmi päinvastainen. Onneksi olemme sovussa taas, mutta ystävyytemme ei ole enää samaa.

1. Miten tulit aloittaneeksi bloggaamisen?
2. Kuinka päädyit Ranskaan?
3. Olitko opiskellut koulusranskan vai jouduitko rankkaan elämänkouluun maahan tullessasi?
4. Ronja Ryövärintytär vai Peppi Pitkätossu?
5. Puhuvatko pligaat ihan suomea? (joo, ihan tyhmä kysymys mutta kun...)
6. Onko teillä lastenkirjat suomeksi?

Tulipa uteilaita kysymyksiä, mutta kun kiinnosti. Enkä ole tuntunut sinua niin kauaa, että tietäisin noita asioita ennestään. Mitään ei tarvi paljastaa, jos kysymykset oli liian tunkeilevia. :D

1. Ihan kokeeksi, teki mieli laittaa pojille lokikirja että Suomen isovanhemmat näkisivät miten meillä arki pligaantuu... ja jumituin tänne !
2. Halusin aina joko Lontooseen tai Pariisiin, ja ekassa sattui olemaan viisumipakko jonkun pommiuhkan takia kun mulla oli haku päällä, eli Pariisi voitti. Jumiutuminen on heiniäni !
3. Mulla oli C-ranska (luin 5 vuotta) ja ihana ope ; kutsui kotiinsa leipomaan croissanteja, käytiin taidenäyttelyissä ja pelattiin koulun pihalla pétanquea - saksanopiskelijoiden suureksi harmiksi. =D Lisäksi oli Oriveden opistolla suggestopedisellä (roolipelin oloinen) kurssilla ; ihanaa.
4. Peppi Pitkätossu !
5. Isopligaa puhuu suomea kun kiristän ja uhkailen (ne kasvatusperiaatteet...) ; pikkupligaa sanoo kenkä, äiti, joo, kurkku, banaani. Blogitus aiheesta tulossa eli tosi osuva kysymys.
6. Meiltä löytyy lastenkirjat molemmilla kielillä, itse luen suomeksi vaikka olisi ranskalainenkin kirja. Simultaanitulkinta on vaikeaa !!!!!

Olipa kutkuttavia kysymyksiä ; en kadu että laitoin meemin. Melkein jokaisesta vastauksesta voisi poikia blogitus.

=)

Jos olisin ehtinyt ennen muita, olisin kysynyt juuri tuota "Miten tulit lähteneeksi Ranskaann" -juttua. Aina mietityttää, mistä muualle muuttaneet sen lopullisen lähtörohkeuden repivät.

Olin itse lapsena ja nuorena kymmenkunta kesää ulkomailla kieltä oppimassa ja sitten lukion jälkeen vuoden opiskelemassa toisaalla. Ennen opiskelemaan lähtöä pohdiskelin, että tämän ikäisenä todennäköisesti rakastun ja jumitun maahan. Otin sen riskin ikään kuin huomioon jo lähtiessäni. Sitten rakastuin, mutta jumittumisen sijaan pätin sittenkin lähteä takaisin Suomeen rakastumaan uudestaan.

Kuuden pikkukysymyksen sijasta esitän yhden laajemman: Miten tulit jääneeksi Ranskaan? Suotavaa on kuulla paljon siirappisia yksityiskohtia rakastumisprosessista. Opiskelua ja työtäkään unohtamatta.

Minusta dekkaria ja kulttuuripakinaa yhdistävä teksti tai jtain niiden väliltä kuulostaa todella kiinnostavalta! Simon Boswell on kirjoittanut dekkarin The Seven Symphonies, joka on saanut nimensä (ja joihin tavalla tai toisella tapahtumatkin taitavat liittyä) Sibeliuksen sinfonioista. Ei kai kuitenkaan kulttuuripakinaa.

1. Mikä on hienoin omistamasi tavara?
2. Osaatko elvyttää?
3. Ruskeat vai keltaiset rintaliivit?
4. Minkä mukaan järjestät kirjat hyllyyn?
5. Koska viimeksi oksensit?
6. Mikä on paras vuodenaika?

Hih. Tämä on hauskaa..

1. Paras asia Pariisissa?
2. Paras paikka Pariisissa? Koti ei kelpaa vastaukseksi ;)
3. Kaunein paikka Pariisissa?
4. Kummasta päästä avaat banaanin?
5. Oletko koskaan käyttänyt vyölaukkua?
6. Mitä tekisit, jos saisit sinisen tuulitakin lahjaksi?

) Mikäli sinulla olisi lemmikkielefantti pystyttäisitkö sen haudalle ikiaikoja uhmaavan tornin?
2) Huidotko koskaan lepakoita köydenpätkällä?
3) Onko suunnaton omaisuutesi peräisin monte carlon kasinolta?
4) Näetkö koskaan unta tunneliin suhahtavista junista?
5) Seisoitko koskaan lapsena tienristeyksissä?
6) tunnistitko kysymykset?

Kysymykset:
Elmon lehdistötilaisuudessa esitettyjä kysymyksiä Juhani Peltosen kirjassa Elmo

Vastaan järjestyksessä ja jokaiselle eri kommentissa helppolukuisuuden tähden. Sun äitis kyseli vapaamuotoisesti Ranskaan jumittumisestani...

Olen aina kailottanut olevani säätilapakolainen : inhoan kylmää ja palelemista ja talvisin hytisin ja uneksin asuvani Las Palmasin diplomaattikorttelissa, jonka bungalowit olivat tehneet minuun suuren vaikutuksen pienempänä lomamatkalla.

Lisäksi tunsin itseni Suomessa aina jotenkin ulkopuoliseksi, oudoksi, sivulliseksi. En tuntunut löytyvän paikkaa minulle, ja istuin kotona ahmimassa kirjoja ja kirjoittamassa itse tarinoita.

Siispä suuntasin ulkomaille heti kun pystyin - en edes minkään miekkosen takia (niitä kyllä löytyi sitten...) vaan ihan Oikeata Seikkailua etsien. Poukkasin ensin ranskankielisen Sveitsin kautta (2v Lausannessa) joka oli ns pehmeä lasku keskieurooppalaiseen meininkiin, sitten Pariisiin opiskeluja jatkamaan. Löytyi kiva duuni valmistuttuani (kustannusyhtiössä, muttei kirjallisuusalalla kuten ylempänä haaveilin) ja toinenkin ; löytyi mies ja toinenkin (välillä erosin) ja tämän viimeisimmän aion pitää, sen verran ainutlaatuinen yksilö tuo herrasmiesmotoristi on !

Hiljan tuli 10v tutustumisesta, ja kohta tulee merkkipaalu vietettyäni tasan puolet elämästäni ulkomailla - jumitus alkaa olla pysyvää ja Suuresta Seikkailusta tuli pariisilaisvoittoinen. Mutta lisää myöhemmin - sain blogitusaiheita loppuvuodeksi.

=D

Tässä menee vastaukset Marylle :

1. Kihlasormus platinaa ja safiiria ; miehen suvun perintökalleus jota en uskalla pitää kuin kerran vuodessa. Käyttökoruni ovat rihkamaa tai hopeaa.
2. Olen käynyt ensiapukurssin aikoja sitten mutta kertausharjoitukset olisivat tarpeen.
3. Ruskea on pop !
4. Sarjan ulkoasun mukaan ; kielten mukaan pakostakin.
5. Sain poikien mahataudin jokin aikaa sitten.
6. Kevätkesä.

Tästä tuli niin hauskaa etten ehdi blogittaa päivän pamausta... (anteeksi sanaleikki - kohta ymmärrätte).

Nyt vuorossa tyttökerholainen Edith (ei mikään harmaavarpunen nimestä huolimatta !)

1. Tämä kaupunki tarjoaa mahtavat puitteet tyttökerhoilulle : lounas punkulla kyyditettynä ja sillä innoitettu vaate- ja sisustusshoppailu.
2. Le Marais ? Ennen olisin sanonut Montmartre, ja ekoina Pariisin vuosina kirppari (St Ouen).
3. Musée d'Orsay oli varmaan aikoinaan maailman hienoin rautatieasema ! Sen kello ja ala-aulan patsaat ovat mannaa silmille.
4. Siitä mistä pitääkin. (Mielikuvituksen puuttetta ?)
5. Mulla on Morgan-merkkinen ei kovin juntti vyölaukku, johon laitan passit ja rahat ja lentoliput kun matkustan yksin poikien kanssa - molemmat kädet tarvitaan muuhun !
6. Veisin sen Suomeen... niitä on seillä kaapissa jo kaksi, ulkomaisia kyläilijöitä varten.

Jospa heitti tiukat kaksikielisyyskyssärit - tämä on yksi lempiaihestani, mahtuukohan kommenttilootaan...

1) Pligaapoikien kanssa puhun suomea heti kun miehen korva välttää ; olemme sopineet että sitä ei suljeta pois keskusteluista jos on läsnä. Joskus raja on tosi vaikea vetää ja "ajelehdin" ees taas.
2) Mies osaa vielä toistaiseksi enemmän suomea kuin pikkupligaa, mutta ei ymmärrä kuin ne samat n 20 sanaa, kun taas Tom ymmärtää kaiken parivuotiaan järjellä.
3) Isopligaa puhuu suomea pakon edessä ; huomaa että harjoituksen puute vaivaa. Minulle ei puhu kuin ranskaa vaikka kuinka intän. Menee kuulemma ohi iän kanssa ja alkavat puhumaan taas isompina.
4) Kuin kivi.
5) Mulla on sama vika kuin Kafkakoskella eli en syö moisia (eivät pidä minusta...)
6) Ehen, vettä ei saa tuhlata ! =D

Ja hulvattomimmat tulivat tietenkin Mediaopelta !

1) Lemmikkielefantilleni tulisi tietenkin hieno Dalin (elefantti)torni muistomerkiksi !
2) Lepakoitten huitominen köydenpätkällä on aika vaarallista fillaroidessa, ja meinasinkin tässä kupsahtaa kumoon toissapäivänä - sain onneksi kiinni ämpäristä joka pelasti minut zebramixeineen.
3) Omaisuuteni on sijoitettu lähinnä paikallisiin kenkä-, vaate- ja levyteollisuuden yrityksiin ; sen alkuperä pysyy itsellenekin hämäränä mutta aion joskus tulevaisuudessa tutkia asiaa tarkemmin.
4) Unissani tunnelissa suhahtelee junia lähinnä Lontooseen päin shoppailemaan (joko kerroin olevani monomaanikko ?)
5) Pienenä huristin kyläkauppaan ostamaan merkkareita ennen kuin Viisikko alkoi telkassa, ja piti varoa kovasti pahaa mutkaa jossa kasvoi syreenejä ja autot ajoivat kovaa. Kyläkauppa on lopetettu ja mutka oikaistu ; palatessani rikospaikalle seison nyt aikuisena surullisesti katsomassa muuttuvia lapsuuteni maisemia.
6) Minulla on pahoja mustia aukkoja (kotimaisen) sivistyksen saralla ; kaikki lukuvinkit ja muut ylentävät kokemukset ovat tervetulleita !

Kuka kysyy parempia ?!?!

hienoja vastauksia! Kaikkiin hienoihin kysymyssarjoihin. Näköjään ihmisillä on paljon kysymyksiä, joita he eivät kai häveliäisyyssyistä kysy muuta kuin silloin kuin käsketään. ns patoutunutta uteliaisuuspotentiaalia.
Ite en ole tätä blogiini pistänyt kun ei ketään kuitenkaan kiinnostais mikään nyyh :@(
ja sekös vasta noloa olis. pitäis ite tulla anona jotain kyseleen.

Hih, mitäs me narsistit (missä Kafkis muuten luuraa ?) - itse samoista syistä vetkuttelin enkä meinannut laittaa. Teki pahaa jo pelkkä ajatus ettei kukaan kysele musta. On se kamalaa tämä julkisuuden paine.

1° Mistä mä Pariisissa löydä sen kaikista cooleimman korttelin? Sen mikä on pullollaan snadeja levy- ja kirjakauppoja ja pieniä tunnelmallisia baareja? Tarkoitan sellaista New Yorkin Williamsburgin vastinetta.

Kakkosesta kutoseen kysyn sit ku tulee lisää mieleen, kiitos :)

Öö Nykistä en tunne kuin Villagen ja SoHon ja nekin pitkän viikonlopun koluamiselta.

Mutta Le Marais jonka mainitsin jo ylempänä on oiva kledju- ym putiikkipaikka, linkkejä ja osoitteita sivupalkissani "Paris Shopping Safari" (http://www.u-blog.net/maurelita/article/shoppailua).

Levykauppoja on sikin sokin Halleilla, Latinalaiskorttelissa - täytyy tunnustaa että itse käyn Fnacissä josta saan kätsyt alet jäsenkortilla... (olen poro-bopoitunut ; käägs !).

Baareja on myös pilvin pimein Bastillella (turisteja !) mutta myös Canal St Martin -tienoilla (http://www.u-blog.net/maurelita/note/186), entisessä korttelissani - aidompaa pariisilaismenoa. Suosittelen myös Bellevilleä (http://www.u-blog.net/maurelita/note/141), mutta reperoi osoitteet ennen kuin menet sinne - muuten luulet eksyneesi eri mantereelle.

Tämän taidankin kopioida tonne Pariisi-juttuihin saman tien ; kiitos kipinästä ! Lisää löylyä.....

Mita muuten tapahtuu juuri nyt? Sinä olet saanut kuusi tilaajaa tänään ja minä neljä. ei tallaista päivää ole ennen ollut?
tää on narsistille nannaa.

Minulle jäi paljon perinteismepiä sitten. Ihania kysymyksiä, paljon selventäviä vastauksia. Siis edellä

1. Mistä itsessäsi pidät?
2. Heikoin kohtasi?
3. Mistä et luopuisi elämässäsi?- ( Perhe poissuljettu, liian helppo vastaus)
4. Suklaa vai salmiakki?
5. Ruisleipä vai patonki?

Kiitos omasta nimikkovastauksesta + kaikista noista muista ajatuksella vastatuista. (En muuten ole huomannut kenelläkään muulla vastaavaa kysmystulvaa kuin sinulle, vaikka monessa muussakin blogissa olen tämän bongannut).

Ja nyt vintille :

1. Kielikorvani korvaa sävelkorvan ; pidän myös käsistäni.
2. Vetkuttelu ja jahkailu sekä perfektionismi (ks koevuodatus sivupalkissa ; mulla on parhaillaan kolme eri koeblogia joista mikään ei tee kaikkea mitä haluaisin...)
3. Kahta en vaihda : rock'n'roll ja kengät !
4. Salmiakki ! Olen addikti. Pahanlainen ja parantumaton.
5. Patonki - vaikka ruisleipäkin maistuu välillä.
6. Kyllä ehdottomasti. =D

Mediaope ; täällä tapahtuu ihmeitä - liittyykö siihen että kohta menee rikki 5000 blogilistalaisen raja ? Huisaa !!!!!

Sun äitis ; kiitos itellesi - olen tosi otettu huomiosta.

Taidankin aivan vääräoppisesti koostaa nämä tonne blogitukseen, koska arkistoja silmälläpitäen (jos joskus saan muutettua) haluaisin varmistaa että nämä jutut säilyvät. Olen tunnetusti epäluuloinen ja vainoharhainen kaiken tallennuksen suhteen...

Vain yksi kysymys: Vaihdetaanko elämää? Haaveilee...

Jaksatko vielä vastailla ? :D

1. Kuka on lempitaiteilijasi?
2. David Beckham vai Zinedine Zidane?
3. Mikä on lempiparfyymisi?
4. Missä asennossa nukut?
5. Kuuluuko hampaat harjata ennen vai jälkeen aamiaisen?

=D

Kas tässä Rosebud ; toki jaksan vastailla - ihanaa kun joku kysyi hajuvedestäni, juuri mietin sitä aamulla kun se kuvastaa mielestäni hyvin miten monimutkaista voi elämästään tehdä...

1. Ylipäätään surrealististen maalareitten ohella hurahdin muotivalokuvaajaan nimeltä Melvin Sokolsky, josta blogitinkin : http://www.u-blog.net/maurelita/2005/05/03
2. Tietenkin Zizou, symppiksen oloinen vaikka inhoammekin (myös mies !) fudista
3. DKNY by Donna Karan ; pitää tulla aina Suomeen (tai mennä ainakin lentokentälle) sillä sitä ei myydä Ranskassa, parfyymien paratiisissa !
4. Kyljelläni... tai naama näppiksellä duunissa (ei vais)
5. Ehdottomasti ennen, muuten en saa syötyä. Mies ei tätä käsitä, Ranskassa harjataan jälkeen. Myös jälkeen harjaan jos en kiireeltäni unohda.
6. Kuudennen keksin itse : Epäeettisin paheesi ? Kuivausrumpu jota ilman en voi enää kuvitella eläväni. Pyykki on ihanan ilmavaa ja pehmeää - kun sitä nyt sattuneesta syystä tulee aika paljonkin pligaatermiittien avituksella.

=)

A moi maintenant ....

1- Finlande ou Françe ?
2- Ta saison préférée ?
3- Un rêve ?
4- Ton meilleur moment de vie ?
5- Ton plus désagréable ?
6- Hier, aujourd'hui ou demain ?

... voilà !

Et voici pour toi Stef... =)

1- France - ou même Paris !
2- Eté
3- Une sorcière qui me courait après au bord du lac, jusqu'à une immense salle avec des dalles de marbre noir et blanc au sol. Un rêve qui se répétait pendant des années dans mon enfance, un mélange de suspense et d'ésotérisme qui me donnait des frissons...
4- Il y en a trop : remise des clés de notre maison, voyages en famille, les petits plaisirs du quotidien.
5- Déboires hospitaliers en tout genre
6- Aujourd'hui, sans hésitation !

(pour bien faire, il faudrait que je traduise toutes les questions et réponses... si un jour j'ai du temps...)

Bizzzzzzzzz bonne nuit !

1. Pitääkö ranskalaiset paistaa öljyssä kerran vai kaksi?
2. Pitääkö ketsuppi roiskia ranskalaisten päälle vai dipata niitten pää ketsupissa?
3.Jos nauttii kalaa ja ranskalaisia, pitääkö käyttää haarukkaa vai syödä sormin?
4.Onko soveliasta nuolla ranskalaisten käärinpaperi?
5.Oletko joskus yrittänyt puhua puhelimessa suu täynnä ranskalaisia?
6.Oletko kokeillut etikkaa ranskalaisten kanssa?

Näitä riittäisi...

Kiitos ja anteeksi ;) Muistin että viisi vaikka selkeästi luki että kuusi... =)

1. Kerran ! Itse fuskaan ; mun "ranskalaiseni" on lohkoperunoita uunissa, oliiviöljyllä, karkealla suolalla ja yrteillä. Menee täysistä. Mutta ranskalainenhan on ranskalainen vaikka voissa paistaisi...
2. Dippaus on pop, oli sen kohde mikä tahansa.
3. Hmmm, jättäisin fish & chips -urheilulajin Kanaalin toiselle puolelle...
4.Jos siinä on majoneesiä, kyllä.
5. Ruokapöydässä ei vastata puhelimeen - tai pikemmin kukaan ei kuvittelekaan soittavansa ateria-aikaan.
6. Mm salaattikastikkeella, juu. Balsamico menee hyvin. Kansallisruoka on jauhelihapihvi, ranskalaiset ja vihersalaatti - kaikki yht'aikaa lautasella.

Ranskalaiset on hauska aihe, kaikin puolin ! =o)

bravA PIA de nous avoir fait des beaux enfants. Tony et moi meme vous embrassons tres fort.

"attendez de voir les réponses que vous récolterez" ;)

Ben non justement, le jeu consiste à proposer aux lecteurs de nous poser des questions - donc, en l'occurrence, on récolte des questions auxquelles il faut répondre !

Alors c'est où qu'on peut vous en poser ???

=D

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)