Zarbi + 9 x 4 / Outouksia + neljän kiertis
Album La Rochelle

Doublement tuturelle / Kaksin verroin kulturellimpi

Selon mes savants calculs, ces jours-ci j'aurai vécu autant de temps à l'étranger qu'en Finlande. Une analyse de ma francisation s'impose ! A suivre...

En attendant, je souhaite à tous un excellent WE pligastique : quant à nous, une fête pour les deux ans du petit se profile demain - après la matinée d'adaptation à l'école maternelle. Déjà.

[ci-dessous moi dans les bras de ma maman]

[kuvassa minä äitini sylissä]

Pligaamaattisten laskelmieni mukaan näinä päivinä tulee vastaan tärkeä merkkipaalu "ulkomaalaistumiseni" mittaamisessa.

Tähän asti olin elänyt kauemmin kotimaassa kuin muualla, mutta nyt vaaka kallistuu tasapainoon ja kohta ulkomaat alkavat painaa enemmän puhtaasti matemaattisessa mielessä.

Kuitenkin lapsuus ja nuoruus jättävät syvimmän ja pysyvimmän jäljen persoonallisuuteen. Ensimmäiset vuodet, äidinkielen assosiaatiot, suomalaisen kulttuurin leima, sekä erityisesti lapsuuskodin ilmapiiri ainutlaatuisine kokemuksineen muokkaavat meistä supisuomalaisia sisupusseja, ja se kestää jos jonkinmoiset konepesut ja kulttuurishokit.

Nuorempana olin hyvinkin kärkäs arvostelemaan kaikkea kotimaista, mutta lähdettyäni Suomesta minusta on kehkeytynyt maan pr-lähettiläs : toimistoni seinillä vilisee matkailumainoksia ja julisteita, näytän omia lomakuviani kaikille potentiaalisille Suomi-matkailijoille, kailotan kotimaan eduista ja hyvistä puolista - sekä loukkaannun verisesti jos joku siellä julkenee kritisoida maataan !

Kahden kulttuurin omaaminen on rikastuttanut elämääni ja avannut tuntemattomia ulottuvuuksia ; siksi haluankin kasvattaa pienet pligaani myös suomalaisen mallin mukaan, ranskalaisten mielestä ehkä liiankin liberaalisti - mutta toisaalta huipputiukalla hammashygienialla !

Poimin parhaat palat kummastakin ja ravistan rivakasti ; pligaaseurasta nautitaan täysin siemauksin tänä viikonloppuna pienemmän 2v-synttäreiden merkeissä, heti huomisaamun kouluuntotutteluvisiitin jälkeen...

Pligaa-pligaa viikonloppua !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

sehän on myös point of no return, noin matemaattisessa ja kenties filosofisessakin mielessä. Hieno kuva, pligaablogittajan ilme ja olemus näköjään vauvasta saakka sama ;D

Mies sanoi juuri samaa illallispöydässä... Ranskassa ollaan ja pysytään, ja Suomessa on kiva käydä.

Mustavalkoisuus tekee kuvaan ihan oman, hienon sävynsä.Koko kuvan ilme on eri, kuin jos olisi värikuva.

Mielettömän hieno kuva! Pilke silmänkulmassa on yhä sama ;D

Suomi on... *snif* tyydyn sanomaan, että tiedän tunteen.

Onnea Tomille!

Kiitos... välitän onnittelut Tomille ja kehut valokuvan nappaajalle. =)

Suomi-Ranska oui; olet rikas, mutta siitä saa välillä maksaa. Tulee outoja tunteita ja tilanteita, sydämen tyhjyyttä ja sitä että sydän on liian täynnä.

Kiitos käynnistä ja tuliaisista Rita Maestra blogissani! Tein sinne perään lisäyksen. Ja nyt pligaannun takavasemmalle.

Tosi hieno kuva! Pligaablogittaja on ihana ja äiti kaunis.

Olin itse nuorempana hyvin yliherkkä kaikkea Suomeen kohdistuvaa arvostelua kohtaan. Olenhan asunut elämästäni yhteensä melkein 8 vuotta ulkomailla ja oppinut arvostamaan Suomea aivan valtavasti. Toki juomatapamme ovat kuvottavat ja olemme välillä aika rasittavia tuppisuita, mutta silti en vaihtaisi kotimaatani mihinkään muuhun paikkaan.

Oma kotiinpaluu koittaa viikon päästä ja voin sanoa että tuntuu todella hyvältä palata kotiin oman polkupyörän ja kaiken sen ihanan, avaran tilan keskelle.

Ihana kuva! :) Minä palaan huomenna Ranskaan viikon Suomen loman jälkeen. Sitten taas lasketaan viikkoja seuraavaan Suomen lomaan...huoh...

Jules c'est vraiment ton portrait, c'est fou !!!
La photo est vraiment très belle !

Upea kuva!

Merci merci merci vielä kaikille ; tuli onnittelujen tulva päivänsankarille ja sydäntäkiherryttävää palautetta tästä itselleni kovin rakkaasta vauvakuvastani.

=)

Hyvä Maurelita!

Juuri noin tekisin miekin! ;D
On hienoa lapsillesi, saada vaikutteita molemmista maista... He saavat siinä suunnatonta elämänrikkautta...=)

Olet hyvä äiti!

Oih oih oih, mulla tulee sua lukiessa aina niin ikävä Ranskan vuosiani ja sitä kielitaitoa joka sillon oli. Monta vuotta Ranska ja ranskalainen kulttuuri (ja ETENKIN kielioppi!) tuntui jotenkin pakkopullalta, mutta sun kaksin verroin kulturellimpi elämäsi kyllä muistuttaa mua siitä, että olihan siinä hyviäkin puolia

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.