Victime de la pub / Lisää mainoksen uhreja
"Rapture" d'écran à la maison / Ruutukaappaus kotona

"Rapture" d'écran bureautique / Ruutukaappaus konttorilla

Sun Äidiltäs löytyy aina blogitusaiheita jotka saa sormet syyhyämään... Tällä kertaa vuorossa :

"Miltä tietokoneesi työpöytä (eli desktop) näyttää? Tee ruutukaappaus ja laita oma työpöytäsi blogiisi. [Arkaluontoisen tai henkilökohtaisen materiaalin sensurointi sallitaan.]"

Alla työkoneeni työpöytä, jossa komeilee Musée d'Orsayn kello sisältä nähtynä. Museorakennus oli ammoin rautatieasema ja mielestäni Pariisin huikeimpia nähtävyyksiä, etenkin arkkitehtuurinsa puolesta.

Tarkkasilmäinen voi äkätä linkeistä kaikkea ei-töihinliittyvää, mm lennot AF Helsinki, u (blog) ym mukavaa keskeneräistä. =D

Kuva firman kuva-arkistosta, ei tekijänoikeusrajoituksia.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Hienoa kuva sinulla. Mulla on omalla työpöydällä kuvana Helsingin tuomiokirkon kellon kuva. Kuvattu kellotornista sisältä. Kuvan olen ottanut Taivasalla kuvablogista.

Mulla on tapana vaihdella työpöydän kuvaa vähän väliä, kun aina löytyy niin kivoja kuvia omista kansioista ja netistä. Samoin siivoilen pois pikakuvakkeita pilaamasta hienoja kuvia. Sitten etsin ohjelmia pidemmän kaavan kautta. Mutta kuvat ne konehommissa on ehdottomasti ensisijaisija, ei hommien helppous tai sujuvuus.

Mahtava paikka tuo Orsay! Ja todella hieno kuva.

Ihan suosikkipaikkani Pariisissa!

Upea kuva, jonka kätköistä minun olisi tasan mahdotonta löytää mitään, niin ikänäköiseksi olen tullut. (Kuten lukuisista typoistani huomaa, kirjoitan nykyään täysin sokkona!).

PC:llä kuvaruutukaappaus tehdään Prt Scr-nappia painamalla. Silloin leikepöydälle tulee kuva koko näytöstä (avoinna olevan ikkunan kuvan saa, kun painaa samalla alt-nappulan pohjaan). Sitten pitää avata jokin ohjelma, johon leikepöydän kuvan saa liitetyksi Liitä-kommennolla tai näppäinyhdistelmällä ctrl+v (Esim. kuvankäsittelyohjelma). Monimutkaisempi sanoa kuin tehdä!

Macillä voi ottaa kuvia suoraan tiedostoksi (eli ei tarvitse erikseen avata ohjelmaa, johon leikepöydältä liitetään tieto). Näppäinyhdistelmä on omppu+shift+4, jolloin hiiren kursori muuttuu "tähtäimeksi". Hiiren nappi pohjassa sitten vedetään juuri se alue, josta kuvan haluaa (Macillä on monta muutakin näppäinyhdistelmää, joilla kuvan saa otettua, mutta toi on kätevä, kun rajauksen voi tehdä itse).

Uskomaton kuva!

Sun äitis, juu pienensin kuvan tahallani niin pieneksi ettei siitä tahdo irrota tietoa. Tosin tarkistin ettei mitään strategisia firman juttuja paista jos lupilla katsoo (heh), mutta enpä kyllä itsekään saa enää luettua. Ja kiitos kun avitit muita kaappausten kanssa - itse viruin nuivassa palaverissä koko iltapäivän. Huoh.

Jeps, mutta tarkoitin sitä, etten saisi mitään selvää oikeastakaan työpöydästä, jos siinä olisi tuo upea kuva. Elämä muuttuu päivä päivältä haastavammaksi: kauas ei nää eikä lähelle eikä monitoriin siinä välillä.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.