Teuf des mamans / Äitienpäivähumua
Samplausta

Santé bancale / Sairasta terveydenhoitoa

Ranskassa on huipputehokas SOS Médecins -lääkäripalvelu, josta saa tilattua kotiin lääkärin hätätilanteessa muutaman tunnin varoajalla, myös öisin ja viikonloppuisin - jos asuu oikealla alueella. Tämä toimi loistavasti viime kuussa esikoisen kuumeillessa 41°C asteessa (meillä ollaan kovia löylynheitossa...) ; lääkäri tuli reilun tunnin sisällä.

Tänä viikonloppuna La Rochellessa ei ollut yhtä hyvä "onni" : SOS Médecins eivät harjoita alueella, ja hätänumero Samu ei voinut auttaa lauantaiaamuna, koska tavalliset lääkärit ottavat vastaan lauantaiaamuisin. No eipä sattunut yksikään tuntemistamme - olivat pitkää helatorstaita viettämässä, kuten mekin. Samu joka oli sanonut voivansa auttaa klo 14 lähtien selittikin sitten häkeltymättä että pitää odottaa klo 20 asti jolloin sairaalan Maison Médicale avaa. Jos aamulla oli jo kova hätä, olisivat sanoneet suoraan että iltaa ennen ei heiltä kannata odottaa rikkaa ristiin !

Löysimme sitten omin nokkinemme lastenlääkärin päivystyksen sunnuntaiaamuksi, josta irtosi diagnoosit ja reseptit, sekä päivystävän apteekin osoite. Eli täällä on paras olla omatoiminen... ja osata ranskaa. Tai sitten vaan terve kuin pukki.

Onneksi maisemat korvaavat vähän sairasteltua viikonloppulomaa ja huolta kiehumispisteessä keikkuvasta pikkupligaasta :

Ô malheur, nous avons découvert que SOS Médecins n'exercent pas dans le 17 ! Nous nous sommes trouvés dans un vide médical samedi dernier, le Samu ne voulant pas nous aider puisque les médecins consultaient le samedi matin - sauf qu'on était le WE de l'Ascension...

En rappelant le samedi après-midi, ce même Samu nous a (même pas très) gentiment conseillé d'attendre 20h et l'ouverture de la Maison Médicale aux urgences. Délai qu'ils ne pouvaient pas nous indiquer le matin, bien entendu. En cas de vraie urgence on est mal barré et mieux vaut donc être débrouillard... ou avoir des enfants pas malades !

Heureusement, nous avons trouvé une permanence le dimanche matin, avec un pédiatre charmant qui connaissait même l’adresse de la pharmacie de garde ! Et les paysages magnifiques ont compensé un peu le temps perdu à la recherche du médecin et l'inquiétude pour le petit en ébullition.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Sos-Méd on voittamaton! Yhteenväliin oltiin suurkuluttajia. Onneksemme perhe on sittemmin ollut paremmin voiva ja tarve on vähentynyt. Mutta mikä onkaan sairaasta parempaa, kun voi odottaa lääkäriä kotona omassa sängyssä peiton alla, kuin raahautua puolikuolleena vastaanotolle ja nuokkua epämukavassa odotushuoneen tuolissa ikuisuuksia...

Kiitoksia! :)

Ostinkin eilen tuon hoikentavan voiteen ja kasvoille sk 15. Ihania ovat, ei voi muuta sanoa.

Pikaista paranemista sinnepäin!

Selvitystä kissojen kahviaddiktioon täällä: http://kansatieteilijandesktop.typepad.com/blogi/2006/05/miksi_noidalla_.html

Tuo SOS Médecins korvataan (70% sairausvakuutus + loput yksityinen mutuelle jos oikein muistan, kuten yleensä muutkin lääkärit) ja on tosiaan hieno kun ei pääse tai jaksa kahden ipanan (ja kolaroidun motoristin) kanssa maille ja mannuille keskellä yötä. Täällä on valinnanvaraa palveluissa, kunhan vakuutuspuoli on kunnossa.

Yllättävää tosiaan on se, että kotimaassa joutuu maksamaan suuren osan kuluista omasta pussistaan, kun taas tuo mutuelle maksaa jopa hammashoidot, rillit ja piilolasitkin ! Tietty se maksaa mannaa, mutta minulla se on pakollinen duunissa, ja tuleepahan käytettyä. Mm synnärillä sain yksityishuoneen ym lisämaksut sillä.

Ja kiitoksia huimasta tietopaketista noitien tiimoilta - upeaa !!! PLIGAA PLIGAA !!!!!!!!!!!

=D

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.