Dérapages alimentaires / Ruokarippauksia netissä
Direct live from La Défense !

Fête de la zik / Musiikkijuhlat taas

Un quart de siècle de fêtes de la zik ! On pourrait imaginer le système rôdé, pourtant l'organisation du grand concert de La Défense retransmis sur France 2 semble poser des soucis... à la RATP.

Hier, annonce de la fermeture de tous les moyens de transports (2 stations de métro, RER, tram, bus...) du site à partir de 16h, puis annulation de l'annonce - sous réserve des conditions de sécurité. (?!)

Outre l'arrivée des spectateurs sur les lieux, je m'interroge très égoïstement sur comment je vais pouvoir rentrer chez moi, pour une fête maison avec mes hommes... Enfin, pour m'aérer un peu, à midi je compte aller admirer les vaches qui se retrouvent toutes à l'esplanade !

EDIT : Mauvaises nouvelles des vaches. A cause de nuages menaçants j'ai repoussé le shooting des meuh à vendredi, or une copine de bureau se baladant dans le coin m'a signalé l'absence des brouteuses promises ! Investigation avec quatre autres filles prévue pour vendredi midi, en guise de pique-nique photo. Croisez les doigts...


Tänään on ammoisen kulttuuriministeri Jack Langin lanseeraaman musiikkijuhlan Fête de la Musique 25. vuosikerta ja juhlasta on puhuttu jo pitkään - eikä vähiten metroliikenteen puitteissa. Metronkuljettajat suunnittelevat lakkoa koska vastustavat liikenteen pidentämistä tunnilla lauantai-iltaisin (sekä tänään ?), koska lisävoimia ei palkattaisi tarpeeksi.

Lisäksi eilen tiedotettiin että La Défensen molemmat metroasemat suljettaisiin klo 16 lähtien "turvallisuussyistä". Siis miten niin ? Jos järjestävät kerran France 2 -kanavalla televisioitavan jättikonsertin La Défensen "parvella" (suuri autoilta kielletty aukio jonka alla lymyävät parkkihallit ja bussien kulkureitit), millä ihmiset muka pääsevät sinne ?

Ja hyvin itsekkäästi minua kummastuttaa millä pääsemme pois töistä ?

Lounastunnilla tarkoituksenani on hipsiä kameran kanssa ihailemaan Vach'Art -tempauksen lehmiä, jotka ovat nyt kaikki kokoontuneen laiduntamaan La Défensen vehreille asfalttiniityille. Tästä saa toivottavasti kyldyrelliä materiaalia kansainväliseen sisäiseen lehteemme - ja miksei hieman myöhässä viimeviikkoiseen Valokuvatorstaihinkin. Käyhän lehmänsorkatkin sinne ?  =D

EDIT : Huonoja lehmäuutisia - mustanpuhuvan pilvisen sään takia lykkäsin lehmäkuvaukset perjantaihin, mutta työkaverini joka seikkaili sillä hollilla ilmoitti ettei lehmistä ollut näkynyt vilaustakaan ! Tämä vaatii tarkempaa selvittelyä ; menemme viiden työkaverin voimin niitä etsimään ylihuomenna ! Peukuttakaa aurinkoa matkaan...

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Liikennejarjastelyt kuulostavat jotenkin hyvin ranskalaisilta. Toivon sinulle onnea, etta tyomatkasta ei tule liian pitkaa ja hermojaraastavaa.

Ja lehmia odottelen jo.

Tähystelen huolestuneena 21. kerroksen ikkunastani uhkaavasti lähestyvää mustaa pilveä. Nyrkkisääntönähän on että musiikkijuhlilla sataa ; vähän kuin juhannuksena kotimaassa. Lisätietoa pikimmiten !

Juuri se minua valilla arsyttaa, etta missaan ei ole mitaan logiikkaa. Taallakin on tanaan julkisen liikenteen lakko... Sekin minua arsyttaa, etta kun minulla on 2 tunnin tauko, niin jos pitaisi hoitaa joitain asioita kaupungilla, niin ei se onnistu, kun niissa kaikissa paikoissa on myos menossa se 2 tunnin tauko, joten ne ovat kiinni. Ne sulkevat samaan aikaan kun mina paasen toista, joten en ehdi sinne toiden jalkeenkaan.

Lisaksi suurin osa kaupoista sulkee seitseman aikaan (ei ruokakaupat), joten kun lahden toista kuudelta, niin olen keskustassa klo 18:40 ja minulla 20 minuuttia aikaa kayda kaupoissa. Ainoa shoppailupaiva on siis lauantai, kun sunnuntainakaan ei ole kaupat auki. Siella Pariisissa ollaan sentas vahan edistyneempia joissain asioissa kun taalla...

Katselin äsken Ranskan tv;stä suoraa lähetystä La Défensesta eikä näyttänyt pilvet haittaavan..joku bändi nimeltä The Dolls (???) oli juuri lavalla...
Toivottavasti pääsit kotiin kunnolla.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.