Dernier jour en Finlande / Viimeinen kotimaan lomapäivä
Les vacances continuent / Lisää lomaa !

Hot sweet home

Ihana olla kotona taas - vai onko ? En osaa enää kirjoittaa azerty-näppiksellä, pojat kitisee Mumun ja Vaarin luo, ja täällä on KAMALAN kuuma. Talossa oli sisällä 29°C saapuessamme, vaikka kaikki ikkunaluukut olivat visusti kiinni. Ei tietoakaan tuulenviristä, hyttyset inisee ja ukkospilvet keräytyvät uhkaavasti pään päälle. Plääh.

Pligatsut nauttivat lentomatkasta suunnattomasti, vaikka olikin haikeaa jättää isovanhemmat ja eno. Finnarin puuhapaketti oli tällä kertaa huisa tarrakirja, joka työllisti molemmat yli tunniksi. Ennätys !

De retour à Paname ; c'est quoi cette chaleur ?!?! Dingue. On veut retourner en Finlande. Dixit les pligaa, et moi aussi - presque.

Le vol s'est bien passé, les pligaa étaient occupés à bricoler le pack d'autocollants fourni par Finnair. Une merveille - vive l'aviation finlandaise !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Lohduttaisiko yhtään, jos sanoisin, että täällä on vielä kuumempi?

...eli ei...?

Itse asiassa minäkin kitisen täällä, että haluaisin sinne teidän mummun ja vaarin luo, tai ainakin lähiseudulle... (Täällä on aivan järisyttävä helleaalto.)

Tuo azerty pisti silmään... oon nähnyt suomi/ruotsiversion lisäksi vain englantinäppistä, mutta mitenkäs tuo sitten eroaa muista?

jaa... täällä on mukavan viileetä, vaikka aurinko paistaa.

Siis tällä azerty-näppiksellä on a z q w m jne aivan eri paikalla, puhumattakaan välimerkeistä... Kahdessa viikossa tottui juuri sen verran että kumpikaan ei suju. Grrr. ä ja ö pisteet laitetaan erillään ennen itse kirjainta, mikä vaatii pientä sormiakrobatiaa - toisaalta taas qwerty-näppiksellä ranskan kirjoittaminen tökkii kun é à è ù vaatii moista ja ç on niin piilossa etten jaksanut edes hakea vaan kopsailin entisistä teksteistä (onneksi harvoin käytössä).

Kuvittelen mitä siellä etelämpänä on. Onneksi huomenna lähdetään pakoon meren rannalla sinne La Rochelleen.

Lappia voisi harkita seuraavaksi kesälomakohteeksi, jos joku lupaa ettei siellä ole hyttysivä...

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.