Etymologie pligastique / Pligaa-etymologia
Gallup Suomi vs Français

Candidats à la candidature pour l'Elysée / Kandidaatti-kandidaatteja jonossa pressanlinnaan Ranskassa

Un bref condensé des candidatures qui prolifèrent au PS : après la pimpante Ségolène, maman de quatre enfants et adepte de recyclage des idées (de droite), voici le wanna-be jeune et motard "Che Fabius" qui nous promet un vice premier ministre chargé du développement durable. Qui dit mieux ?!


Le Palais de l'Elysée, Ranskan presidentinlinna (c) Wikipedia France

Vain muutama päivä sitten Ségolène Royal julkisti sotasuunnitelmansa tullakseen valituksi Ranskan ensimmäiseksi naispresidentiksi - ja sitä ennen sosialistipuolueen presidenttiehdokkaaksi. Jälkimmäinen saattaakin osoittautua ylipääsemättömäksi kompastuskiveksi, mikä tekisi kisasta tylsän miesvoittoisen kuten aina ennenkin. Mussuliini ehti jo blogittamaan aiheesta, joten siirryn seuraavaan kandidaattiin.

Ranskan entinen (ja nuorin) pääministeri, maan EU-perustuslakiäänestyksessä ei-vaihtoehtoa voitokkaasti ajanut Laurent Fabius tiedotti vuorollaan millaisella strategialla aikoo samaisen puolueen presidenttiehdokkaaksi. Lisäksi hän "podcastaa" ja bloggaa - kurkistin mutta tunnustan etten viitsinyt kuunnella. =)

Seitsemän kultaisen ohjenuoran kiinnostavin kohta on minusta ainakin lupaus nimittää tulevan hallituksensa numero kakkoseksi - varapääministerin korskealla tittelillä - kestävän kulutuksen ministeri.

HIENOA ! Ehkä täällä vihdoin saadaan jotain aikaiseksi ympäristönsuojelun merkeissä.

Kuka ehdottaa parempaa ? Sosialisteilla on siis nyt jo nuorekas neljän lapsen äiti joka hurmaa mediat ja pihistää bisnesideoita oikeiston suosikilta Sarkozyltä, kestävän kulutuksen kunkku - kuka ja mitä seuraavaksi ?

Jatkuu...

(Koukutuin jännitysjatkiksiin niin että oli pakko aloittaa toinenkin tällä...)

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Ulkomaiden vaaleista kerrotaan Suomen mediassa niin älyttömän surkeasti, että blogit ovat oikeita paikkoja suunnistaa jos haluaa ehdokkaista ja poliittisista virtauksista jotain tietää. Minust se on hieman jopa sairasta, että meille ei kerrota Euroopassa tapahtuvia poliittisia juttuja yhtään syvällisesti, vaan hesarissa on sitten joku pikkujuttu, että kuka valittiin ja mitä poliittista suuntausta hän edustaa.
Hyvä hyvä, Maurelita!
-minh-

Mun jutut ovat omalla maailmannäkemyksellä "väritettyjä", yritän olla tasapuolisen ironinen kaikkien kandien suhteen...

Lisää luvassa ! Tämä on vasta alkua. Sanokaa sitten kun riittää.

=)

Loppu lähenee, äääägh! Kun olen niin shoppailutaitoinen (itse vähän kammoan) niin osaisitko vinkata, mistä löytäisin pienen mustan kolmiohuivin hiuksiin, sellaista karjakkomallia? Kazanassa ei olt.

Harmi tosiaan ettei ehditty tapaamaan, mutta palaan kyllä tänne taas. :)

Joku krääsäpaikka kuten Môa varmaan kävisi - La Défensella on yksi (Quatre Temps -ostari) ja siellä on kaikkia säärystimistä hiuspantoihin. Tai sitten semmoset pikkumimmien liikkeet kuin Pimkie tai Jennyfer ; miksei ihan joku Etam kans voisi myydä kaikessa tavaranpaljoudessaan.

Säkällä löytyy Marais'sta joku pikkupulju josta irtoaa - jos näen semmosia jossain niin huhuilen, mutta parhaillaan metsästän lähinnä syyskamppeita pikkupligatsuille...

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.