Google me up & Pandora up to my ears
Etymologie pligastique / Pligaa-etymologia

La Défense : fôret de grues / Nosturiviidakko

Työpaikkani ympärillä kohoaa uusia toimistorakennuksia pilvin pimein, ja nostureita komeilee tiheämmässä kuin puita.

Uusiin suunnitelmiin kuuluu 400m korkea torni (Euroopan korkein) ja yhteensä on luvassa 25% työntekijöitä ja toimistoneliöitä lisää. Ihmetyttää kun jo nyt 7,5% toimistotilasta on tyhjillään. Sitäkin enemmän arveluttaa liikekorttelin tulevaisuus : yleiset liikennevälineet ovat jo nyt tupaten täynnä - ja entäs ruokapaikat ?

Tähän suuruudenhulluuteen voisi epäsuorasti liittyä se tosiasia, että départementin (Hauts de Seine, seudun rikkain) johdossa on kukas muu kuin... Sarko.

Le quartier d'affaires de La Défense est victime de son "succès" : les chantiers se multiplient à un rythme effrayant, et les nouveaux projets comprennent une tour de 400m de haut - le plus haut de l'Europe.

25% de personnes et d'espace de bureaux en plus, alors que déjà plus de 7% de locaux restent inoccupés. Par contre, les transports en commun et les restaus battent de leur plein.

Ambitions démésurées du président de l'EPAD et du conseil général du "neuf-deux" ?!

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Salut! Mitä tarkoittaa "pligastique"? Sanakirjakaan ei ymmärrä.

Se on meidän omaa tuotantoa ; sivupalkista löytyy pligaa pligaa eli sanan etymologia. =)

Lyhyesti kyseessä on poikien sotahuuto, hurraata vastaava riemunkiljaisu. Alunperin sana on mitä luultavimmin johtanut juurensa ilmaisusta "petits gars" eli pikkumiehet, jolla kutsuimme heitä esim pöytään.

Ks : "pligaa pligaa, ranskalaisia perunoita !!!"

=D

Onhan tuollaiset näyttäviä, mutta hui kauhistus kun on korkeita. Kukakohan pesee ikkunat? Itselläni olisi ainakin korkeanpaikan kammo tuolla korkeuksissa.

Ikkunoita pesevät ukkelit hiissataan ylös ja alas julkisivua myöten suorakaiteen muotoisessa iiiiiiiiisossa korissa. Olen aina saada sydärin kun yht'äkkiä toimistoni 21. kerroksen ikkunasta tuijottaa sisään joku miekkonen !

Minulle tuli myös ensimmäisenä mieleen tuo ikkunanpesu.

Ok, laitan muistiin potentiaalisena reportaasiaiheena kuvan ikkunanpesijöitten hissistä - ja kenties myös ikkunani takana pällistelevästä äijästä !

Pitää laittaa digikamera käsväskaan vakikalustona kun en tiedä koska tulevat...

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.