Sacs à main de la rentrée / Syksyn laukkumuotia
Message codé / Salainen viesti [Valokuvatorstai]

Epaulée / Olkapäällä menee lujaa

Après avoir subi des douleurs à l'épaule depuis lundi, je dus me résoudre à consulter.

Premier blême : l'histoire du médecin traitant. Travaillant à 45min de chez moi et ayant choisi un médecin dans mon quartier, impossible de consulter en cas de surcharge de travail et d'horaires dingues. J'ai donc choisi un autre à côté du bureau, supposant que j'allais être pénalisée dans mes remboursements.

Verdict : inflammation des articulations et cure d'anti-inflammatoires à dose de cheval. (Aïe bobo ventre...) Monsieur le Docteur a indiqué sur la feuille des soins que j'avais consulté dans le cadre d'une urgence, donc remboursement habituel garanti.

Dans un premier temps il n'allait pas me prescrire des séances de kiné, puis en passant il me demande qui est mon kiné. Ayant précisé qu'on m'avait conseillé un kiné à côté de son cabinet, il me dit le connaître et me voilà avec une ordonnance pour huit séances - avec mention "impotence fonctionnelle". Voilà comment tourne la profession ! =o)

Sinniteltyäni maanantaista asti kipeällä olkapäällä, oli pakko myöntää ettei se mene ohi ilman ammattilaista, ja varasin ajan lääkärille.

Ensimmäinen pulma oli uusi "omalääkärisysteemi", alias médecin traitant. Jos menee muulle kuin omalääkärilleen, vakuutuksesta ei saa tavanomaista korvausta vaan siitä vähennetään tietty summa. Erikoislääkäreille saa lähetteen omaltaan ; poikkeuksena silmälääkärit, gynekologit, hammaslääkärit ja lastenlääkärit, joille saa mennä ilman passitusta. Onneksi.

Koska omalääkärini on omassa korttelissani ja työmatkani reilut kolme varttia, ei ole mahdollista piipahtaa siellä kesken työpäivää tai ruokatunnilla. Työkiireitten lomassa varasin siis ajan duunin lähellä olevalle yleislääkärille, joka merkkasikin minut kiireelliseksi tapaukseksi (urgence), joka on yksi systeemin hyväksymistä poikkeuksista, eli saankin normaalin korvauksen.

Tuomiona oli olkapään niveltulehdus, tuhti lääkekuuri ja käyttökielto kädelle. (Kahden pligaapojan ja yhä hieman liikuntarajoitteisen miehen kanssa hyvin epäkelpo yhdistelmä...) Aluksi en ihmetyksestäni huolimatta meinannut saada passitusta kiropraktikolle, mutta kun lääkäri kuuli minulle suositellun naapuriaan, niin johan irtosi peräti kahdeksan käynnin määräys. Paperissa mainitaan käden olevan täysin jumittunut - näin jotta sairausvakuutus hyväksyisi. Niin ne asiat täällä hoituvat.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Voi, pikaista parantumista olkapäälle! Ei kai vain ole kyseessä "hiirikäsi"? Mulla on ollut useampaan otteesseen käsi todella kipeä ja syynä tietokone...

Olen kuullut kehuja Ranskan omalääkärisysteemistä; saas nähdä miten toimii käytännössä. ;)

Systeemissä on se nurja puoli, että jos tarvii mennä allergologille tai ihotautilääkärille, on pakko käydä ensin omalääkärillä lähetettä varten, eli sairausvakuutus saa maksettavakseen yhden ylimääräisen visiitin. Ja ne jotka väärinkäyttävät systeemiä eivät moisesta pelästy ; tavikset kylläkin.

Toivottavasti maltat olla käyttämättä kättä! Paranemisia!

Merci...

No arvaa maltanko. Lääkäri uhkasi laittaa sen siteeseen, ja niin siinä taitaa vielä käydäkin... Pligaat onneksi auttoivat pöydänkattamisessa jne, mutta sitten niitä pitää retuuttaa sänkyyn jne !

Ja nyt vielä istun ja nakutan näppistä ; tämäkin on varmaan kiellettyä... =)

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)