Haamuilua ja kuuden sanan novelleja
Samedi férié embué / Huuruinen pyhälauantain blogitus

Déguisée en ado et mode en général / Naamioituneena teiniksi ja muita muotijuttuja

Ca y est, c'est fait. Je me suis déguisée en ado aujourd'hui, avec un leggings marron, longueur corsaire que je portais sous une jupe Motivi ultracourte.

A peine habillée ce matin, je me sentais déjà bizarre devant la glace. Les pligaa m'ont pourtant convaincue de garder la tenue, en poussant des cris "maman t'es trop belle".

Bon, ils l'auraient dit même si j'avais été habillée en Deschiens, mais j'aime bien y croire. Dans le métro, pas de réactions - j'ai gardé mon imper long bien fermé. Dans le doute.

Arrivée au bureau, direct en réunion avec l'équipe. Une copine avec qui on avait déjà échangé sur le sujet remarque que je l'ai enfin osé. Auprès des autres, pas de remous. J'interprète cela comme une preuve de ma crédibilité - même un caleçon ne les surprend pas.

Car cet accessoire dont parlent tous les magazines féminins, il date bien des années 80 et il répondait au nom de "caleçon". Dans le temps, seul les Suisses romands appelaient ça un "leggings" - un comble de la plouquitude ! D'ailleurs, une Parisienne digne de ce nom prétendait ne pas comprendre si elle était confrontée à une appellation si vulgaire.

Et voilà que le leggings revient en force, plus personne ne l'appelle le caleçon - et les Parisiennes vous regardent de travers comme si l'on parlait d'un sous-vêtement masculin.

Je vous laisse méditer sur cela en contemplant les bons plans shopping de l'Internaute...
Se on tehty. Naamioiduin teiniksi tänään ja menin töihin kolmen vartin leggingsit jalassa, ultra lyhyen Motivi-minihameeni alla.

Tuskin olen pukenut asun päälleni aamulla,  kun epäilys valtaa minut. Peilikuvani takana pelleilevät pligaat vakuuttavat kumminkin "maman t'es trop belle" (äiti sä oot sikakaunis).

No, ne hokevat samaa, oli minulla päällä mitä tahansa - mutta tuommoiseen on aina kiva luottaa. =)

Metrossa en uskalla avata pitkää takkiani lainkaan, joten säästyn kanssamatkustajien katseilta. Epäilys kaivertaa kuitenkin mieltäni.

Töissä joudun päistikkaa palaveriin, ja hyvä kaverini jonka kanssa olimmekin keskustelleet naamiaisasusta huomaa että olen uskaltanut. Tunnustan että tunnen oloni oudoksi, ja tyttökaveri vakuuttaa sen olevan tottumuskysysymys.

Kukaan muu ei hätkähdäkään asustani - tulkitsen sen luottamuslauseeksi : minussa taitaa olla työkavereiden silmissä sen verran fashionistan vikaa etteivät järkyty moisesta.

Hassuinta asiassa on että 80-luvulla trikoot kulkivat Ranskassa nimellä "caleçon" (kalsarit), ja vain junttiuden perikuvina pidetyt sveitsinranskalaiset kutsuivat niitä leggingseiksi. Nyt villityksen levitessä kulovalkean tavoin, uutuudenviehätyksen nimissä niitä sanotaan leggingseiksi. Jos joku takapajuinen vahingossa lipsauttaa "caleçon"-sanan, muotitietoinen pariisitar ei ole ymmärtävinään.

Tämän metafilosofisen muotiblogituksen päätteeksi voitte ihailla l'Internaute-nettijulkaisun valitsemia muotivinkkejä...

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Mä olen tänä syksynä pukeutunut aika paljon nro 1 ja 6 tyyliin. Ylipäätään tämän vuoden aikana olen pitänyt hameita ja korkoja enemmän kuin sanotaan 10 edellisen vuoden aikana yhteensä.
On aivan erilainen olo..ja kun sitten panee farkut jalkaan niin NE tuntuvatkin oudoilta. En ole jättämässä farkkuja unholaan, ehei, mutta jotenkin nyt on suuri tarve heilua nimenomaan hameissa.

Tiedän tuon tunteen että tuliko pantua päälle jotain sopimatonta, liian "nuorekasta", liian lyhyttä/juhlavaa/jne.
Ei siinä sitten muu auta kuin kantaa kuteet loppuun asti (iltaan..) pää pystyssä ja tyylillä;-)

Et les photos ??? Ah le bon retour des années 80.. quand on voit les couleurs du défilé printemps été 2007 de Chloé, je trouve que ça devient limite (surtout le bleu électrique..) : http://www.style.com/fashionshows/collections/S2007RTW/complete/thumb/CHLOE

Huihui, kasari kalsarit tekee paluuta! Täytyy myöntää, että jouduin pakosta ostamaan sellaiset viime kesänä, kun olin Pariisissa iltaa viettämässä ja yllättäin alkanut kova tuuli puisteli koko ajan kietaisumekkoani auki kohtuullisen paljastavin seurauksin. Sen koomin en kyllä ole niitä käyttänyt. Ei tunnu mun asusteelta.

Mä olen juminut farkkuihin. Vuosiin en moisia käyttänyt ja nyt taas en osaa muuta käyttääkään. Ehkä tarve ja tarkoitusperä tämänhetkisessä pukeutumisessa määrittää tyylin?

Miksi muhun ei iskenyt mikään noista kymmenestä Internauten asusta?

Uips, meikäläisen sääret kieltäytyis leggareista siinä vaiheessa jos pää vielä jostakin syystä harkitsis. Mutta sopivan kropan päällä näyttävät hyvältä, ihan kateeksi käy. Eli ole ylpeä itsestäsi!

Ihania pikku pligaat! Täällä saa kuulla välillä että "sä oot maailman tyhmin ihminen!!!". Kauneudesta ei puhettakaan.

Muuten, meillä saattaa taas olla talo:-)

Minusta tuo nelonen (kuvassa) on paras, mutta itse taidan pukeutua lähinnä kuten kasi - kiva sekin. Vitonen on kauhistuksen multihuipennus, yäk.

Täytyy tunnustaa että määrätietoisesti koulin pojat sanomaan isoäidilleen että tämä on kaunis kun lähtivät lomalle ilman minua - sen jälkeen siitä on muodostunut tapa ja kaikki saavat kehuja. Eli surutta vaan aivopesemään lapsia ; kaikille tulee hyvä mieli moisesta ! =D

Mullakin on farkut tänään ; se ikuinen SJP-malli GAPista, käärittynä kapri-pituiseksi ja niitten Samaritaine-saapikkaitten kanssa. Friday wear rulettaa jenkkipuljussa.

Quant aux photos de moi en leggings, il va falloir attendre que les pligaa aient un appareil digital... et d'accord pour dire que les tenues genre n°5 d'Internaute sont de pures atrocités !

Jälkikasvulta tulleeseen palautteeseen voi kyllä luottaa! Oli tosi kivaa, kun poikani sanoi uudesta talvitakissani, että näytät äiti siinä fiksulla tavalla nuorekkaalta! Se oli mannaa itsetunnolle. Minäkin pidän minihamosia joskus, kun ei niissä ole yläikärajaa, niin kuin ei liftaamisessakkaan:)

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.