PligaaBlogi goes on holiween !
Haamuilua ja kuuden sanan novelleja

Lundi cata ? / Maanantai-morkkis mukamas

Voiko viikko alkaa kamalammin : palelee, on sumua, loma on loppu, duunissa on tapahtunut teknisiä katastrofeja - ja on maanantai.

Sisäinen yltiöoptimistini vikisee vastaan : blogilistalla sadan tilaajan raja rikkoutui (hip hip pligaa !!!), oli kiva loma, flunssa alkaa olla ohi, yksi Cabaret-musikaalin soittajista on tullut kommentoimaan blogiini ja varastossa on läjä hulppeita kuvia.

Voisi asiat olla hullumminkin, vaikka mieltä kaivertaa duunin teknisten kammotusten lisäksi La Rochellessa kokemamme sähkökatkos. Ei siksi että olisi haitannut, kun olimme kerrankin ajoissa nukkumassa (blogitauosta on jotain hyötyäkin !), mutta moisia tulee varmaan uudelleen. Kauhistuttavaa tiedostaa miten huterossa sähkönjakelu ja muut ns modernit palvelut ovat, ja miten riippuvaisia me niistä olemme.

Miehen kanssa päätettiin että kotona on oltava aina :

- motti polttopuita takkaan ;
- kuuden pullon pakki pullovettä ;
- fillarit liikkumista varten ;
- kynttilöitä ja pattereita

... ihan vaan varmuuden vuoksi.

P.S. Ja tämän sivun osoitteen voi takoa korsoraattoriin saadakseen sensuroimattoman version... toimii melkein ranskaksikin ! =)

Quel début pour la semaine : ça caille, y'a du brouillard, les vacances sont finies, des soucis techniques au bureau - et on est lundi !

Mais mon optimiste intérieur émet de petits bruits e protestation : j'ai dépassé les cent abonnés sur la Blogilista (vive le Blogistan !), les vacances furent extra, un musicien de la comédie musicale Cabaret est venu commenter (malgré les dysfonctionnements) et j'ai une tonne de photos à partager.

Donc, les choses pourraient être bien pires. Même si, outre les cata technologiques au bureau, la panne d'électricité du WE subie à La Rochelle me tracasse. Pas qu'elle nous ait incommodé, mais parce qu'elle est révélatrice de notre dépendance au "confort moderne" et notamment à l'électricité. De tels incidents risquent de se reproduire à nouveau, et le système en place paraît bien fragile pour faire face aux imprévus.

Nous avons donc décrété qu'il fallait avoir en permanence chez soi :

- une stère de bois de chauffe ;
- un pack d'eau de source ;
- des vélos pour se déplacer ;
- des bougies et des piles

... juste au cas où.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Ihania kuvia!

Täälläkin oli sähkökatkosdraamaa loppuviikosta. Kynttilävarannot ja fikkari tulivat tosi tarpeeseen aivan lyhyenkin katkoksen aikana!

kaamea sumu täälläkin aamulla - kahdeksan astetta ja pilvenpiirtäjäkeskustassa taloista näkyivät vain alaosat. Ihmemaassa sää on kuitenkin ikuinen arvoitus - huomenna 26 ja aurinkoista!

No teillä ei ainakaan tule lämmitysongelmia... =)

Hissien kanssa taas voi olla hankalaa, jos pitää rampata jalkasin jonnekin 20+ korkeuksiin - tai sieltä pois.

Nimim. kokemuksen ääni 21. krs:n paloharkoista

Onneksi ei tarvitse rampata noissa pilvenpiirtäjissä lainkaan - matalallahan täällä pelloilla asustellaan ihan Downtownia lukuunottamatta ;) Sielläkin käyn vain opettamassa - ja matalan talon ykköskerroksessa ;)

21 krsta, auts!

Me säästyttiin ihmeen ja kumman kaupalla sähkökatkokselta! Muu Ranska oli kait pimeenä, että saatiin pääkaupunkiin ja lähiseuduille valoa =). Kynttilöitä tarvii kyllä ostaa ihan tunnelmankin vuoksi...

Onneksi olkoon 100. tilaajasta! Olinkohan se sadas asiakas mina, kun tilasin sut tossa viikonlopun aikana? Vaikka oonkin lueskellut jo kohta vuoden :)

Kiitos lohduttavista sanoista ja kiva huomata, että edes joku käy lukemassa meidän epäonnisia valmisteluja. No, ehkä me löydetään joku katto päämme päälle vielä tämän vuoden puolella.

Tervetuloa takaisin kotiin ja onnea 100 tilaajasta!

Kiva kun olet taas takaisin ja onnea sadasta tilaajasta! Otsalamppu on muuten ihan ässä sähkökatkosten aikana. Jää kaksi kättä vapaaksi. Hassun näköinen se kyllä on, eikä sovi mihinkään asukokonaisuuteen, mutta eihän se pimeessä haittaa. Erityisen helpoksi se tekee lukemisen.

Kukkapuska Lauraselle pyöreästä tilauksesta ! Sadas eka oli oma veli joka on lukenut "jo vuosia" mutta innostui tilaamaan kun tuuletin sadan rajan menneen rikki...

Ja Susannan kodinmetsästystä on kiva seurata, tulee omat ammoiset haut mieleen. Oi kun olisi ollut blogi silloin, pitää tehdä nostalginen talonhakupostaus.

Edith : kynttilöitä ei ole koskaan liikaa, ja kaikki tekosyyt ovat hyviä niiden hamstraamiseen !

Hei liftari ! Tiedän ketkä innostuvat silmittömästi otsalampuista... jo pelkkä taskulamppu saa pojat riehaantumaan, eli voi vain arvata mitä otsalamppuriehuamista on luvassa sellaisten ilmestyessä.

=D

Täytyy tunnustaa: minä olin 100. tilaaja! =) Löysin vihdoin jättämäsi kommentit blogistani jostain moderoitavien viestien kätköistä (bloggerissa on vielä paljon mulle tuntemattomia polkuja...) ja tulin heti vastavierailulle. Pitihän se viestien pimittäminen jollain lailla hyvittää ja kun nyt niin onnekkaasti kävi, että satuin huomaamaan tilaajia juuri olevan 99, ajattelin tilaisuuteni tulleen. =) Piti itseasiassa jättää tänne viestiä saman tien, mutta se sattui juuri teidän reissunne aikaan, joten kommentti tulee nyt vähän jälkijunassa.

Saludos de México!

i Hola Ulrika !

Ja kukkapuska kanssa tilauksesta ! Nyt tuli ryysistä, tämä antaa kipinää uuden blogipohjan kanssa taisteluun ja css-koodauksen salojen tutkimiseen.

i Viva México !

=D

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.