Kiva Boutique : épicerie fine nordique / Kotimaisia herkkuja pariisilaisille
Le métro s'automatise / Pariisin metroa automatisoidaan

Recette de vin chaud / Glögi-resepti

Recette de vin chaud "glögi" à la finlandaise

GlogiVoici ma version remixée du vin chaud alias "glögi", avec des influences danoises et même des notes du gluhwein :

 • vin rouge
 • bâtons de cannelle
 • clous de girofle
 • cardamome moulue
 • sucre vergeoise brune
 • un soupçon de jus d'orange

Faire chauffer le vin à feu doux, et ajouter les épices dès que la température commence à monter. Attention de ne pas faire bouillir.

Servir à travers une passoire, en ajoutant dans les verres des amandes entières et des raisins secs - et une cuillère.

Une version sans alcool pour les copines enceintes, les conducteurs, les enfants : faire chauffer du jus de pomme avec des bâtons de cannelle.

Astuce : pour ne pas ruiner ses casseroles, utiliser un wok ou une marmite en fonte, qui non seulement ne se teintera pas mais aussi conservera la chaleur à merveille.

 

 

Aito pariisilaistunut glögiresepti

Ohessa ikioma muunnelmani perinteisestä joulujuomasta, keskieurooppalaisen hehkuviinin inspiroimana :

 • punaviiniä
 • kanelitankoja
 • kokonaisia neilikoita
 • jauhettua ja/tai kokonaista kardemummaa
 • fariinisokeria maun mukaan
 • loraus appelsiinimehua eksotiikan ystäville

Viini lämmitetään hitaasti pienellä liekillä, ja sen alkaessa lämmetä hieman lisätään mausteet. Ei saa kiehauttaa !

Tarjotaan siivilöitynä kokonaisten manteleitten ja rusinoitten kanssa ; varatkaa lusikka ranskalaisille vieraille tai kysykää kuka haluaa ilman "eväitä" välttyäksenne äimistyneiltä ilmeiltä.

Terästystä ei juuri kaivata koska kiehauttamaton seos on lähes pelkkää viiniä.

Alkoholiton versio lapsille, odottaville äideille, kuskeille, krapulaisille... : lämmitä omenamehua muutaman kanelitangon kanssa.

HUOM : Jos et halua värjätä kattiloitasi ja omaat valurautaisen wokin tai kasarin, se on mainio glögin valmistukseen ja varaa lämpöä.

 

 

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Nam!
Molemmat vaihtoehdot kuulostavat namilta!
Tuota omppumehuversiota voisinkin kokeilla...
Vaikken olekaan mikään noista kolmesta vaihtoehdosta. ;D

Omppuversiota voi tietenkin terästää maun mukaan ! Toinen vaihtoehto on tehdä se valkkarista, jota harrastetaan Alpeilla joissain oudoissa piireissä...

Punainen on kyllä minusta se "oikea" (ks talon väri !) mutta omppuinen maistuu kivalta myös.

Glogihan on parasta laaketta kankkuseen :) Mutta omppumehuversio toimii hyvin, viime vuonna meilla juotiin sita flunssaan kun piti valtella maitoista teeta, mummonmehuja kaivatessa...

Hellou! Harvakseltaan taas bittiavaruudessa! Herkullisen kuuloinen ohje. Täytyy ostaa huomenna ainekset ja tehdä kokeeksi lauantaina. Aion tosin oikaista ihan vähän ja hoitaa maustamiset valmiikka glögi-mix mausteseoksella, jota toin viime jouluna Suomesta. Itseasiassa tuossa juuri tutkailin pakettia ja siinä olisi samat mausteet kuin piparitaikinaan tarvisi. Vaikka mä olen anti-leipoja, niin jälkikasvu painostaa pipareita tekemään ja Ikeasta on taikina loppu. Tänään kävin 4. kerran kysymässä ja nyt myönsivät, että ole, eikä taida tulla. Onneksi on jo elementit piparitaloon jemmassa. Eli summasummarun, jos jauhaisi jollain, mutta millä kun ei ole morttelia, mausteet ja tekisi itse reippaana taikinan!

Jeps, Ranskassa jauhettu neilikka on kiven takana, onneksi kardemummaa löytyy helpommin. Älä tapa mikseriäsi neilikoilla, neuvoo nimimerkki Kokemuksen ääni...

=P

Oih, kuulostaa tosi namilta! Ja kappas, usko tai älä: eilen illalla mietin juuri, että haluasin tehdä tuommoista punaviiniglögiä itse, mutta joku resepti ois kiva... DÄNKS veri mats, mä kokeilen tätä pian!

Uijui! Nam nam. Pitää itsekin omputtaa. Miten talon maalausprojekti etenee?

Maalausprojekti hieman jäähyllä, koska on satanut kuin saavista keskiviikosta lähtien. Työmiehet eivät voi tilkitä seiniä eivätkä mitään ; tulevalle viikolle sääennuste näyttää lupaavammalta eli toiveita on vielä piparkakkutalosta ennen joulua...

=P

Oijoi, pitäisköhän kokeilla ja järkyttää taas ranskalaisia ja espanjalaisia Suomen mauilla... No jos en saa aikaiseksi, niin maanantaina lupasin tarjota kurssikavereille salmiakkikossua! :P Ja kohtahan sitä pääsee jo Suomen ylitsevuotavien glögimaljojen ääreen.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.