5 minutes de répit pour la planète / 5 minuutin lepotauko planeetalle
Va y avoir du sport / Liikunnasta ja peruskoulun jumppamaikoista

Quelques centimètres de joie / Puoli senttiä riemua maassa

La météo a tenu ses menaces : du pur bonheur chez nous.

Les pligatsouilles ont passé la matinée scotchés à la fenêtre, émerveillés de voir la neige qui tombe. Et ce n'est rien comparé à la Finlande qui nous attend dans un mois !

NDLR : La boule blanche sur la tête de l'aîné n'est pas un pompon mais bel et bien une boule de neige, oeuvre de son petit frère reproduisant instinctivement les gestes millénaires...

Säätieto piti kutinsa : meillä on puoli senttiä riemua maassa !

Pligatsut ovat viettäneet aamun nenä ikkunassa ja hihkuneet riemusta lumihiutaleitten leijaillessa. Sateen muuttuessa uhkaavasti vedeksi oli kiire mennä pihalle edes hetkeksi.

Huom : valkoinen pallo isopligaan pipossa ei ole tupsu vaan lumipallo, jonka pikkuveljensä vaistomaisesti muovaili ja heitti maaliin. Tämä on geeneissä, ei tarvita esikuvia. =D

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Ihanaa! Aitoa riemua parhaimmillaan!!

Sentti lunta Pariisissa on juuri oikea määrä ja saatan ajatella että myös täydellinen sijainti, sillä se on se kaupunki maailmassa, johon minun on kaikkein epätodennöisintä päätyä.

Sitä sentti voitaisiin säilyttää siellä samassa paikassa, missä säilytetään kiloa ja metriä ja muutaman kerran vuosisadassa tiedemiehet voisivat katsoa sitä "Lunta, ai tuollaista se oli!"

ps. tiedättökö mikä on "nussö". Se on sana joka syntyy kun on perhanan nopea sokkokirjoittaja ja näppäimistö onkin sentin eripaikassa mihin on tottunut ja luulee kirjoittavansa "missä".

Hih, kivaa!! Saitte siis sinnekin esimakua ja harjoitusta tulevaa hiihtolomaa varten =)

Tampereella on lunta 10 senttiä enemmän. Meidän perheessä koira on innostunut eniten lumesta. Sitä voi syödä, siinä voi kieriä ja se tarttuu mukavasti tassuihin.

Nyt on myös Helsingissä aika reippaasti lunta, joten pulkalla pääsee ja sukset luistaa. :) Sellainen sopiva pakkaspäivä on ollut ja puiden oksat kauniisti kuultaa lumesta. Toivotaan, että sinnekin tulisi hieman enemmän lunta, jotta Pligatsut pääsisivät nauttimaan lasten tavoin talven riemuista. :))

Ai että, olispa täällä Napapiirilläkin tuollanen talvi. Eilen oli vielä -27 astetta, tänään vähän vähempi, -6 astetta. Tosin tuuli on vaarallisen kovaa ja lunta tuiskuttaa että näkyvyys on nolla tiellä. Lunta riittää nyt, jouluna oli juuri ja juuri lumi maassa. Lunta on noin 20-30 cm.

à Porvoo aussi il y a tout plein de neige mais il fait pas chaud! (-15ºC) et c'est pas drôle de devoir gratter la bagnole tous les matins pendant 20 minutes!:(

Oi, mikä riemu kuvasta välittyy! Meilläkin on lunta, tosin vähän enemmän kuin teillä:-). Blogista löytyy kuva. Lapset, omat ja naapurin englantilaiset, olivat innoissaan. Ilmeiisesti pari päivää vielä vielä kestää tätä riemua, sitten ollaan taas lumettomia.

Susanna

Oijoi mitä iloa!

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)