Microbes et bijoux rétro / Sairastupauunoja ja retrokoruja
Glamour en piste / Hiihtolomasäihkettä

Shoppeuse en folie / Shoppailun huumaa

Pariisissa alkoi tänään alet, joita oltiinkin mainostettu tuutin täydeltä jo yli viikon ajan - pelkäävät kai etteivät shoppailijat mene lankaan tänä vuonna.

Edellisvuoden floppien jälkeen povataan kuitenkin ennätysmäisiä alennuksia ja suuria ylijäämäeriä.

Tämä tuli testattua ja todettua puolitotuudeksi heti aamulla metsästäessäni esikoiselle uusia kenkiä. Ne oli pakko hakea heti aamusta, muuten lapsiressu olisi joutunut odottamaan yli kuukauden, sillä koot loppuvat kättelyssä ja pian ei löydy mitään normaalihinnallakaan. Näin oli käydä viime vuonna - oppia shoppailu kaikki.

Aamun benchmark lastenkenkien tiimoilta Quatre Temps -ostarilla, ennen töihinmenoa :

Till - luksuskenkiä joista alea keskimäärin kolme euroa
DPAM - noin kolmesta kenkäparista koossa 29 pientä alea
Orchestra - kamaluuksia, sekä ale- että normaalihinnoilla
France Arno - ihania Kickers- ja muita nauhakenkiä, ei alea
Eram - yäk
André - ei lastenkenkiä
Bata - sporttiset kengät à 28 euroa jotka piilotan Motivi-kassiini (tämän puljun muovipussi ei ole trenditietoiselle hyvää mainosta) ; lopputulos alla.

Kaikki nuo alle 40 minuutin - kuka lyö enkat ?

Lounastunnilla palasin rikospaikalle lempiputiikkiini Motiviin, kuten ensimmäisestä ylemmästä kuvasta paljastuu. Minä mitään kurkkusalaatti-kuviosta välitä... Haavissa mojovalla alella irronneet Prince of Wales -ruutuinen ja samalla ovelasti maastokuvioinen jakku sekä kolme toppia, kaikki auttamattoman murretuissa väreissä. Yhteensä alle satasen.

HIP HIP PLIGAA !


Enfin les soldes et toujours pareil : je me dis bah - puis finalement ça me botte trop et j'y fonce...

Les médias prédisaient des rabais conséquents dès le premier jour. Partiellement avéré par votre pligaa-shoppeuse sur terrain à La Défense.

(NDLR : quartier imposé par de basses obligations matérielles et professionnelles.)

Objectif premier : dénicher des chaussures garçon à scratch en pointure 29, ni bleues ni noires. Achat prioritaire suite aux expériences antérieures où les pointures se volatilisent et aucun modèle disponible dans la taille voulue avant la fin des soldes. Shop & learn.

Le benchmark matinal aux Quatre Temps, avant de filer au travail :

Till - réductions de trois euros
DPAM - réductions sur trois paires en pointure 29
Orchestra - que des horreurs, soldées et pas soldées
France Arno - des Kickers et autres sympas mais avec lacets et pas soldés
Eram - beurk
André - nada, pas pour enfants
Bata - une paire sport à 28 euros soigneusement planquée au fond de mon sac Motivi ; cf plus loin (faut soigner sa réputation)

Tout ça en 40 minutes chrono ; qui dit mieux ?!

Ensuite je récidive à l'heure de déjeuner, en évitant soigneusement les enseignes communs - avec un léger sentiment de supériorité jubilatoire je me dirige vers ma boutique préférée Motiviin, pas trop pris d'assault, avec des cabines accessibles et la moitié de la boutique que j'aimerais porter. Moi, fan de camouflage ?! Avec de jolies économies, j'empoche une veste à motif prince de Galles et camouflage en même temps (fort ravie de cette trouvaille) et trois hauts dans les tons désespérémment kaki ou marron - tout ceci à moins de cent euros.

HIP HIP PLIGAA !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Ja juuri kengissä niitä tuntuvia alennuksia kaipaisi,kamalan hintaisia aina- kaikki.., ne kamalimmatkin.

Kivoja löytöjä,minä skippasin aika tehokkaasti alettänä vuonna,tosin lompakon tilastahan tämä tänä vuonna johtui, ei kai sitä muuten?

Ooh vallan upeita löytöjä! hitto kun itsekin löytäisi jotain, mutta Suomen Turku ei aivan shoppailupaikkojen ykkönen ole. Odotan kovasti keväistä Lontoon reissuani; sinne varaan pätäkkää ja aikaa.

Ohoo, tuunpa juuri sopivasti hollille. Popoja, jee!

Onkos siellä muuten Pariisin luvattu viiden vuorokauden sääksi mitä?

Tervetuloa hulinaan Kriisi ! Valitettavasti viikonlopun sää on tosi sateista muttei kovin kylmää, jotain 10°C pintaa. Sun on siis pakko mennä sadetta pitelemään shoppailemaan... no, onhan museoissakin katto. =D

Aaah Lontoo olisi magee, siellä en ole käynyt ikuisuuksiin. Viime kerralla ostin kolmet kengät - mistään ei löydy niin ihania luomuksia. Ihan klassinen turistiloukku Shelly's Oxford Streetillä saa mut villiksi.

Kiva kun kommentoitte ; alan jo masentua kun parissa päivässä on kaikonnut viisi tilaajaa. Ketä muka ei kiinnostaisi alet ????????!

Oon itse asiassa siellä teidän mikkihiirimaassa sitä sadetta pitämässä, mutta saatan saada keskiviikon tai torstain tietämillä shoppailukohtauksen, jos olen jo saanut tarpeekseni Space Mountainista ja niistä Karibian hirmuisista merirosvoista.

Tosin lämpötila on tärkein, sokerista en ole :-)

Hyvät värit. Sinähän olet oikea Täti Ruskea :)

Kirjoittivat ihan Hesarissakin Pariisin alennusmyyntien alkamisesta (ja myyjien narinasta, kun aukioloaikoja on samalla pidennetty), joten tänne tullessani jo arvasin, että aleasialla olet!

Shoppailua, aah ! Alkkarit on niin parhautta, kun voi tehdä huippulöytöjä pikkurahalla. Kuten kävi juuri reissulla Madridiin: sattumalta törmäsin juuri sellaisiin siisteihin kävelykenkiin, joita olen jo jonkun aikaa kaipaillutkin.

Oli nahkaa ja staili meininki ja oikean väriset, mustat tietty, ja jopa oikeata kokoa. Hintakin oli kohdallaan, kokonaista kympin.

Huonona puolena mainittakoon, että popot eivät suostuneet menemään jalkaani, ei sitten millään. Koko siis oikea, mutta se nilkansuu vai mikä se on mistä räpylä tungetaan kenkään, turhan ahdas.

Harmitti hitusen jättää ne namupalat kauppaan.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.