Nokia 5200 pligastiqué / Nokia 5200 pligastoituna
Beauté bio / Kaunista luomua

Paris touristique / Pariisin turisti-infoa


Olen kyhäillyt pienoista turistiopasta kahdelle hyvälle kaverille jotka tulevat kyläilemään viikonlopuksi maaliskuussa, ja ajattelin yleishyödyntää vinkkini blogissa.

 
Ehdottomasti päivän löytö oli Wikipedian Paris Portal, jota en ollut keksinyt aiemmin hakeakaan. Ranskankielinen versio Portail Paris on huomattavasti laajempi, kieltä ymmärtäville. Muualla hyödyllistä tietoa englanniksi Pariisin tapahtumista ja nähtävyyksistäkin tarjoavat mm Paris Info (kaupungin matkailutoimiston sivut), sekä Pariisin kaupungin sivut. Lisäksi mainittakoon täysin epävirallinen ja sekavahko mutta kattava sivusto Paris.org sekä suorana lähetyksenä Paris Live Com -webcamit !

TimeOut Paris Guide puolestaan on lyömätön nettiopas josta itsekin välillä lunttaan ; mm shoppailu-puolella best bargains -otsikon alla on kuuluisan halpa Tati etnisessä Barbès-korttelissa ; ennätyshalpaa rihkamaa, paikoitellen jopa pintamuotia. Aivan vieressä Anvers-metroasemalta ylöspäin suunnattaessa Sacré Coeur -kirkon ja Montmartre-kukkulan juurella on Kookaï- ym merkkien tukkuliikkeitä nimikkeellä Sympa ja sekundavaatteita sekä edellisen kauden myymättömiä. (Huom : funiculaire-köysirata on rikki ja korjauksessa toistaiseksi. Ylös kukkulalle pääsee kapuamalla pitkät rappuset kuten Amelie Poulain -leffassa...)

Pariisin alkuvuosieni suursuosikki oli tietenkin Saint Ouen -kirppari (sivusto ranskaksi mutta kartta ja paljon kuvia). Pariisin pohjoislaidalla Porte de Clignancourt -metroaseman likellä sijaitseva suuri alue käsittää liikkeitä laidasta laitaan : paljon pintamuotia ja krääsää, farkkuja ja nahkatakkeja, merkkejä ja feikkiä, aitoa antiikkia ja vanhoja huonekaluja nylkyhintaan, jopa muutama perinteinen kirppariliikekin. Kokemisen arvoinen - kunhan muistaa varoa taskuvarkaita !

Ajanpuutteesta kärsiville suosittelen pintapuolisesti nähtävyydet kattavaa turistikierrosta, niin nuivalta kun se voi kuullostaakin : mm Paris Open Tour, myös Cars Rouges ja Paris Cityrama. Hieman omalaatuisempaa samassa sarjassa löytyy joki- tai kanavaristeilyistä : Paris Canal, Canauxrama, Bateaux Parisiens ja Vedettes de Paris.

Lecteur francophones : désolée pour ce poste uniquement en finnois pour aiguiller les visiteurs et touristes sur quelques pistes pour profiter de Paris. Et si par hasard vous vous aventurez à cliquer sur les liens ci-dessus, vous verrez que la majorité pointe vers des versions anglaises...

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Oih! Aloin taas haaveilla matkasta Pariisiin ja muualle Ranskaan. Haluaisin lähteä pyöräilemään Ranskaan. Kunpa vaan löytäisi jonkun kaverin, joka haluaisi samaa...

Huomasin siellä ollessa, että pyöräilykamoja saa paljon halvemmalla ja suuremmalla valikoimalla kuin täällä. Viimeksi olin vaan niin pa käydessäni, etten voinut ostaa juuri mitään.

Kiitos Pariisi-oppaasta!

Olenkin koko viikon keräillyt visiittikohteita tulevalle Pariisin viikolleni ja kaivelin jo aiemmista blogimerkinnöistäsi muutamia kiinnostavia vierailukohteita, kiitos siis kivasta yhteenvedosta!
Onko sulla tietoa Oopperan alelipuista, ilm. saman illan hyper tarjoukset koskevat vain opiskelijoita/nuoria?
Toimiiko viikolla isompia kirppiksiä vai keskittyvätkö viikonloppuun, entä onko kaupunginosia joissa keskittyneenä esim. antiikkiliikkeitä?

Olisi varmaan kysyntää ihan oikeelle turistioppaalle ! Kafkakoskella on upea Barcelona-blogi mutta moiseen ei rahkeeni ja etenkin aikani riitä...

Puces de St Ouen eli noi Clignancourt-kirpparit on la, su ja ma ; osa kaupoista tosin kiinni maanantaisin.

Antiikkiliikkeitä löytyy sieltä sun täällä ; yritän kompiloida jotain listaa pikapuoliin. Itse käymme Bastillen nurkilla (faubourg Saint Antoine -kadulla), mutta paras on kuitenkin maaseudulla kaukana Pariisin nylkyreistä - jos on mitenkään mahdollisuutta.

Aivan oikea kirppari ja antiikkia on etelälaidalla, en muista tarkkaa osoitetta mutta ongin esiin. Takuuvarmasti ei paljoa turisteja.

Ohoh, enpäs tiennytkään että Anversin vieressä oli tuollaisiakin kauppoja... Vaikka joulukuussa ihan siinä aseman vieressä majailimme ja useasti niitä seutuja kiertelimme :) No, tuli sieltä päin sentään yhdet Tiger-tennarit ostettua hajonneiden tilalle suhteellisen edulliseen hintaan...

Ne sekundaliikkeet kulkivat vielä muutama vuosi sitten nimellä Sympa ja niitä oli melkein joka kulmassa. Tuli yht'äkkiä mieleen olisivatko kadonneet ; keltaisilla sivuilla niitä ei ole mutta se ei ole mikään ihme. Lupaan tsekata asian omin silmin shoppailijavieraitteni kanssa !

Sherlock Shoppailija iskee jälleen...

Jessus (eikusiis mon dieu), mikä ikävä iski Paraisiin. Mitenköhän sitä ehtis/pääsis taas tänä vuonna sinne, viime vuonna en päässyt laisinkaan..

Huokaus. Lomakuume. Pariisikuume. :)

tuolla Saint-Ouenissa olis tosi kiva käydä! kiitti hyvistä Pariisin vinkeistä..

Sympa-liikkeistä lisää sivuilla http://www.parissi.com/shop/view.php?art_uid=955&type=5

Alelaatikoissa mm merkkejä : Free, Kookaï, Sud Express, Vertigo, Bisou Bisou ja Biscote !

Katuosoite :

Sympa
68 bd Rochechouart
75018 Paris
Métro : Anvers

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.