Soirée zonmai / Koti-ilta vaihteeksi
Out of ze blogosphère / Poissa blogistanista

Chaussure à mon pied / Kenkää tänne


On varmaankin jo yleisessä tiedossa että kärsin pahasta kenkä-anemista. Hoitamattomana tämä voi äityä erittäin vakavaksi, ja ainoa hoitomahdollisuus on altistaminen oireita aiheuttavalle aineelle pieninä homeopaattisina annoksina.

"Näyteikkunoitten nuoleminen" on halvin mahdollinen tapa, mutta vaikutus lyhytaikainen. Tämä ranskankielinen ilmaisu "lèche-vitrine" on mielestäni erinomaisen osuva ikkunaostoksille, ja kuvaa täydellisesti shoppaholistin suhdetta näyteikkunoihin.

Toinen lyömätön keino on kuvata kenkiä ympärillään : uudenvuoden bileissä, lasten uusia tennareita, näyteikkunan ihanuuksia, oman kaapin aarteita ja virheostoksia, bileitten helmiä...

Parasta terapiaa on kuitenkin shoppailu Edithin kanssa Saint Germain des Près -korttelissa : onko parempia apajia moiselle kuin Pariisi ? (On, Lontoo... mutta siitä joku toinen kerta.)

Lauantaina heittäydyimme italialaisen antipasti- ja pizza-lounaan jälkeen auringon paahtamille kuumille ostoskaduille rue de Rennes, rue du Four ja muille vakikaduillemme. Koluttuamme tutut osoitteet Jonak, Colisée, FreeLance ja parit muut, jumituin kuin elektroshokin saaneena tuikituntemattoman näyteikkunan eteen.

Katunumeron ja siis osoitteen mukaan nimetyssä 78-putiikissa oli liioittelematta tusina kenkäparia jotka olisin voinut ostaa siltä istumalta. Valitsin tismalleen etsimäni espanjalaiset Art Company -merkkiset ihastuttavat bobine-korkoiset (lankarulla) remmikengät (kuvassa oikealla), mutta tarkoitus on palata rikospaikalle mitä pikimmiten hakemaan myös hemaisevat khakit korkkarisandaalit...

EDIT : lisää merkin mallistoa löytyy mm sivuilta PlanetBoots ja Raw - luullakseni myös postimyyntiä.

N.B. Application d'une mesure d'économie d'énergie : traduction française dès que vous le demandez dans les commentaires.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Yksi tapa hoitaa kenkäanemiaa on ajankohtainen juuri nyt, sesongin vaihtuessa! Kenkäaarteiden hoivaaminen - talvikenkien puhdistaminen ja plankkaaminen ja laatikoihin laittaminen ja kesäkenkien järjestely riviin eteisen kenkätelineeseen - on mitä oivallisinta terapiaa. Paitsi että kyllä minäkin varmaan kohta tilaan eräästä nettikaupasta ne yhdet kullanväriset avokkaat...

Juuri tuollainen "lankarulla" korko lukee lääkärin reseptissä! Saapuisivat pian tänne pallon toiselle puolelle!

Aioin laittaa tähän osoitteet postimyyntipaikkoihin, mutta väittävät spämmiksi. Mur. Laitan editin postaukseen.

Hei, kiitos vierailusta blogissani! Toivottavasti näen sinut siellä usein :) En yleensä hirveästi muiden blogeja lue, mutta näin pikaselauksella (olen lähdössä juuri töihin) jäin koukkuun tähän!

Ah, tuttua :-) Minä hoidin kenkäanemiaani pari viikkoa sitten muutaman tunnin tehoshoppauksella ja löysin neljät, joista jätin yhdet kauppaan ihan vain tuon miehen takia *hih*. Ja nyt tarvitsen hyvät autoilukengät!

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)