Perjantaipöljöilyä
Curiosités linguistiques / Kielikummajaisia

Adam & The Ants @ rue des Pligaa, Paris

Olin vannoutunut Adam and the Ants -fani pienenä, ja haaveilin kuuluvani uusromanttiseen liikkeeseen ; kaveripiirini olisi pukeutunut kuten Visage, Spandau Ballet tai Japan. Sen sijaan minulla on tänä vuonna ennätysmääräinen muurahaisvierailijoita talossani.

En halunnut muurahaismyrkkyä keittiön työpöydälleni enkä muutenkaan olohuoneeseen, joten googlasin löytääkseni vaihtoehtoisia keinoja pulmaani. Basilika, hieno ruokasuola ja sitruunamehu on kokeiltu - yhtä tyhjän kanssa.

Lakaisemme siis lattioita ahkerasti ja pyyhimme kaikki sokeriset jutut pois ennätysajassa. Yhteiselomme päättyy toivottavasti vielä joskus, mutta toistaiseksi siedämme toisiamme suht hyvin.

Tunnustan että tämä postaus oli jemmassa jo toukokuulta, mutta Edithin pojille lahjoittama liiankin uskottavan näköinen valemuurahainen antoi kipinän viimeistellä postaus - ja kuvittaa se !


Quand j'étais petite, Adam and the Ants était un de mes groupes préférés et je rêvais d'une bande de copains new romantics... Au lieu de cela, aujourd'hui j'ai une bande de fourmis qui visitent ma maison malgré les tentatives méthode douce : souhaitant éviter les produits chimiques, j'ai déjà testé les feuilles de basilic, le sel fin et le jus de citron - sans succès notoire.

Donc nous cohabitons, entre les coups de balai et éponge fréquents on se dit que cela ne va pas durer. Or, ce billet date du mois de mai. Je ne le destinais pas à une publication après réflexion, mais Edith ayant offert une fourmi plus vraie que nature aux garçons cet après-midi, la tentation d'illustrer ce post était plus forte que moi...

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Entä sellainen karkote tai myrkky, jota laitetaan koko talon ympäri kivijalan juureen? Naapurini käytti sitä, ja karkotti sillä muurahaiset. Taisi vaikuttaa meillekin, koska vaatekaapin nurkasta tulleet muurahaiset hävisivät samantien meiltäkin. Eivät kai poikasi laita kiviä pihalla suuhunsa tms., niin että jotain tuonkaltaista voisi harkita?

Katsotaan, tepsiikö jättiläismuurahainen peloittelemaan pienemmän lajitoverit pois? Jos tepsii ja sattumoisin taloon sattuisi tulemaan torakka-, skorpioni- tai mikälieötökkäongelma, voidaan lahjoittaa teille loputkin jättiläisötökkäkloonimme ;)

Ollaan kokeiltu suihkuttaa myrkkyä kyllä ovien ja ikkunoitten ympärille "suojamuuriksi", mutta viis veisaavat ! On kai kuin antibioottien kanssa ; myrkkyjä on käytetty jo niin paljon että vasta-aineita löytyy vastapuolen pelaajilta joka lähtöön. Taidan suihkutella koko talon ympäri kivijalkaan - tosin takaseinä on ulottumattomissa sillä rakennettu kiinni naapurin muuriin.

Ja Edith kiitos mutta meidän hämyhäkkien karkoitukseen mieluiten ei tarvi mitään näköisleluja - tunnustan itse kammoavani jopa noita leluja !!!! =D

Laitan kommentin tänne kun Facebookissa ei onnistu.

Poppakonstit eivät auta, tarvitset myrkkyä. Meillä ovat toimineet sellaiset pienet rakeet, ihan kuin kidesokeri. Sitä laitetaan nurkkiin pieniksi keoiksi, muurahaiset löytävät keon, ihastuvat hyvänmakuiseen myrkkyyn ja kantavat sen pesään evääksi jossa myrkky tekee tehtävänsä. Toinen tehokas on veteen sekoitettava myrkky jota kaadetaan pesään - jos nimittäin pesä on näkösällä (meillä pesät ovat pihalaattojen alla).

Siltä vaikuttaa ! Kanelikaan ei tehonnut ja naapuri antoi semmoisia siirappimaisia tippoja jotka houkutteli ja tainnutti ne. Aamulla ei ainuttakaan maisemissa, peukutetaan etteivãt palaa rikospaikalle... ;o)

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)