Koulumullistustako ilmassa / Renouveau scolaire ?
Biker boys...

Nunujahtia / Chasse à la nounou

Danger Kolmatta viikkoa nunujahtia. Nunu eli ranskaksi nounou on väännös nourrice-sanasta, joka nykykielessä tarkoittaa lastenhoitajaa, hoitotätiäkin. Edellinen kallisarvoinen tohtorintyötä valmistellut tutkijatyttö ei saanut alaansa vastaavaa harjoittelupaikkaa ja lähti Pariisista kotiseuduilleen, ja meille jäi kaksi viikkoa aikaa etsiä uusi kaitsija pojille.

Täällä etsitään yhä "hoitotätejä puhelintolpista" kuten ammoin Suomessa 70-luvulla, tai pikemminkin pikkuilmoilla joita olen teippaillut hulluna lähiseudun leipomoihin, apteekkeihin, kukkakauppoihin, koulun ilmoitustaululle, kaupungin lastenhoitoavustajien toimipisteeseen ja aasialaisten krääsäkauppaankin.

Soittoja on tullut muutamia, mutta toinen toistaan epätoivoisempia tapauksia. Yhdellä oli jotain häikkiä puhelimessa yht'äkkiä kun sanoin että kyseessä olisi tietenkin laillinen työpaikka, toinen haki tismalleen samaan aikaan 16:30 lapsia jostain eri koulusta, kolmas oli puolalainen tosi kivan tuntuinen ope joka saa varmaankin työlupansa vuonna 2017, seuraava ei ymmärtänyt kysymyksiäni puhelimessa ja intti olevansa kiireinen ja haluavansa tavata livenä heti paikalla, joku oli metrossa eikä kuullut ja tietenkin salatusta numerosta soitettu puhelu katkesi... mutta tämänpäiväinen löi kaikki muut laudalta.

Tomeran tuntuinen täti-ihminen - voimakkaalla korostuksella, kuinkas muuten - otti ohjat käsiinsä heti ennen kuin ehdin edes kertoa että oltiin laillisesti palkkaamassa, ja kysyä pamautti olenko musl1mi vai kr1stitty.

Kylmän sodan aikaista neukkutaktiikkaa soveltaen kysyin toistamaan kysymyksen saadakseni aivoni sisäistämään tiedon, ja olin kuin olinkin kuullut oikein. Tokaisin takaisin että no en ole mitään, mä olen suomalainen !

Lopetin puhelun surutta kun tyyppi paljastui lisäksi työluvattomaksi, mutta ei jäänyt epäilystä mitä langattoman toisessa päässä oltiin, ja luultavimmin vielä sitä tiukkahuivisempaa mallia.

Jälkiviisaana oli helppo keksiä nokkeluuksia joita olisi voinut ladata takaisin, genre : suomalainen on kyllä enemmänkin rotu kuin uskonto, pitääkö kääntyä oikeaan uskoon saadakseen lapset hoidettua, mitäs itte olette, ja muuten mitäs se teille kuuluu enivei ! Voi vain kuvitella minkälainen mekkala nousisi jos haastattelija kysyisi hakijan uskonnosta...

Taitaa pojat mennä koko viikon iltapäiväkerhoon.

                  *  *  *

Troisième semaine de chasse à la nounou. Notre perle rare n'ayant pas trouvé un poste pour préparer son doctorat, elle est rentrée chez elle en nous laissant quinze jours de panique à bord et plus si affinités.

La méthode je-placarde-boulangeries-pharmacies-et tout ce que je peux, donne des résultats très moyens. Français incompréhensible, permis de travail égaré, enfants à chercher dans une autre école pile à la même heure, étudiante libre trop tard... mais la meilleure fut celle d'aujourd'hui.

J'ai dû faire répéter la question pour gagner du temps et m'admettre que c'était bien ça la question qu'on me posait, à moi, l'employeur potentiel. Z'êtes musu1man ou chrétien ?????????

J'ai rétorqué que rien du tout, que j'étais Finlandaise. Na. Et quoi encore ?!

Avec un peu de recul, j'inventai des répliques bien plus perspicaces du genre "finlandais c'est plutôt une race qu'une religion, cela vous pose-t-il un problème" etc. Mais on peut s'imaginer le scandale que ferait un candidat si l'employeur s'aventurait ne serait-ce que de très vaguement laisser sous-entendre que le candidat pouvait ne pas être Français...

Bref, les garçons iront au centre aéré cette semaine.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

J'hésiterai entre répondre :
- "toi-même"
- ni l'un ni l'autre, juste gourou d'un culte satanique considéré comme une secte dangereuse

Elle aurait pu également te demander si tu étais vierge... ou verseau ;-)

Eiko Mary Poppins ollutkaan totta? Mina luulin, etta kaikki hoitotadit ovat yhta ihania, on kesakoita ja tuoksuvat yskansiirapille...?? Ei vaineskaan!

Onnea nunuunn - etsintaan!!
Courage!

Eh oui, ce qu'il faut pas entendre. Rdv avec une perle rare potentielle (surveillant d'école le matin, libre les après-midi et les mercredi...) sans accent et avec permis de travail - croisons les doigts !!!

Maija Poppanen on mitä luultavimmin eläkkeellä, ja uusi sukupolvi ei tunnu yltävän samaan. Pe tapaaminen ainoan varteenotettavan ehdokkaan kanssa, peukutetaan...

Tänään taas seurasin bussipysäkillä näiden epätoivoisten tapausten lastenkaitsenta tyyliä. Pelastin siinä ohi mennen yhden pikkupojankin auton edestä, kun hänen kiireinen hoiturinsa puhui puhelimessa.
Välillä näkee aivan uskomattomia hoitajia - tai miten he kohtelevat lapsia. Yksikin sihisee hampaittensa välistä kauheella ranskalla kauheita asioita ellei lapsi ole hiirenhiljaa.

Joskus iltapäiväkerho olisi kyllä parempi vaihtoehto kuin noitten kanssa kadulle autojen sekaan...

Toivottavasti saatte kunnon tyypin!

Jepulis, paitsi että iltapäiväkerho klo 18:30 asti väsyttää pitkän päälle, esim nyt jo kahden päivän päästä aivan riehaantuneita eikä se saata niitä Suomi-kouluun metrolla...

;-)

Ongelmat on suuressa maailmassa vähän erikokoisia kuin täällä koto-Suomessa.

Eiköhän se hoitaja löytyne ajan kanssa.

Asunnotkin halpenevat aivan varmasti vuoden
sisällä, tulevat viiveellä USA:n perässä.
Katsotaan vain. Nyt kannattaa odotella rauhassa, jos ei ole haksahtanut itse vielä
koviin lainoihin.

Oletko Maurelita kokeillut esim. Vivastreetia?
http://paris.vivastreet.fr/offre-emploi-etudiant+paris

Ja sitten sieltä oikeasta reunasta "offren" tilalle "recherches"..

Ja onhan noita muitakin. Poikkikseni itse nounou (kyllä, pojatkin joskus), ja hän löysi hommansa jostain Kijijistä tai vastaavasta.

eikun itseasiassa linkki oli ihan typerä. Parempi olisi: http://baby-sitting.vivastreet.fr/annonces-baby-sitting-nourrice+paris

Merci Stazzy, kurkistan tonnekin. Yritämme löytää omasta korttelista ja lykyllä löytyisi sellainen joka voisi viedä pojat aamulla kouluun kuten edelliset... mutta hätätapauksessa laajennamme etsinnät. Perjantain haastattelun jälkeen sitten tiedämme löytyikö vai alkaako suuretsinnät.

Kävin nyt lukemassa haastiksen ja enpä olisi ikinä uskonut, että ko. talo on Pariisin liepeillä/Pariisissa?! Olin ihan varma, että kuva on otettu jollain Suomen-lomalla... :D

Mun pitäis ehdottomasti tässä jossain vaiheessa palata sinne, en voi tajuta, etten ole ollut siellä vuoden 2000 jälkeen. Toivottavasti kaupunki ei ole hirveästi muuttunut. Muuten, satutko tietämään onko sen Shakespeare&co-kirjakaupan ikivanha omistajamies jo jättänyt tämän maailman vai onko vielä elossa?

Olettekin todella tehneet hyvän sijoituksen.
Onneksi olkoon! Kohta voisi vaikka miettiä
myyntiä, sitten asua jonkin aikaa vuokralla ja ostaa taas kun hinnat ovat pudonneet.
Saisi entistä paremman ja/tai jäisi fyffeä vähän muuhunkin elämään.

Ja me kuin ei meidän ihanaa taloa myydä !!! Samalla hinnalla ei nykyään saisi puolikastakaan edes täysremontoitavana... ihmiset on aivan kaistoja, hinnat silmittömät - tästä tulisi oiva blogipostaus.

=D

Coucou Maurelita! Sinulle on haaste blogissani!

Onnea ja couragea nunun etsintään, ei takuulla ole helppoa. Toivottavasti perle rare kuitenkin löytyy!

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)