Kampaussimulaattori / Simulateur de coiffures
Googlautettu / Engooglé / Scroogled !

Blogi 3v / Trois ans de blog !

Simul_coiffureOli synkkä ja myrskyinen yö... tai pikemminkin alkuilta, istuin konttorilla ja pitkästyneenä päätin vihdoin kokeilla minkälaisen blogin voisin avata kertoakseni poikien arjesta kotiväelle Suomessa. Googlasin blogipalveluja ja umpimähkään valitsin ensimmäisen listasta, vertailematta sen kummemmin tarjontaa, puhumattakaan toimintoja. Tarkoituksena oli postata muutama kuvitettu juttu huvin vuoksi, enkä kuvitellutkaan koukuttuvani vuosiksi, laajentavani aihepiiriä ja löytäväni elämääni (ja öihini !) uutta sisältöä.

Tänään tuli mieleen blogin lähestyvä vuosipäivä, ja arkistoja penkoessani huomasin kauhistuksekseni sen menneen jo ohi ! Nyt hymyilyttää se ensimmäinen postaus ; ultralyhyt, tyhjänpäiväinen äänenavaus, jossa pikaisesti kyhätty logo ja koneella sattumoisin ollut tuore kuva veijareista puuhamatolla täyttivät visuaalisen puolen.

U-blogissa ei ollut kategorioita, roskapostiansaa, sivupalkki tuplasi kaikki javascriptit ja widgetit olivat täysin tuntemattomia. Mutta hauskaa minulla oli, ja pian kaappasinkin poikien päiväkirjan omien päähänpistojeni ja kulttuurikummajaisten taistelutantereeksi. Kommentteja tuli aniharvaan, sillä en lukenut muita blogeja ja vuorovaikutus oli olematonta.

Eräänä kauniina päivänä löysin Blogilistan, ja pitkään harkittuani päätin "julkistaa" blogini ja kirjautua mukaan blogistaniin. Alkoi uusi elämä, sain blogiystäviä ja kommenttivillitys sai yliotteen minusta. Se taisi olla se lopullinen jumittuminen bloggaukseen, ja kaiken kukkuraksi päätin tehdä blogista kaksikielisen sen yksivuotissynttärin kunniaksi. Kaikkeen liemeen sitä itsensä laittaakin.

Vanhojen hyvien aikojen muistoksi julkaisen tässä uudelleen ensimmäisen vuoden "mageimmat palat" eli TOP-10 postaukset ; sivu katosi eetteristä u-blogin sulkiessa eli paremman puutteessa komeilkoot tässä. Täysin subjektiivisesti valitut, silloin mielestäni onnistuneimmat blogiotteet, joille saa vapaasti irvistellä ja nauraa - toivottavasti tyylini ja aihevalintani ovat kehittyneet sittemmin ! =D

Henkistä vasarointia - viikon motto oli mainio
Suo siellä, shoppaaja täällä : Le Marais -safari - lempiaiheeni...
Pariisilaispiiperot huristelee fillarilla - vinkeää menoa
Ruokamuistoja - parhaat syöpöttelymuistot
Piipaa-auto saapui taloon - upeimmat kuvat
Jules parturilla - osuvin kuva
Viinikala tapaa kaksi jugurttikalaa - hassuin otsikko
Vihdoin perillä - kamalin matkakokemus
Riti rati ralla... - tyttökerho menopäällä
Terveisiä La Rochellesta / Tom täytti 6 kk ! - kuvaus poikien päivästä

Mes excuses pour les lecteurs francophones ; la traduction est en cours ! Mais pour fêter les 3 ans du blog, nostalgie oblige - j'ai mis le spotlight sur la première année, avant de blogguer en bilingue. (Quelle idée d'ailleurs...)

Patience !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Onnea kolmevuotiaalle! Toivottavasti jatkat vielä pitkän aikaa. Päivää piristäviä juttuja ranskanmaalta on aina kiva lukea

Onneksi olkoon kolmivuotiaalle! Oli mukavaa lukea historiikkisi.
Sinä olet kyllä hurjan vanha minuun verrattuna -vuosi enemmän tässä iässä on paaaljon :))

Onnittelut blogisynttärien johdosta! Ehtisinpä joskus lukea kaikki sun arkistot läpi!

Onnittelut! Ainakin itse hämmästelen välillä, että miten se blogiaikakin juoksee niin vauhdilla :)

Onneksi olkoon kolmivuotiaalle! Ja kiitokset myös uutterasta kommentoinnista, ilman kommenttejasi en itse varmaan jaksaisi enää kolmivuotissynttäreille asti.
Kirjoittaisin tähän jotain ylevöittävää ranskaksi, mutten keksi (osaa) mitään joten: eläköön maurelita!

Merciiiiiiiiiiiii - kiitos kommenteista ; minusta tuntuu että oikea blogistan aukeni todellakin vasta kun ymmärsin kommentoinnin tärkeyden. Blogien lukeminen ja etenkin kirjoittaminen on tyhjää ilman mielipiteiden vaihtoa. Tämä on paras esimerkki miten kommenttilootasta irtoaa hyvää mieltä, uusia ideoita - ja ystäviä !

Paljon onnea! Kolme vuotta, tuntuu ihan siltä kuin olisit ollut täällä aina!
Terveiset Colognesta, Kata

Onneva onneva! Jos oltais Naamakirjassa, lähettäisin jotain suklaista! Onneksi olkoon myös terveellisten elämäntapojeni romuttamisesta - harkitsen jo kolmannen suklaakaakun tekoa (yksi viikossa -tahti aiheuttaa pian ongelmia... :-)

Félicitations et bon anniversaire à ton superbe blog!!!;)

c'est terrible cette tragédie de Tuusula, je l'ai mentionné dans mon blog, ca me bouleverse vraiment...si c'est ca l'influence qu'a les Etats-Unis sur la jeunesse Finlandaise alors l'avenir ici me fait peur!

Onnea Sydämen Pohjasta täältäkin!!

Hiphei vilkkaan taaperoiän saavuttanut Maurelita! Hyvä kun päätit aloittaa bloggaamisen, se on ollut ilo meille lukijoille :) Uusia vuosia kehiin tai siis blogiin vaan.

Onnea vuosipäivän johdosta tuoreelta lukijalta, löysi blogisi muutama viikko sitten ja laitoin heti suosikkeihin :)

Ylpeä taapero- (tai pikemminkin täystuho kuten poikansa ?!) bloggaaja kiittää ja pokkaa otettuna, kyllä tuli taas suitsutusta ja teki hyvää egolle. =)

Merci à toi Alexia ; depuis qu'on s'est trouvées il y a comme de la vie de l'autre côté du miroir également - ça fait plaisir de voir la situation inverse, une Française en Finlande !

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.