Uudenvuodentoivotukset / Bonne année 2008
Ruudullisia muistoja / Souvenirs BD

Soldes by Paris

Pariisin talvisesongin alennusmyynnit alkavat huomenna suurella kohulla.

Viime vuonna koeajettu konsepti "Soldes by Paris" markkinoi ilmiötä ulkomaisillekin himoshoppaajille, ja mm kauppakamarin ja Pariisin kaupungin lobbaamat nettisivut (myös englanniksi) tarjoavat viisi erityylistä reittiä shoppailun ohella myös kulttuurin ja ravintoloitten merkeissä.

Trendikäs, chic, romanttinen, luova ja erikoinen - jokainen reitti on huolella dokumentoitu ja kartoitettu, sivuaa rakkaita vanhoja korttelejani Canal Saint Martin ja rue des Martyrs, hipaisee omaa Marais-shoppailureittiäni kuten myös Saint-Germain-des-Prés osoitteitani joita olen pihtaillut.

Nyt vain kärsivällisyyttä kehiin kun pelissä on mukana kansainvälisiäkin kilpailijoita !

A vos marques, prêts, partez...

Soldesbyparis_4
©20 Minutes

Les soldes d'hiver de Paris commencent à grand renfort de médiatisation demain.

Le concept Soldes by Paris créé l'année dernière positionne la capitale comme la destination must de toute shoppeuse cosmopolite qui se respecte, et les cinq parcours proposés sont fort bien documentés et offrent une approche non seulement shopping mais aussi culturelle et culinaire. (Quelques adresses telles de chaînes de magasins de sport ou de lunettiers s'y nichent pour tromper l'ennemi mais indulgence, ça doit être purement commercial...)

Parmi les Trendy, Créatif et Insolite je suis ravie de voir mes anciens quartiers Canal Saint Martin et rue des Martyrs, une bonne dose de Marais que j'ai déjà documenté tout comme Saint-Germain-des-Prés que j'ai sillonné avec la bande de copines sous prétexte de publier un article blog dessus un jour...

Il n'y a plus qu'à - en s'armant de patience, vue la concurrence qui s'internationalise de surcroît.

Paikoillanne, valmiit, hep !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Ooh ja aah mitä shoppailureittejä. Mietinkin juuri että suuremmassa maailmassa alet on varmasti jotain suurempaa ja hienompaa: täällä hieman ottaa nuppiin naurettavat -30% alennukset...

Toisaalta täällä monet merkit teettävät ihan tarkoituksella "alekokoelmia", joita ei näy normaalihintaisina ikinä. Ne tulee vaaterekkeihin fiktiivisellä normaalihinnalla joka on vedetty yli, ja psykologisesti toimiva suuri ale on hyvä nakittamaan shoppailijat. Itse ostin kerran Sinequanone-jakkuhousupuvun tweed-kankaalla noin, mutta se paljastui sittenkin hintansa arvoiseksi ja on ollut monta vuotta suosikkejani. Nyrkkisääntönä "osta normaalihintaa katsomatta" !

Minä taidan tänä vuonna tyytyä ihan Strassin alennusmyynteihin... Vaikka melkoisen houkutteleva ideahan tuo on :)

Onneksi en ollut tänään kaupungilla, en olisi uskaltanut mennä maitoa ostamaan, olisin kuitenkin joutunut alennusmyyntilauman polkemaksi.

Tuo soldereittiohjeistus on mennyt minulta ohi, täytyykin tutustua siihen. Pariisissa käydessäni shoppailen aina samaa reittiä, voisin ehkä joskus poiketa siltä!

Hei Maurelita!

Hupsua kysyä tätä blogissa, muttei se ota jos ei annakaan. Kysyn siis kaverin puolesta, jos sattumalta vaikka tietäisit tällaista:

Miten ja mistä Pariisissa saa luotettavan ja hinnoiltaan asiallisen putkimiehen tms. korjaamaan rikki menneen suihkun hanan? Jos tunnet jonkun kunniallisen kaverin, voitko suositella.

Hei Maurelita!

Hupsua kysyä tätä blogissa, muttei se ota jos ei annakaan. Kysyn siis kaverin puolesta, jos sattumalta vaikka tietäisit tällaista:

Miten ja mistä Pariisissa saa luotettavan ja hinnoiltaan asiallisen putkimiehen tms. korjaamaan rikki menneen suihkun hanan? Jos tunnet jonkun kunniallisen kaverin, voitko suositella.

Hei, pahoittelen myöhäistä vastausta tähän putkimiestiedusteluun... mutten valitettavasti osaa vastata (meidän putkimies on tuttu joka tekee epävirallisesti meille joskus hommia, ei suinkaan etsi lisähommia).

Paras olisi kysellä naapureilta tai conciergelta jos semmoista löytyy, tai miksei ihan naapurissa olevista liikkeistä jos on kivan oloisia ja pieniä.

Vältä kuitenkin niitä jotka tuppaavat mainoslätkiä postilaatikoihin ; tunnetusti sikahintaisia. Tsemppiä putkimiesetsintään - ko ammattilaisista on tunnetusti pulaa.

Salut ! je n'ai pas trouvé ton mail sur le blog, alors je me permets de t'ecrire ici, via un commentaire. je suis le créateur de Cloziz.com, un site communautaire permettant de diffuser ses meilleurs Looks ets es bons plans mode. Ce mois-ci sur Cloziz, nous avons un jeu concours avec Zadig Et Voltaire. A gagner: 2 Total Looks by Zadig & Voltaire. Cloziz en français: http://fr.cloziz.com, en anglais: http://en.cloziz.com, en Suédois: http://se.cloziz.com, en allemand: http://de.cloziz.com. Bravo et merci pour ton blog :) a bientot. Ed.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.