Loman tarpeessa / Besoin de vacances
Hiihtolomailua / Vacances à la neige

Anti-ekotekoja / Pas si écolo ?

Ilmastoonhot50% Cotton -blogissa oli hiljattain hilpeyttäherättävä postaus Olen huono ihminen jossa Laura tilitti pahoja tekojaan, ja muutaman päivän päästä otsikolla Olen hyvä ihminen pelasti planeettaa lukijakaartin suureksi huojennukseksi. (Oheinen kuva Ilmasto on hot -sivuilta, kiitos Lauralle vinkistä !)

Kuinka useasti olenkaan miettinyt omia pahoja ilmastotekojani, mikä olisi pienempi paha kahdesta vaihtoehdosta, mistä tingin, missä petraan... Tässä anti-ekotekoni ja ontuvat puolusteluni ja selittelyni. Saa motkottaa !

Lomamatkoista Suomeen ei luovuta eikä tulla junalla, lennämme kyllä kotimaisin siivin jos se sitten on mitenkään ekologisempaa - ja maksan päästökorvaukset mukisematta.

Pyykinkuivausrumpu kuuluu myös saumattomasti arkeeni ; pitkää päivää tekevä kahden pienen lapsen äiti kosteusvaurioisessa talossa plääp plääp plääp plääp... Pesen kyllä 30°C kun suinkin voin, mutta kumpi on parempi : enemmän pesuainetta ja tahranpoistotököttiä vai kuumempaa vettä peliin ?

Ja - kauhistuksen KANAhäkki - syömme lihaa, ei välttämättä luomua tai edes paikallista tuotantoa. Jos tofu olisi yhtä hyvää kuin liha, olisimme kaikki jo vakuuttuneita sen terveellisyydestä ja eettisyydestä. Omantunnon kolkuttamisen takia syydän rahaa maltillisen viljelyn tuotteisiin ja luomuunkin, ja kosmetiikkani onkin esimerkillisen eettistä.

      *   *   *

Ô combien de fois ai-je culpabilisé au sujet de mes habitudes qui contribuent au réchauffement climatique... Choisir le moindre pire, faire des concessions, convaincre son entourage, compenser ses écarts. Voici ma confession, à vous de juger !

Hors de question de renoncer aux vacances en Finlande et impossible de s'y rendre en train : en empruntant les vols Finnair on nous assure que les avions récents bien entretenus et les vols sans escale sont ce qu'il y a de mieux - et on compense sans moufter sur Action Carbone.

Actioncarbone

Mon sèche-linge ne connaît pas de répit - surtout en période de gastro, en tant que maman de deux petits et qui travaille à temps plein et loin blah blah blah... Je lave à 30°C quand possible, mais qu'est-ce qui est moins pire : rajouter du produit et du détachant ou augmenter la température ?! Dilemme.

Et comble de l'horreur - nous consommons de la viande, pas toujours bio et même pas forcément de production locale. Eh si tofu était aussi délicieux que la viande, on serait tous convaincus de sa supériorité ! Compensation par achats d'agriculture raisonnée, commerce équitable, label AB et autres concepts ruineux pour le budget. Du moins, mes produits de beauté sont exemplaires.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Mielenkiintoinen postaus!! Teenkin oman syntilistani perusteluineen (=tekosyineen) pikapuoliin - avaa varmaan uusia ajatuksia, jos pukee sanoiksi ympäristövalintansa ja niiden takana piilevät syyt.

Hmm, edellinen kommenttini ei vissiin tullut näkyviin, joten kokeilen uudestaan (tää toimintatapa on vähän eri kuin bloggerissa!).

Onhan niillä muillakin siis pieniä ekotekosyntejä ;) Ei vais, ihan ymmärrettävää. Nyt vain pienien ja vähän suurempienkin tekojen kautta kohti parempaa maailmaa :)

Jep, planeetanpelastusoperaatioon kuuluu myös huumori ja suvaitsevaisuus - mitä iloa on elää tiukkapipoisessa puhtaassa lintukodossa jos kaikki on otsa rypyssä ?

=)

Vérifiez votre commentaire

Aperçu de votre commentaire

Ceci est un essai. Votre commentaire n'a pas encore été déposé.

En cours...
Votre commentaire n'a pas été déposé. Type d'erreur:
Votre commentaire a été enregistré. Les commentaires sont modérés et ils n'apparaîtront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés. Poster un autre commentaire

Le code de confirmation que vous avez saisi ne correspond pas. Merci de recommencer.

Pour poster votre commentaire l'étape finale consiste à saisir exactement les lettres et chiffres que vous voyez sur l'image ci-dessous. Ceci permet de lutter contre les spams automatisés.

Difficile à lire? Voir un autre code.

En cours...

Poster un commentaire

Les commentaires sont modérés. Ils n'apparaitront pas tant que l'auteur ne les aura pas approuvés.

Vos informations

(Le nom et l'adresse email sont obligatoires. L'adresse email ne sera pas affichée avec le commentaire.)