Alice music / Musiikkia ranskalaisen nettipalvelun kautta
Pariisin alennusmyyntien loppumetrit / Soldes se terminent à Paris

Kehityspostaus / Développement perso

Here's what I have to do: Devise a list of 5-10 courses you would take to fix your life. It’s more fun to be in classes with friends, so include one class from the person who tagged you that you’d also like to take. Tag five.

Ecole_elementaireOlisin voinut ryhtyä ammattimaiseksi opiskelijaksi, sillä minusta oli kutkuttavan hauskaa mennä kokeisiin ja tentteihin. Toiset pitävät kauhuleffoista, minusta oli antoisaa jännittää koetilanteissa - tietenkin mitä paremmin hallitsin aiheen. Tunnustan kuitenkin saaneeni ihottumaa kauppakorkean pääsykokeissa mm tilastotieteestä, mutta niitähän ei lasketa kun olin jo toinen jalka Lausannessa (ks linkin kommentit !) enkä edes aikonut sinne...

Tässä siis loistava tilaisuus aikuisopiskeluun, mihin Ulrika oivalsi haastaa minut, ja Jospa antoi lisäkyytiä kun vetkuttelin kiertiksen kanssa. Opiskelukiintiöni ei tunnu olevan vielä täynnä, joten mars takaisin koulunpenkille itse sorvaamieni kurssien pariin :

"Helposti hämähäkkikammosta eroon hypnoosilla" : ainoastaan sillä ehdolla ettei moisia hämyjä tarvitse nähdä / katsella / ajatella. Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiik. Sama kuin Ulrikalla - ja monella muullakin näemmä.

"Kuinka selviytyä liikenteessä menettämättä hermojaan" : tähän voitaisiin lisätä maininta suurkaupungin vilinässä, ja kurssille jo ilmoittautunut haastajani varmaankin tietää miten tulinen tempperamentti vaikuttaa liikenneturvallisuuteen... Pyörän ohjaustangossa saan jokapäiväisiä raivareita pariisilaisten kanssa, ja eilen viimeeksi olin polkea itseni henkihieveriin kun halusin kumauttaa minut melkein kumoon ajanutta pakkaria. Mokoma kerkisi karkuun - paras niin kaikille osapuolille, muuten peltinsä olisivat saaneet kyytiä, sen verran hysteerinen olin - ja olisin varmaan satuttanut varpaani potkiskellessani hepposilla nilkkureillani.

"Opi nakittamaan perheesi tekemään kotityöt kun itse bloggaat hyvällä omatunnolla" : etenkin tuo lauseen loppuosa tekee tenää pahasti. Minun on mahdotonta istua paikallani jos joku muu häärää vieressä. Muille tämä ei tunnu olevan ylitsepääsemätöntä, mikä puolestaan saa minut pois tolaltani. Eli kurssin voisi oikeastaan nimetä perherauhan ylläpidoksi tai muuksi yleishyödylliseksi diplomatian oppiviikoksi.

"Heräteostoksista pistämättömiin löytöihin" : shoppailu on terapiaa, mutta sitä tarvitsee radikaalisti lisää jos hankinnat ovat susia ja pankkiiri hönkäilee jo niskassa. Stressaavaa oravanpyörää välttääkseen on elintärkeää oppia erottamaan psykopaattinen pakkomielle todellisesta vaatekaapin tukipilarista. Kurssilla kerrataan myös mikä sopii kullekin, väriskaalasta oikeisiin malleihin, muodin sudenkuoppia vältellen.

"Ajoissa nukkumaan ; vältä silmät ristissä -ilmiötä nettiroikkumisen takia" : aika on kroonisesti kortilla, ja kuitenkin jumitun nettiin ja/tai blogistaniin tuntikausiksi. Kuinka optimoida nettisurffailu, keskittyä olennaiseen (web 2.0 uutuudet, päivittyneet suosikkiblogit, rästissä olevat kiertikset...). Apuna uusimmat teknologiat rss-syötteistä mobiiliportaaleihin.

"Keittiössä tuoksuu ja soi" : Jospan kanssa menemme tälle kurssille jonne otetaan 20 eri kulttuurista kotoisin olevaa ihmistä (maksimi 2/maa/alue), joista jokainen alustaa vuorollaan yksin tai ystävän kanssa oman maansa ruokakulttuurista ja musiikkiperinteestä. Valmistamme joka kerta yhdessä jotain syötävää ja kuuntelemme kohdemaan rock-antia. Pyrimme siihen, että jokainen osallistuja osaa ainakin vähän suomea, ranskaa (!) tai englantia, tarvittaessa osallistujat tulkkaavat toisilleen.

"BONUS : miten elättää itsensä shoppailulla" : Ei aloittelijoille ; vaaditaan vankkaa kokemusta ja shoppailukohteiden tuntemusta. Ohjelmassa mm kolumnien markkinointia eri julkaisuille, pankkiirin manipulointia... Sopii erinomaisesti "Heräteostoksista pistämättömiin löytöihin" -kurssin jatkoksi.

Kurssitarjontaa rikastamaan olisi pitänyt kutsua väkeä, mutta olen niin myöhään liikekannalla että kaikki halukkaat tuntuvat jo postailleen tästä. Anyone ???!

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Tuo "Opi nakittamaan perheesi tekemään kotityöt kun itse bloggaat hyvällä omatunnolla" olisi kyllä tarpeen. En vieläkään osaa kirjoittaa tai edes lukea blogeja luonnollisesti samalla kun vaimo luuttuaa lattiaa :(

Hei ma ilmoittaudun heti keittiossa tuoksuu ja soi -kurssille! Pidetaan se taalla Pariisissa, eiks je? Ma ehdotan, etta yritetaan loytaa joku mukaan esimerkiksi Meksikosta, Kiinasta, Japanista, Kamerunista, Marokosta...

Jee jee, Susu, hieno idea ! Mulla olisi kavereissa seuraavia ruokakulttuureja : Kroatia, Bretagne, Normandia, Lyon, Italia, Nancy (superhyvä kokkaaja !)... sekä Intiassa kokkaustunteja ottanut (miespuolinen) työkaveri. =P

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.