Blogituttavuuksia
Alice music / Musiikkia ranskalaisen nettipalvelun kautta

La Samaritaine

SamaritaineVuonna 1869 perustettu La Samaritaine -tavaratalo Pariisin vanhimman sillan Pont Neuf kupeessa sulki ovensa kesäkuussa 2005.

Aluksi puhuttiin paloturvallisuussyistä ja ainoastaan tilapäisestä sulkemisesta, mutta pian kävi selväksi ettei omistajilla ollut aikeitakaan upottaa vaadittuja summia vanhan talon remontointiin, ja villit huhut toinen toistaan kauhistuttavammista projekteista levisivät kuin kulovalkeat.

Upea Art Déco -tyylinen rakennus komeilee yhä rue de Rivoli -valtaväylän ja Seinen välimaastossa, haikean ja surullisen tyhjänä, parempia päiviä odotellen.

Samaritaine

Vaihdoin vuodenvaihteen juhlahumun bannerin blogissani kunnianosoitukseksi Samaritainen julkisivulle ; en voi uskoa ettei tämä satumainen paikka vielä joskus aukea uudestaan. Jo pelkästään historiallisesta näkökulmasta jonkun tahon pitäisi herätä pelastamaan yksi Pariisin jugend-palatseista. Voin vain muistella shoppailuparatiisin lumoa ja ihastella sieltä löytyneitä aarteitani.

           *   *   *

Mmetro Une des destinations shopping les plus courues de Paris, le magnifique bâtiment Art Déco de La Samaritaine avait fermé ses portes en juin 2005 pour une sombre histoire de normes de sécurité.

J'ai du mal à admettre que ce lieu magique ne rouvrira plus ses portes, et je m'amuse à imaginer un avenir prestigieux pour ces mètres carrés entre la Seine et la rue de Rivoli. En attendant, il ne me reste qu'à porter mes bottes préférées... et rendre un hommage dans ma bannière !

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

On se hyvä, että ovat älynneet vaitaa kylttiin paremman nimen;D

Ei ole totta! Ja minä kun olen kehuskellut oppilailleni, että sitten toukokuussa käydään katsomassa tätä upeutta....

Oui, olikin aika nimetä uudelleen !

Villasukka, ei paniikkia, menette Au Bon Marché -tavarataloon joka on saman aikakauden arkkitehtuurisia helmiä. Se inspiroi Zolan "Au Bonheur des Dames" -romaanin vaikka kuvailikin lähinnä Samaritainea.

Se onkin kyllä ihme miten sellainen pytinki voi olla tyhjänä. Mutta hei. Jotakin positiivista; se on Ranskassa. Jos se olisi Suomessa, se purettaisiin kun "se on niin vanha".

Moi, haastan sinut, käy katsomassa ohjeet blogissani! Kuvittelin kyllä laittaneeni jo haasteviestinkin, mutta ilmeisesti en sitten kuitenkaan laittanut kun ei sitä missään näy...?

Samaritaine -tavaratalo oli minun suosikkini BHV:n uskomattoman monipuolisen rautakauppaosaston lisäksi kun asuin 11. kaupunginosassa. Tavaratalon kattokahvilasta oli uskomaton näkymä Seinelle ja Pariisin yli. Olin tosi surullinen kun kuulin Saman kohtalosta. Toivottavasti se saa uuden isännän, joka keksii rakennukselle arvoisensa käytön.

Nykyään Pariisiin tullessani käynti Au Bon Marché -tavaratalossa on pakollinen. Vaikkei sieltâ mitään ostaisikaan, avarilla käytävillä on ihana ihailla luksustavaroita.

Jep, tommonen vanha rottelo, voiskin jyrätä pois jonkun ketjuliikkeen alta. Tuntuu että täällä avataan vain pankkeja joka paikassa, tai sitten Zara tai H&M tai Etam tms.

Jospa en löytänyt aiempaa kommenttia, mutta piti varmistaa koska olen hieman huterolla noitten bloggimmickien kanssa ; Ulrikan haaste viime kuun lopulta on jo venaamassa mutta kyllä ne vielä joskus ilmaantuu...

BHV on tosi pop ; niitten Bricolo Café ja se nikkaroijan aarreaitta kellarissa on ainutlaatuinen ! Ne ovat nyt avanneet ihan kokonaisen rakennuksen miehille - kun kerran korttelissa riittää hyvinpukeutuvia muodikkaita dandyjä... ;-)

Mä kanssa rakastin kyseistä paikkaa. Ostin sieltä kerran emalisen ihanan ison vadin. Pesen sangossa nykyään parvekkeella kesällä perunoita.

Kiitos kommentista:) On aina mukavaa loytaa uusia ulkomailla asuvien blogeja.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.