Kibio & Druide
Sauna-podcast

Ranskalainen bloggaaja tuomittu - l'affaire Fuzz

Soutenons le Presse-Citron !Mustanpuhuva oikeudenpäätös ranskalaiselle blogosfäärille :

Näyttelijä Olivier Martinez [linkki boikottiin !] asianajajineen haastoi liudan blogeja oikeuteen itseensä ja australialais-(ex?)tyttöystäväänsä liittyneen huhun julkaisemista RSS-syötteen kautta.

Mm maan suosituimpiin web 2.0 -bloggaajiin kuuluva Eric Dupin (Presse-Citron, ja lukijoittensa valitsemia linkkejä näyttävä nyt suljettu Fuzz), mutta myös lyonilainen vapaaehtoisten voimilla pyörivä CroixRousse.net ja monet muut saivat syytteen koska julkistivat muiden tahojen RSS-syötteiden kautta infoja.

Esimerkiksi CroixRousse.net oli yksinkertaisesti lisännyt blogiinsa Yahoo-uutisten people-julkkissyötteen.

Järkyttävää ! Miten voi olla mahdollista että bloggaaja saa tuomion muusta lähteestä tulevan tiedon takia ? Miksei näyttelijä haasta alkuperäisiä huhun julkistajia ? (Koska heidän asianajajansa ovat ehkä liian kova pala ?!)

Jaikuni vastakaikuna blogiystäväni ehtivät jo vakuuttamaan ettei kotimaassa voisi tapahtua moista - vai voisiko ?

Kieli keskellä suuta kun sorvaatte sivupalkkejanne...

Englanninkielinen juttu aiheesta : French court fines user-generated website for privacy breach

       *   *   *

Je suis tout simplement scandalisée par la décision de justice ayant condamné les bloggeurs tels qu'Eric Dupin (Presse-Citron et son Fuzz), mais aussi le lyonnais CroixRousse.net basé sur le bénévolat ainsi que bien d'autres.

Pourquoi ne pas s'attaquer à la source des rumeurs (dans certains cas Yahoo) ; grapiller des peanuts auprès de bloggeurs ayant affiché des flux de tiers comme c'est la pratique courante dans la blogosphère, quelle bassesse sans nom.

Je vous invite tous à boycotter le vrai coupable.

Du moins, sur Jaiku on me rassure que de telles absurdités ne devraient pas pouvoir se produire en Finlande. Jusqu'à quand ?!

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Ei voi ymmärtää!

Järkyttävää!

En ole ollenkaan varma etteikö tuollaista vastaavaa voisi tapahtua Suomessakin...mutta silti laitan sivupalkkeihini myös muualta tulevaa sisältöä.

Aivan ilmeisesti tuossa on käynyt niin että julkimon juristit ovat katsoneet yritysmuodossa toimivan alkuperäisen (kansainvälisen) uutispalvelun liian kovaksi palaksi internetoikeuteen erikoistuneine juristeineen ja on sitten hyökätty sen heikoimman lenkin, bloggaajien, kimppuun.

Uskoni oikeuslaitokseen on käynyt jo aika vähiin muutenkin siinä suhteessa että se tekisi sellaisia päätöksiä että yleinen oikeudentaju toteutuisi. Nykyään on mennyt koko oikeudenjako sellaiseksi juristikikkailuksi ja nehän nyt rahasta todistavat vaikka mustan valkeaksi.

Siis mulla jäi epäselväksi se, että onko heppu vasta haastanut oikeuteen vai onko asiasta jo tullut tuomio?

Tuomio tuli 27.3. ja syytetyt bloggaajat saivat 500-1000 euron korvaukset niskaansa, sekä 1000-1500 euroa oikeuskulumaksuja. Eivät ole vielä päättäneet valittavatko päätöksestä. (Näyttelijä vaati n 30.000 euron korvauksia per bloggaaja.)

Surkuhupaisa huomio : Presse-Citron -blogin google-mainoksissa tyrkytetään asianajajapalveluja.......

Apua!

Ihan outoa... =/

Bizarre. Mutta toisaalta asian voi ajatella niinkin, että blogaaja on julkaisija siinä missä jokin päivälehtikin. Jotka ovat perinteisesti vastuussa siitä mitä sivuilleen panevat - silloinkin kun kyseessä on esimerkiksi STT:n, Reutersin tai vastaavan uutinen.

Tässä tapauksessa on ilmiselvää, että loukkaantunut näyttelijä on saanut "suuttunut koira"-kohtauksen, eli pitää saada purra edes jotakuta, vaikkei pääjehun kimppuun uskallakaan. Parin blogaajan rss-feedin kimppuun käyminen on siis tokikin tietoisen ilkeämielistä. Periaattellisesti vääräksi tempuksi sitä ei voi kuitenkaan nimittää, ainoastaan moraalisesti arveluttavaksi.

Ja ehkä taustalla on myös epämääräinen toive käydä ns. kulman kautta Yahoon kimppuun, eli kun pelotellaan feedin julkaisijoita, feedit jätetään tilaamatta/julkaisematta mikä mahdollisesti vahingoittaa Yahoon toimintaa. A long shot, mutta silti.

En mää tästä mittään tiädä, mutta panin kommentin tuonne kosmetiikkapostaukseen...

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.