Atlantin loma / Vacances atlantiques
Kalusteita vilpolaan / Meubler la pergola

La Rochelle à la pligaa

Pligaa Kahlailua Meripotretti

Lomatunnelmaa Atlantin rannikolta : La Rochellessa vallitseva vakaa korkeapaine antoi esimakua kesästä, pääsimme kahlailemaan laskuvedellä lämpimälle hiekalle lainehtivaan meriveteen ja fillaroimme lounasretkille lähistön ravintoloihin mm Île de Ré -saarelle ja Châtelaillon-Plage -rantakaupunkiin.

Bonuksena mainittakoon että Rén sillan tietulli on 16€ autoille sesonkiaikana, 9€ nyt hiljaisen kauden ajan, 2€ moottoripyörille sekä sivuvaunuille... ja ilmainen polkupyörällä !

Kotiinviemisinä oli hyvää tuulta, päivettyneitä naamoja ja karkeaa merisuolaa.

Fillaroijat Sivuvaunulla Laskuvesi

Pure ambiance de vacances à La Rochelle : le microclimat s'avéra une fois de plus superbe, et nos expéditions à vélo nous permirent de déjeuner dans plein de restaurants différents tant sur l'Île de Ré qu'à Châtelaillon-Plage.

Une motivation supplémentaire réside dans le péage du pont de Ré qui est à 16€ pour les voitures en haute saison, 9€ en ce moment, 2€ pour les motos et sidecars... et gratuit à vélo !

En souvenir nous rapportâmes de la bonne humeur, des visages hâlés et du sel marin.

Vallilla Merisuola Merenranta

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Tuota suolaa minäkin sain tuliaiseksi, kun tyttö oli viime keväänä leirikoulussa Bretagnessa. Laitan sitä kotijuustoon, muuten en osaa sitä kovin laajamittaisesti käyttää...

Se on hyvää esim tomaattisalaatissa sipulirenkaitten kanssa, pihvin päällä, grillatussa kalassa... melkein missä vaan !

Ihanalta nayttaa, tulee muistoja mieleen, tosin se oli joskus 70 luvulla kun viimeksi noissa maisemissa kerailin kivia ja simpukoita. Ihana idylli!

Nyt kuljeskelen taalla Tyynen meren rannalla.

Ihana loma teillä! Olisi kyllä hienoa osata ajaa pyörällä. Minä en ole kyseistä taitoa koskaan kunnolla oppinut: pysyn kyllä jotenkuten pyörällä pystyssä, mutta sinne ja sieltä alas pääseminen on kohtuuttoman vaikeaa. Ala-asteella olen viimeksi pyöräillyt, ja senaikaisista kaatumisista on yhä arpia muistona... Autoilen paljon mieluummin, tai vaihtoehtoisesti kävelen.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.