Eiffel-tornin kulissit / Les coulisses de la dame Eiffel
Verkkokysely ulkosuomalaisille / Sondage pour Finlandais expatriés

Mediameemi eli inventaario nettioleilustani

Haaste tipahti Halo Efektiltä ; kas tässä kolmannen asteen kuulustelun tulokset uteliaille :

lumitulppaani1. Miten monta blogiviestiä olet kirjoittanut blogiisi?
TypePadin mukaan niitä olisi jopa 780 ; kommentteja on huimat 3240 ottaen huomioon että eka vuosi meni lähes kokonaan kommenttipimennossa. Eli kunnia menee kyllä enemmän sinne lukijoitten piikkiin !

2. Miksi aloit kirjoittaa omaa blogia nettiin?
Ihan olalta heitin ensimmäiseen vastaantulleeseen ilmaiseen blogipalveluun lasteni nettipäiväkirjapostauksen marraskuussa 2004. Kuopus oli puoli vuotta ja harmitti kun kotiväki Suomessa ei nähnyt epeleitten kasvavan. Pientä blogikaappausta on havaittavissa sittemmin...

3. Millä nettisivuilla käyt, kun olet netissä?
Kahlaan läpi työn puolesta web 2.0 ja muut tiedonhallinnan ja teknologian välimaastossa vaikuttavat blogit, valtaosa ranskaksi ja muutamia englanniksi tai suomeksikin. Ramppaan ahkerasti sosiaalisen median sivustoilla vaklailemassa ja poimimassa ideoita, kurkin tägi-saitteja kuten del.icio.us ja poimin rss-syötteitä konttorille kierrätettäviksi.

Hupipuolella suosikkejani ovat Blogilista haamupäivityksistä ja päivittymättömyyksistään huolimatta ja beta-versioineen ; naamakirjassa piipahdan mutten viivy - kadonneita uudelleenlöytyneitä ystäviä on kiva pokeilla ; Last FM on taustalla koko ajan ; 01net on ranskalainen tietokonelehti jota maallikkokin ymmärtää ; l'Internaute-nettilehden high tech, mimmit eli "femmes" ja Pariisin palstat...

Ylipäätään luen siis aika paljon paikallista nettiä, mutta ainoastaan suomalaisia tai ulkosuomalaisten blogeja - outoa. Etelä-Suomen Sanomia tulee kahlailtua ja Hesariakin välillä, lähinnä nähdäkseni miten jotain aihetta käsitellään kotimaisesta perspektiivistä - tai löytääkseni puuttuvaa sanastoa ajankohtaisaiheista bloggatessani. (Noloa.)

Ja uusin löytöni työn puolesta mutta kaikinpuolin yleishyödyllinen on EUFeeds beta, jossa on nelisensataa lehteä rss-syötteinä, maittain luetteloituina ja päivittyen 20 minuutin välein. Koukuttavaa.

4. Onko sinulla omaa kotisivua netissä? (Blogia ei lasketa.)
Mikä näistä lasketaan : mobiiliblogi, Flickr, Last FM, WidSets, naamakirja, Jaiku, WebJam, Netvibes (bugii - pahasti kesannolla), ... kotisivuiksi olisi kai laskettu ammoiset MultiMania -valokuvasivut jonne olin tekevinäni jo silloin blogia kuvateksteinä !

5. Osaatko puhua muita kieliä kuin äidinkieltäsi? Mitä kieliä?
Joskus tuntuu että ranska alkaa jyrätä suomea, ja arkisanastossa joskus uupuu huolestuttavasti sanastoa. Ehkä juuri tätä paikkaan lukemalla "oikeaa" suomenkieltä blogikavereilta ? Tuntuu hyvältä pysyä perässä arkikielen ilmaisuissa, eikä ainoastaan virallisen median hohhoijaa-artikkeleita. Olette tärkeitä !

Englanti on auttamattomasti jäänyt ranskan varjoon ja brittikorostukseni alkaa olla aika väkinäistä - arkikielestä puhumattakaan. Ruotsia luin ne pakolliset yläasteen ja lukion oppimäärät ja pystyn ymmärtämään perussanastoa kirjoitettuna, n 500 sanaa ? Saksa paistaa siinäkin läpi, vaikka sekin ruostunut. Espanjan alkeita pänttään ahkerasti joka kerran kun menen sinne sen lentomatkan ajan - tapakset ja ruokalista suunnilleen hallinnassa, kommunikoin suunnilleen parilla tusinalla verbillä infinitiivissä mutta antaumuksella. Suomalaiset estot ovat kielikylpyjen myötä karisseet enkä pelkää naurunalaistavani itseäni. 

6. Mitkä ohjelmat seuraat tv:stä?
Capital ja Zone interdite - M6-telkkakanavan reportaaseja kuluttajaperspektiivistä ajankohtaisaiheilla höystettynä ; Marc-Olivier Fogiel ja Laurent Ruquier -talkshow't ja joskus sorrun jopa rahvaanomaisen Cauet'n ohjelmia katsomaan. Täydellisiä naisia katson kun taas palaavat ruutuun, hollantilainen vastikkeensa oli pettymys, Calif0rnication on hupaisa, ja vanhat brittisarjat kuten The Avengers, Prisoner jne ovat mannaa.

7. Hissi vai portaat?
Konttorilla pakosti hissi (21. kerros) mutta metrossa ja muualla portaat - haluan mennä nopeammin kun rullaportaissa lahnustavat ihmiset !

8. Onnen- ja epäonnen numerosi ovat?
Onnenlukujani ovat 3 ja 19 ; epäonnennumeroita ei ole. Pitäiskö muka ?!

9. Haasta vielä tähän pienimuotoiseen kyselyhaasteeseen 3 bloggaajaa.
Vieläkö joku on haastamatta ? Kolme ensimmäistä jotka lukevat tätä - kiipelissä olette !

      *   *   *

lumitulppaani1. Combien de posts dans ton blog?
TypePad me dit que 780 ; et 3240 commentaires ce qui est impressionnant - en prenant en compte que la première année il n'y en avait quasiment pas.

2. Pourquoi un blog?
A l'origine pour montrer le quotidien de mes petits garçons à la famille en Finlande en novembre 2004 ; ensuite s'est opéré un détournement pour des sujets divers.

3. Quels sites web fréquentes-tu?
Pour le travail, des sites parlant du web 2.0, technologies et knowledge, mais aussi des sites de réseaux sociaux pour glaner des idées, du social bookmarking tels que del.icio.us et en collectionnant des flux rss utiles à partager.

Côté perso, la Blogilista finlandaise - une sorte de portail qui classe les préférés dans l'ordre de mises à jours ; facebook pour des amis retrouvés ; Last FM en tâche de fond ; 01net pour les actus informatiques ; l'Internaute avec ses rubriques high tech, femmes et Paris...

4. As-tu des pages perso? (Le blog ne compte pas.)
J'imagine que rien de tout ceci ne compte pas non plus : moblog, Flickr, Last FM, WidSets, FB, Jaiku, WebJam, Netvibes... mon album photo antique sur MultiMania se serait qualifié -en fait j'y simulais un blog en ajoutant des légendes aux photos !

5. Quelles langues parles-tu?
Finnois comme langue maternelle - même si par moment j'ai l'impression que le français prend le dessus. Anglais bien moins british à force de travailler sous influence américaine... suédois scolaire très rouillé, allemand pareil et espagnol touristique - je maîtrise le menu et n'hésite plus à me lancer dans une conversation au présent et sans vocabulaire.

6. Que regardes-tu à la télé?
Capital et Zone interdite ; MarcO, Laurent Ruquier et des fois même Cauet - j'avoue. Les Despé originales dont la version néerlandaise était très décevante, Calif0rnication quand j'y pense puis des valeurs sûres comme Chapeau melon, Prisoner etc.

7. Ascenseur ou escaliers?
Au bureau ascenseur pour cause de 21e étage ; sinon les marches - même l'escalator ne va pas assez vite pour moi le matin.

8. Numéro porte-bonheur et porte-malheur?
3 et 19 ; pas de numéro porte-malheur !

9. Lance ce défi à trois autres bloggeurs.
Que les trois premiers lisant ceci se considèrent concernés...

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Minä itse luen melkein ainoastaan suomalaisia blogeja yksinkertaisesti siitä syystä, että suurin osa ranskaksi kirjoitetuista blogeista on tuskallista luettavaa. On ekri com sa et pui personne peu plu rien komporendR. Jopa aikuiset ihmiset.

Tai vaikka ymmärtäisikin, en vaan jaksa :) Toki muutamia ranskaksi kirjoitettujakin tulee luettua, mutta tuossa se pääpointti välttelemiseen.

Tismalleen samaa ! Jopa joissain web 2.0 -aiheisissa ammattilaisten blogeissa on silmittömiä verbien taivutusvirheitä, puhumattakaan tavisten blogeista joita en kanssa kestä.

Jotkut DeeDee Paris, Café Mode jne ovat hyvin kirjoitettuja, mutta takana onkin journalisteja jotka tienaavat blogeillaan...

Onko niin että ranskaa on niin paljon hankalampi kirjoittaa ? Mutta ettei edes viitsi laittaa spellcheckiä - se on pelkkää laiskuutta ja viitsimättömyyttä, melkein lukijoitten halveksimista. Et toc.

Oh man, nakituinko nyt kun olen kolmas kommentoija. Kuinkakohan moni hipsi hiljaa ohi kommentoimatta! :D Pitaa kylla odottaa huomeniltaan etta olen kotona ja skandit taas kaytossa.

Nou hätä, saa kommentoida nakittumatta... =D

Haa, en joutunut kolmen joukkoon ;)

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.