Pihalla / Dans le jardin
Terassi edistyy / Pergola avance

Telkkaostoksia / Achats télé

Tvhoher Miten vaikeaa voi ollakaan tuikitavallisen telkan ostaminen ?! HD, HD Ready, Full HD, TNT, TNT HD, HDMI... luulin hallitsevani kaikki nuo ja valinnan olevan vaivatonta. Toisin kävi.

Yli vuosikymmenen uskollisesti palvellut 38cm ruutu (kuva alla) oli väistynyt uuden taulu-tv:n tieltä sänkykamariin, mutta katodisädeputki on uransa loppupuolella alkanut hurista kovasti kuvan sisältäessä vaaleaa. Katselemme sitä harvoin, mutta kaikki päivänvalokohtaukset ja kirkkaalla taustalla purkitetut keskusteluohjelmat jäävät ujeltavan äänen jalkoihin.

Päädyimme tositoimiin ja löysimme hovihankkijaltamme Fnac-kaupasta tarjouksena tosi näppärän oloisen ja edullisen 48cm taulun. Ihastuneena asensin kapistuksen piirongin päälle vanhan rumiluksen paikalle ja totesin korulaatikolleni ja muille aarteilleni jäävän entistä paremmin tilaa.

Mutta sitten alkoikin migreeni ja stressi : nykyään lakisääteisesti pakollinen telkkaan integroitu digiboksi ei löytänyt kuin pari hassua kanavaa diginä, ja analogisena vain ne tutun kelvottomat lähetykset. Entinen erillinen digiboksi toimi hienosti, mutta uusi komea toosa ei.

Lisäksi maalaisjärjellä voisi kuvitella 48cm ruudun olevan suurempi kuin 38cm ruudun, mutta kaltaiseni maalainen ei huomannut että 16/9-näytöllä katselemamme 4/3-ohjelmat kutistuvat ja joka reunassa on mustaa - tai vaihtoehtoisesti kuvan voi venyttää koko ruutuun ja maailma vaikuttaa yllättäen litistyneen pullealta.

Fnacissä todettin lakonisesti että digiviritin ei ollut tarpeeksi voimakas ja kehotti kantamaan kapistuksen takaisin. Mutta kukaan ei osaa sanoa minkä telkan viritin toimisi meillä. Montaako viitsimme kokeilla ? Jääkö meille sittenkin erillinen digiboksi roikkumaan korujeni sekamelskaan ?

Jatko seuraavassa episodissa... joskus.

Tv_vanha

   *   *   *

HD, HD Ready, Full HD, TNT, TNT HD, HDMI... je pensais savoir choisir une télé sans trop de problèmes, un simple écran plat pour notre chambre en remplacement d'une ancienne datant du siècle dernier et dont le tube cathodique commençait à devenir trop bruyant pour l'affichage des fonds clairs.

Mais c'était sans compter avec la puissance variable des tuners TNT intégrés, et il fallait que nous tombions sur un modèle qui s'avéra trop faible pour capter où notre décodeur antique de TNT excellait. Verdict du vendeur : il faut changer de modèle. Nous voici replongés dans les catalogues à la recherche d'une télé normale qui capterait sans double tuner TNT (intégré + externe). Affaire à suivre...

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Excuse-moi, siis onko digiviritin/-boksi Ranskassakin jo pakollinen?!? Mistä lähtien?

Jos näin on niin, eipä ole vielä tänne periferiaan kerinnyt moinen uutinen kantautua. :)

Se unohtui sanoa, että ehdottomasti Full HD. HD Readyllä ei tee yhtään mitään tulevaisuudessa. :) Pakkaa sekoittaa vielä valinta LCD:n ja plasman välillä. Ja ne mustat ja viiveet ja ja ja...!!! Telkkarin valinta on nykyisin suurta tiedettä! :) Onneks meillä on mies enemmän kuin perillä näistä.

Eikä kannata luottaa kauppojen myyjiin, sillä ne ei yleensä tiedä yhtään mitään (nimim. testattu on kierosti!). Itse kannattaa ottaa eka selvää tuotteista ennen kuin lähtee kauppoihin vertailemaan hintoja. Ja mitä pitempi (ilmainen) takuu, sen parempi (esim. Panasonicilla), sillä varsinkin plasmojen vitsaus on "pixels morts" eli sammuneet pikselit ruudussa, jotka näkyy valkeina pisteinä eikä niitä voi vaihtaa.

Asiantuntevaa ja ehdottoman luotettavaa tietoa telkkareista, hifilaitteista ym. löytyy Homecinema-forumilta: www.homecinema-fr.com

Siis Ranskassa ei saa myydä uusia telkkoja joissa ei olisi tnt-tuneria, tuli voimaan joskus tammikuussa. Siitä ei juuri puhuttu, harmi olisi varmaan saanut halvalla juuri tollasen digittömän ruudun kun olisi kuitenkin erillinen digiboksi ollut jemmassa...

No nyt on tilauksessa Sonyn komia kapistus, aiottua kalliimpi (niin siinä aina käy) mutta HD ja isompi ruutu, kakkostelkaksi melkein liiankin edustava minusta.

Tuossa on parasta se että on 16/9 mutta ruudunnäyttöä voi säätää 14/9 jolla näkee 4/3 ohjelmat optimoituina eikä lättyinä - se puuttui tuosta halpamerkistä Höher kaiken muun lisäksi.

Juuri tuota ei tietenkään ollut varastossa mutta kannetaan kotiin lauantaina - jee jee !

Ahaa, enpä tiennytkään eikä tiennyt mieskään tuota. Todella älytöntä, sillä TNT:n vaihtoehtona on satelliitti, joka esim. meillä on. Integroitu TNT-viritin lisää hintaa luonnollisesti...HD-lähetyksiä voi vastaanottaa sekä satelliitin että TNT:n kautta, joten en ymmärrä miksi pitää pakottaa ihmiset ostamaan telkkareita, jossa on tuo integroitu TNT-viritin? No, tää on taas näitä ranskalaisuuksia...:)

Onnea uudesta telkkarista! Flätti on helpompi ja kätevämpi sisustamista ajatellen - ei vie niin paljon tilaa. Terkkuja! :)

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.