Pariisin alennusmyynnit kesä 08 / Soldes d'été 2008 à Paris
Honda 500 Four

Saastunut terveys / Santé pollué

pyloneOman mielenrauhan kannalta ei kannattaisi ikinä katsoa dokkareita saasteista tai ylipäätään ympäristövaaroista.

Ranskan television kolmoskanavalla France 3 hiljattain näytetty Santé polluée (saastunut terveys) -dokumentti ja keskusteluohjelma puhutteli rankasti, ja päinvastoin kuin kuvitellaan yli neljännes sairauksista johtuu suoraan ympäristötekijöistä eikä ole perintötekijöihin liittyvää.

Tunnetusti mikrouunit, kännykät ja antennit, autojen pakokaasut, korkeajännitelinjat ja elintarvikkeissa kummittelevat torjunta-aineet ovat se pahan alku ja juuri, mutta kuka tiesi että esimerkiksi kuivapesulasta tuodut vaatteet saastuttavat vaatekaapin ja vaatisivat monen tunnin perusteellista tuuletusta ? Tai että kaasuliekillä kokkaaminen on kuin laittaisi nenänsä pakoputkeen - äkkiä liesituulettimet täysille !

Helpoin tapa vähentää riskejä on yksinkertaisesti tuuletus. Vaikka asuisi kuinka vilkkaan kadun varrella ja tuntuisi että ikkunasta tulvii vain saasteita, pitää kuitenkin tuulettaa perinpohjaisesti. Saasteet tulevat kuitenkin sisään, ja tuulettamatta jäävät seinien sisälle.

Hedelmistä ja vihanneksista paksukuoriset ovat turvallisempia, vaikkeivät nekään täysin myrkyttömiä. Tomaatit pitäisi kaltata ja kaikki muutkin kuoria - ja luomu on suositeltavaa. Jollei muuta, tunteepahan edes yrittäneensä parhaansa ja tukee vastuuntuntoisia tuottajia !

   *   *   *

NucleaireLa récente émission de France 3 sur les effets de la pollution sur notre santé effraya encore mon écolo intérieur. Un quart des problèmes de santé seraient dus à l'environnement !

Outre les classiques micro-ondes, téléphones portables et antennes relais, lignes à haute tension, gaz d'échappement et autres bêtes noires, on y découvrit moult dangers insoupçonnables jusque là : les produits de nettoyage à sec polluent la penderie d'une manière inquiétante et cuisiner au gaz s'apparente à sniffer un pot d'échappement.

Aérer sa maison semble la solution la plus simple pour la pollution ambiante - même si l'on habite sur un axe très fréquenté il faut ventiler : la pollution entrera de toute manière, mais en l'absence de ventilation elle restera.

Quant à la nourriture, mieux vaut privilégier le bio même si cela ne garantit pas des produits 100% propres. On retient que plus la peau du fruit ou du légume est épais, plus les pesticides en surface sont tenus à l'écart - à l'exception des systémique qui sont omniprésents.

Conclusion : cuisiner avec la hotte, peler les tomates et acheter bio et produits issus de l'agriculture raisonnée. Du moins on aura essayé et on soutiendra les producteurs sensibilisés aux questions de l'environnement.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Minä olen samanlainen maapallon tilan, ympäristön ja terveyden murehtija... Mutta aika mielenkiintoista tuo mitä kirjoitit pyykistä ja kaasusta ja tuulettamisesta. Luomu on muuten usein onneksi maukkaintakin kaikista vaihtoehdoista.

Sitä tulee aina stressattua kaikesta, mutta on se kamalaa...

Ja täydellisen ristiriitaisesti mainostan heti perään miehen vanhaa 70-luvun moottoripyörää joka ei ole kovin ympäristöystävällinen - mutta kierrätys on pop ja moisella lelulla ei paljoa ajella, eli ei saastuta määrällisesti paljoa.

=)

Saasteita ei auta itkeä, parasta vain yrittää tehdä itse parhaansa ja saastuttaa mahdollisimman vähän. Vaan on kyllä ulkosuomalaisille aika haasteellista kun noita lentokilometrejä pukkaa kertymään...

Ekologista kesää teidän poppoolle ja hauskoja alepäiviä viikon kuluttua!

Kiitos kiitos, laskettiin että autolla olisi vielä kalliimpaa ja saastuttavampaa, eli taas lennetään mutta korvataan ostamalla "omatunto" sieltä actioncarbone.com -saitilta, kun kerran on verovähennyksiäkin voi laittaa reilusti avitusta.

Sieltä sitten vasta onkin matkaa... Appeni asui lapsuudessaan Saigonissa ja matkasivat suurella valtamerilaivalla joka toinen vuosi pitkälle lomalle kotimaahan. Vieläköhän semmosia on ? Aika nostalgisen kuulloista, ja varmaan turhauttavaa kun suttaantuu kuukausi poikineen matkaan...

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.