Fiesta durable / Kestävät kemut
Tarte au saucisson à l'ail / Makkara-peruna-juustopiirakka

Microsoft RATP

PerturbationOnko Microsoft luonut Pariisin metron ?!

Tämä yllättävä ajatus pamahti tajuntaani keskellä eilistä julkisen liikenteen kaaosta, jossa 45°C lämpötilassa sai vaivalloisesti edettyä parhaimmillaan neljä asemaa 55 minuutissa.

Itä-länsi -akselilla toimiva RER A -esikaupunkilinja oli täysin pysäytetty koska edellisenä iltana erästä kuljettajaa oli rökitetty ; spontaani solidaarisuuslakko ajoi miljoona käyttäjää metron ykköslinjalle jolla minä menen töihin, ja valtava sumppu oli valmis.

Metrossa ilmeni erinäisiä toimintahäiriöitä, joista yllättäen löytyi kovasti samanlaisuuksia Windowsin bugien kanssa :

Kesken matkaa kuulutetaan vaunun saapuneen pääteasemalle ja kehoitetaan kaikkia matkustajia poistumaan junasta, ja ihmisten kompuroitua närkästyneinä laiturille kuuluu ilmoitus junan jatkavan sittenkin matkaansa ; tuntemattomasta ongelmasta johtuen matkustajia pyydetään ystävällisesti odottamaan ; kehoitetaan vaihtamaan toisille linjoille (muistatteko - juuri se toisen linjan lakko ?!?!) ; pyörtyneen matkustajan johdosta vielä pieni hetki odotusta...

Samaa tahatonta ja tragikoomista tilannehuumoria.

   *   *   *

Le métro parisien serait-il conçu par Microsoft ?!

MmetroCette idée incongrue me frappa soudain hier, en plein milieu d'une perturbation à 45°C et après avoir fait quatre stations en 55 minutes.

"Terminus tout le monde descend" en beau milieu de parcours, le programme ne répond pas, cette rame ne prend plus de voyageurs, un script ralentit la page, arrêt spontané de travail, pas assez de mémoire pour fermer l'application, veuillez emprunter les correspondances (quand la perturbation est due à l'arrêt de celles-ci), le système va fermer...

Il y a comme un air de famille, vous ne trouvez pas ?! Même sens de l'humour involontaire, mêmes bugs tragicomiques.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

En nyt millään muista mistä maailman metrosta oli kysymys, mutta se saattoi olla jopa Pariisin linja 14 (joka tapauksessa automaattimetro).

Kaverini kertoi olleensa kuljettajattomassa metrossa, joka oli vain pysähtynyt keskelle tunnelia. Jotain kuulutuksia oli kai tullut (en ole ihan varma). Jonkin ajan päästä tunnelia pitkin kävelee joku kaveri, avaa junan oven, tulee sisään, avaa jonkin luukun junan sisällä ja kytkee läppärinsä sinne. Sivusta katsellut kaverini havainnoi, että junassa on ilmeisesti Microsoftin käyttöjärjestelmä. Sitten läppärikaveri buuttasi junan ja matka jatkui.

Voi ei ! Ja minä kun luulin keksineeni hupaisan jutun, jos se onkin totta niin nyt tosiaan pelottaa julmetusti. Onneksi ykköslinjalla on oikeita kuskeja - no ne tosin lakkoilee ja kiusaa viattomia matkustajia palkkahuolillaan ; jumitanko minä muka tuhansia pariisilaisia jos en saa bonusta ?! Mutta tuosta lisää joku muu kerta... =o)

Lol, j'y avais jamais pensé mais c'est sûr y'a un air de famille. C'est tous les 2 des trucs qui merdent tout le temps mais qu'on est obligé d'utiliser ^^

Allo!

Miulla ois siulle pieni tunnustus blogissani! =)

Ja vilkutus Lahdesta... =)

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.