Suomi Finlande
Maurelitacast n°1 : The Dø

Making of... videopostaus !

... eli kuinka tappaa tehokkaasti pari tuntia kun pitäisi olla pakkaamassa pitkää viikonloppua varten.

Makingofvideocast

Kaikki alkoi Tuijan tekemästä haastattelusta ja Sun Äitis seesmeily oli se viimeinen tippa ; oli aivan pakko kokeilla videon purkittamista ja tässä saatte sen making of -tunnelmat.

Konttorilta kotiuduttani oli vannonut etten avaa konetta ennen kuin matkakassi on kasassa ja olen syönyt illallisen. Mutta eihän lasketa jos kuuntelee musiikkia koneella, ja kännyynkin piti ladata kuunneltavaa junamatkaa varten...

Siinä sitten istuin ja tapitin webcamiä hypnotisoituneena. Jos ihan pikkaisen, vain pari kokeilua ?!

Alussa oli valaistus kohdallaan, aurinkoa vielä ulkona ja olohuone näytti ihan hauskalta taustalla, mutta aiheesta ei ollut tietoakaan. Seurasin hyviä neuvoja ja juttu alkoi hahmoittua, heilumiset ja irvistelyt olivat melkein kontrollissa - ja videopostauksilleni kehittyi tarkoituskin. Kerta toisensa jälkeen kankeus ja teennäisyys talttuivat, mutta salakavalasti päivänvalo väheni mitä valmiimpi hommasta tuli.

Lopussa oli juttu, kutsumus ja alkeellista editointiakin, mutta valaistus muuttui karmeaksi ja päädyin hyllyttämään kaikki purkitukset. Tässä on hyvä lähtökohta kun palaan viikonlopun vietosta... Jännitys huipussaan !

EDIT : aamun valoisuudessa otin webcamiä sarvista ja purkitin ennen konttorille kiiruhtamista uuden otoksen, jonka paiskasin saman tien mobiiliblogiini. Olkaa hyvät : Maurelitacast n°1 : The Dø

Videocasts

Comment tuer efficacement du temps quand on devrait préparer ses bagages pour le week-end ?

Tout commença avec une interview podcast par une journaliste de la télé-radio finlandaise, et un influenceur finlandais (Sun Äitis ; littéralement "Ta Mère") qui se lança avec Seesmic. J'avais déjà fait quelques malheureuses tentatives mais aussitôt supprimées ; cette fois-ci je n'ai pas pu résister à l'appel de la webcam...

En suivant quelques conseils avisés d'autres débutants, je façonnais mon texte au fur et à mesure des prises. Plus j'avançais, plus le message s'affinait et je finis même par trouver un thème pour une série de vidéos à venir - à vocation culturelle, mais à destination de mes compatriotes donc hélas en finnois.

Or, plus mon discours se rodait, plus la lumière de jour se déclinait et je fus prise de court par l'éclairage devenant atrocement artificiel. J'ai donc des prises avec des conditions d'éclairage parfaites mais un contenu tâtonnant et des bruits de fond insupportables, puis d'autres plus ficelées et avec un minimum de montage élémentaire mais avec un éclairage catastrophique. Je ne vous offre ici donc que le making of, en attendant que je capture une version envisageable pour une publication - à mon retour de WE ?!

   *   *   *

EDIT : à la lumière du jour du matin, je pris mon courage (lire : webcam) à deux mains et mis en boîte une prise avant de filer au bureau. Pour les amateurs de finnois et les curieux ayant envie d'entendre le son de ma voix dans ma langue maternelle, voici donc : Maurelitacast n°1 : The Dø

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Ähh, epistä, eihän noita klikkaamalla aukea mitään!

Sun olisi pitänyt kuunnella se kohta ohjeista, jossa sanottiin, että kannattaa ruveta tulkitsemaan rosoisuus charmantiksi, niin videon levitykseen pääsyn todennäköisyys kasvaa!

Toivotaan, että sälliesi loma jatkuu pitkään, niin että sinulle tulee pian uusia, rauhallisia iltoja, jolloin on hyvää aikaa askarrella vodcastin kimpussa!

t. hän, joka lupaa tulla videokommentoimaan

Rosoisuutta kyllä piisaa jatkossakin, ei hätää ! Kun ei ole mikkiä, webcam vaan kohisee kamalasti, valaistus on surkea enkä osaa puhua tarpeeksi kovaa.

Ja harmittelet varmaan etten ole vielä ehtinyt laittamaan tätä seesmic-muotoon ; se tulee nyt vaan tonne voxiin kunhan senkin ehdin - mutta ymmärtääkseni se saa heivattua sieltäkin seesmiciin. Eli tekemistä riittää...

Mutta nyt konttorille ja illalla lomalle !

Jee, suomenkielinen videoblogaus leviää! Tilasin videovirtasi heti.

Apua, kumpi noista napeista on kommentin julkaisu? Veikkaan Posteria...

Hienoa että on yleisöä ! Kohta kun pääsen seesmiciin.... jahkas palailen viikonlopulta...

Ai juu, pahoitteluni kun typepad on ranskaksi - mulla on se editoija paikallisella kielellä eli se laittaa kaikille ei-kirjautuneille mun valinnat... ehkä pitäisi laittaa englanniksi, sillä suomenkielellä ranskalaiset lopettavat kommentoinnin kuin seinään. Aperçu = preview ; Poster = Post. Voisin tehdä ranskankielentuntejakin podcastina !

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.