Prune & Lilas = mini-fashionistas
Maurelitacast 3 : Olivia Ruiz [suomeksi ; sous-titré français]

Le Marais @ Second Life

Sl_lemarais Eilen vein suomalaiset työkaverit Le Marais -kortteliin vilkkaan palaveripäivän kruunaukseksi. Intiaanikesäinen aurinko paahtoi ja Pariisin vanhimpien katujen pienet putiikit piristivät kävelyämme.

Illallinen nautittiin jo hyväksi havaitussa viinibaarissa Le Coude Fou ; hullu kyynärpää viittaa ranskankieliseen sanontaa "nostaa kyynärpäätä" eli lasin kallistelua.

Uskaltauduin maistamaan erikoisempia ruokalajeja kuin viime kerralla : tomaatti- ja vuohenjuustorahka eräänlaisen retikan tai "mustan retiisin" (radis noir) tagliatellen kera ; kanaa curry-kastikkeella ruokabanaaneilla avocadolla ja riisillä ; jälkiruokana yltiöuskalias kokeilu mansikoita oliiviöljyssä ja tuoreella mintulla höystettynä. Viimeinen oli lähinnä mielenkiintoista, eikä vetänyt vertoja pyötäseurueeni varmalle valinnalle tarte tatin ; se kumottu omenakaramellitorttu paksulla kermalla.

Kuvituksena tässä on Second Life -maisemia kyseisestä Le Marais -korttelista ; kurkin kuvia aiheeseen perehtyneitten bloggaajien sivuilta ja siellä oli jopa Pariisin kaupungin Vélib-vuokrapyöriä - uskomattoman todentuntuista mutta silti autiomaisen tyhjää kuvissa.

Kuvat Metaverse3d ; uutinen via fredcavazza.net.

    *   *   *

Sl_velib Hier après une journée d'échanges passionnants au bureau, j'ai amené mes collaborateurs compatriotes dans Le Marais ; un été indien inespéré a rendu notre balade dans les vieilles rues de Paris encore plus agréable - parsemée de quelques boutiques au charme suranné et d'objets insolites.

Pour le dîner j'ai opté pour un bar à vin déjà testé dans la rue du Bourg Tibourg ; Le Coude Fou avec ses délicieux plats très inventifs, sa carte de vins avec deux pages de vins du mois au verre...

Me sentant très aventurière, j'ai testé les tomates à la faisselle de chèvre et ses tagliatelles de radis noir en entrée, puis un poulet au curry avec bananes platanes avocat et riz - avec des fraises à l'huile d'olive et à la menthe en dessert. Tout le reste fut absolument réussi mais le dessert un peu trop "intéressant" à mon goût. Mais l'important est d'oser ! Mes compagnons de table ont choisi la tarte tatin avec de la crème merveilleusement épaisse - une pure merveille.

Pour illustrer ce billet je me suis permis d'emprunter des images de bloggeurs initiés du quartier dans SecondLife ; Le Marais semble plus vrai que nature avec les Vélib et les enseignes réelles - mais terriblement désert !

Images Metaverse3d ; via fredcavazza.net

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Oletko aktiivinen SL-käyttäjä? Minulta on jäänyt siihen, että Tuijan innostamana loin keväällä tunnukset ja olen muutaman kerran käynyt harjoittelemassa.

Laajamittaisempi käyttö on jäänyt harjoittelematta, kun ensin pitäisi saada rakennettua hahmosta mieluinen. Nyt sillä on ihan väärät vaatteet, kengät ja hiukset, ei siihen voi samaistua.

Tuija ja Yolanda Hirvi ovat jo luvanneet joskus lähteä oppaikseni. Lähtisitkö mukaan virtuaaliselle ostosretkelle ja kampaajalle, jos aikataulut sopisivat?

Eikun en ole, tuo on se raja jonka olen itselleni laittanut ja siitä en mene yli : kakkoselämää on ihan riittävästi muutenkin ja aika ei riitä. En ole tarkoituksella mennyt edes kurkkimaan, tyydyn vaan vaklaileen muitten rapoja. Takuuvarmasti koukuttuisin, ja se on ymmärtääkseni kamala aikasyöppö.

Mutta ehdotus olisi ollut tappavan houkutteleva, huulta purren kieltäydyn...

Vaan onko totta, että Kosher Pizza on lopettanut? Marais ei pian ole enää entisensä..

Joo ymmärtääkseni sitä ei ole enää millään nimikkeellä missään paikassa ; joskus ne vaan katalasti muuttavat (Favela Chic) mutta tuo tais kadota. Pfff.

Ja Chez Mariannen tarjoilijat olivat YSTÄVÄLLISIÄ viime kerralla ; mihin on maailma menossa........

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.