Love your blog ; love my zik ?
Sunnuntain aurinkoa / Dimanche ensoleillé

Kotivideo / Vidéo maison à la Maurelita

   

Mitä kotini paljastaa minusta ? Näkymätön tyttö pohdiskeli juuri asiaa, mainiten Kodin Kuvalehden kuulut asuntoetsivät ja heidän arvuuttelunsa tuntemattoman talon asukeista sisustuksen perusteella.

Kysymys ei tullut mieleenikään tehdessäni videopostausta pihastani ; oli jotenkin luontevaa esitellä blogissa kerrottujen remonttihommien tulos - ja jatkaa pihakierroksen jälkeen sisällä punaisessa talossa.

Lastenhuone1 Lastenhuone2 Lastenhuone3

Aloitin lastenhuoneesta yläkerrassa, keltainen peräseinä ja auringonvalo kruunasivat pikaisen lavastuksen jossa mm raivattiin sekamelska lelukoreihin. Esikoisen aloitettua "oikean koulun", suunnitelmissa on muuttaa pojat viereiseen isompaan huoneeseen, joten halusin tallentaa nykyisen tunnelman.

Toisessa osassa palataan alakertaan, todetaan ettei Ranskassa ole juuri eteisiä, nähdään miten jääkaappi-mikropylväs toimii tilanjakajana, lämpimän punaisista sävyistä huolimatta syysvalo on entistä viistompaa ja harvinaisempaa, ja uuden siiven okranoranssi innoittaa blogitustani uuden vilpolan varjossa.

Mitä tämä kaikki kertookaan ? Vastaako todellisuus blogista saatua hajanaista kuvaa kodista ? Tuliko vastaan yllättäviä yksityiskohtia tai outoja sisustusratkaisuja ? Onko talo näköisemme ?!

   

   *   *   *
Un petit tour guidé dans notre maison, hélas la vidéo est en finnois sans sous-titrage français pour cause d'incompatibilité de mes derniers tests en date...

En résumé, on commence par la chambre d'enfants en haut, avec la déco jaune et rouge et un défilé de personnages préférés des occupants.

Cuisine Salon_rouge Salon_orange

Au rez-de-chaussée, à la différence des maisons finlandaises pas vraiment d'entrée séparée, on admire le carrelage vintage d'origine, une colonne qui accueille le frigo et le micro-ondes et sert de séparateur entre la cuisine et le reste ; le salon rouge avec son tapis rouge et le poisson tout droit sorti d'Arizona Dream ; la salle à manger avec une nappe Marimekko et la cuisine avec une crédence en alu. On termine sur l'extension où se trouve le salon orange - et encore plein de jouets, et une grande baie vitrée donnant sur la pergola.

Mais que dévoile notre maison sur ses habitants ? En Finlande, un magazine fait découvrir à deux "détectives d'habitations" des foyers d'inconnus, et ils doivent deviner quel genre de personnes occupent ces lieux, d'après la décoration et les autres indices perceptibles.

Qu'en dis sur nous la nôtre ? L'image fondée sur les bribes vues dans le blog correspond-elle à la réalité ? Des détails surprenants ?

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Ihania nämä sun videot!!

Kiitos ! Oli helpompi saada talo (jonkunlaiseen) kuvauskuntoon kuin itseni, en tuntenut oloani mitenkään kuvaukselliseksi... ;-)

Hih, voikun kiva nähdä ihmisten koteja! Mä aina illalla kun kävelen ja katselen valoja ikkunoissa mietin että mitenköhän ne muut ihmiset asuu... niin paljon erilaisia elämiä menossa joka puolella koko ajan. Tosi pirtsakka teidän koti, ihan on emäntänsä näköinen!

Moi Maurelita!

Hieno postaus. Kotisi on sinun nakoisesi silla tapaa, etta olen saanut sinusta seurallisen ja kuplivan kuvan - ja myos pesanne tuntuu varikkaalta ja mukavan viihtyisalta paikalta, jossa elaa ja tavata ystavia.

Hassua miten sinun pariisilais-suomalainen kotisi on punavaritteinen, ja minun pariisilais-suomalainen kotini taas sinivaritteinen.
http://www.makinen.fr/susa/wordpress/2008/05/12/my-parisian-haven/

Blogisi on yksi hienoimmista, joilla kayn eli iso rohkaisu: jatka samaa hienoa tahtia:)

Marianne, minustakin on hauska kuvitella ihmisten koteja - juuri tuossa sunnuntain siirtolapuutarhapostauksessa viimeeksi tuli ihmeteltyä mitä ihminen itsestään paljastaa asunnollaan tai tuossa tapauksessa puutarhapläntillään.

Susu kiitos ; meillä on lämpimät värit pop, olen varmaan niitä harvoja suomalaisia/länsimaalaisia jotka eivät pidä sinisestä - paitsi tietenkin järvissä. ;-) Hyvä kun linkkasit omaasi, miten olin voinutkaan missata tuon. Runollisen kaunista sinulla !

Ai kun kiva nähdä kotiasi. Ja hieno keksintö se pylväs tilanjakajana. On niillä arkkitehdeillä usein hyviä ideoita, mutta niinhän pitäisikin olla, asiantuntijoita kun ovat.

Ihana postaus ja vallan lämpimän näköinen koti. Minä en varmaankaan uskaltaisi noin oranssia/punaista seinää, mutta on kyllä ihan Pligaajengin näköinen :D

Tuli tästä mieleen, että kunhan saadaan 45 neliötä esittelykuntoon, varastan röyhkeästi idean.

Joo arkkitehdit ovat hyviä luovalla puolella mutta älkää ikinä pyytäkö niitä suunnittelemaan esim kylppäriä - kaakelit, kaadot ja vesitiivisteet eivät ole hallussa. Ugh.

Stazzy odotetaan sun kämppäsi esittelyä kuin kuuta nousemaan ! Kukas muu uskaltautuu leikkiin ?

Ihanan lämpöisen ja värikkään näköinen koti! Juuri teidän perheen näköinen, tai ainakin sen näköinen kuin kuvittelen teidän olevan: runsas, rönsyilevä, värikäs, iloinen.

Kivoja postauksia sinulla!

Aivan ihanan nakoinen koti teilla! Mukavaa oli kayda virtuaalisesti kylassa! Vain pullakahvit puutuivat ;)

Olisi tosiaan ollut kiva kutsua teidät lukijat pullakahveille ! Puhuttiin juuri sinusta M'man Suomi-koululla... ;-)

Suomalaista Marimekkoa ja suomalaista varimaailmaa, lattiakaakelit enemman ranskalaiset ehka. Kaakelithan siina oli, alakerrassa?
Kuulin etta Pariisiin on avattu suomalainen ravintola. Milloin siita tulee reportaasi?

On kaakeleita jep, ne vintage-laatat. ;-)

Ja mimmiliiga menee koeajamaan suomalaisraflaa 23.10 - rapo heti sen jälkeen !

Hyva, ilmoita jos unohdan kayda katsomassa.

sympathique ce blog, je redécouvre ma copine !!!

Ravie de te voir ici dans les commentaires !!

=)

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.