Naamakirjanpitovillitys / Facebookeries
Nickel Chrome - ou Chrome sur le dos ? *

Koulutien alku / Chemin des écoliers

Koulunpiha Koulut alkoivat Ranskassa eilen, ja pikkukoululaisemme jatkavat taivaltaan suurella innolla kuten aiemminkin.

6-vuotias aloitti nyt oikean koulun alakoulun ensimmäisellä luokalla, CP eli cours préparatoire (kirjamellisesti valmistava luokka). Motivaatiota lisäsi uusi Cars-reppu ja valtava määrä rekvisiittaa, mutta ei edes pelottanut koska tutustuminen oli hoidettu upeasti jo alkuvuodesta - hatunnosto siitä koulun johdolle.

Fournitures Kauhistelin jo keväällä annettua koulutarvikkeitten kilometrin pituista listaa, jossa komeili mm 14 vihkoa suojuksineen, 12 värikynää, 12 tussia, pyyhetaulu ja siihen 8 tussia, 12 lyijykynää, peitevärinapit penseleineen, 10 (!) liimatuubia jne... Tavarat eivät mahtuneet reppuun, mutta onneksi ne jäivätkin kouluun.

Kuopus meni lähinnä tarhaa muistuttavan maternelle-koulun toiselle luokalle "moyenne section" ; vaikka aloittikin jo 2-vuotiaana (omasta halustaan ja vastoin kaikkia periaatteitani !) sitä ei hyvitetä vaan lapsen iän mukaan annetaan kehittyä ja kasvaa rauhassa. Hyvä näin, minusta olisikin kamalaa stressata pientä lasta hyppäämään luokan yli jo nyt.

   *   *   *

Luokkahuone La rentrée des classes hier était source de joie et de surexcitation chez nous, comme d'habitude.

Pour l'aîné, le CP signifie grandir et sa motivation pour apprendre à lire et à compter est à son comble. Le sac à dos Cars flambant neuf et les tonnes de fournitures n'y étaient pas totalement étrangers non plus, bien que les 14 cahiers et les 10 tubes de colle m'intriguaient au plus haut point.

De surcroît, il n'appréhendait guère les nouveaux locaux ni la nouvelle maîtresse, ayant pu faire la connaissance de l'école élémentaire lors d'une classe de lecture en début d'année. Mention spéciale pour la direction de l'école pour cette adaptation gérée à merveille !

Le cadet quant à lui intégra sans encombre la moyenne section même si c'est déjà sa troisième rentrée. Ayant commencé à deux ans - malgré mes principes et à sa propre demande - il ne saute toutefois pas de classe et je trouve cela très bien. Hors de question de pousser un si petit aux efforts au-delà de sa maturité.

Commentaires

Flux Vous pouvez suivre cette conversation en vous abonnant au flux des commentaires de cette note.

Nii-i, onhan se melekoista kun Suomessa tottui siihen, että koulussa on kaikenlaista askartelutarviketta ja härpäkettä, väriä ja paperia. Täällä vanhempien pitää ostaa kaikki olennainen.

Ei ihme, että asiasta panikoidaan ja kirjoitetan joka syksy.

Tsemppiä vaan pikkukoululaisille! Aamut on paljon hauskempi aloittaa, jos ei tarvitse miettiä uusia tapoja motivoida lasta lähtemään kouluun reippaana. Täällä Suomessa on menossa neljäs kouluviikko ja ekaluokkalaisen äitinä vierestä touhua seuranneena välillä vain huokailen.
Onko Ranskassa muuten jokin maksimioppilasmäärä ekaluokilla/ alakoulussa?

Voi huh huh mikä ostoslista!

Ostoslistasta vielä sen verran, että viisi liimatuubia palautettiin kotiin - nyt on sitten kollaasiateljeita luvassa ennen kuin kuivuvat.

Meidän alueella on maksimimäärä luokassa 25 ; esikoisen luokalla on vain 23 eli tosi hyvin. Tarhapuolella on 25 mutta pienillä (3-4v) myös apuope, joka vie vessaan ja auttaa käytännön hommissa.

Terkkuja koululaisille! :)

Oon aina miettinyt noitten listojen järkevyyttä. Pitääkö niitä orjallisesti noudattaa? Tuleeko vanhemmille jotain sanktioita, jos ei heti osta kaikkea, mitä pitää? Kyllähän nyt kouluvuoden aikanakin voi ostaa tarvikkeita sen mukaan miten tarvitaan. Ja hei, 10 liimatuubia on kyllä ihan älytön määrä! (Meillä tosin oli koulussa opo, jonka lempinimi oli Eeva Liimanhaistaja! *kiäh, kiäh*)

Jos meillä ikinä on lapsia, niin mie oon varmasti kylän hullu hippi-äiti, joka on aina vastustamassa kaikkea ja järjestämässä yhden naisen mielenosoituksia lasten pitkiä koulupäiviä vastaan jne. =D

Gros bisous à vous tous !

Näemmä noudatin liian orjallisesti kun 5 liimatuubia palautettiin. Kun 23 oppilasta tuo kukin 10 liimatuubia, siinä on laskemista matikan tunnille !

Mutta lapset pitivät huolen että oli kaikki pyydetyt heti ekana päivänä, ja onneksi oli sillä kaikilla muillakin oli... Tänään vietiin puuttuneet kolme juttua.

Minäkin ajattelin olla se kapinamutsi, mutta lopulta pitkät koulupäivät ovatkin vähän kuin ilmaista lastenhoitoa. Ei vais, mutta multa kyllä kysytään aina mitä lapset tekevät (yksin) kotona jos pääsevät kerran niin kamalan aikasin kotiin Suomessa...

>Ei vais, mutta multa kyllä kysytään aina >mitä lapset tekevät (yksin) kotona jos >pääsevät kerran niin kamalan aikasin >kotiin Suomessa...

Työssäkäyvien vanhempien eka- ja tokaluokkalaiset ovat iltapäiväkerhossa. Kolmannesta luokasta alkaen kai koulun viikkotuntimäärä vähän kasvaa, mutta iltapäivä pitää sitten selvitä itse.

Kiitos vastauksesta ! Sielläkin on siis iltapäiväkerhoja ; itsellä oli aina joku kotona ja sain oman avaimen vasta aika myöhään.

Nuo listat vähän vaihtelevat koulusta toiseen - peruskoulutasolla meidän lapset ovat aina saaneet kaikki vihot koulusta, vain joskus on tarvittu suojuksia, ei aina niitäkään. Liimatuubeja kyllä menee, epäilen että hyvinkin kymmenen, kun niillä siis useimmiten liimataan monisteita vihkoon (!). Yksi hyvä syy ostaa kaikki vehkeet heti alkuunsa, ja vaikka liiankin kanssa on hinta - kaikki kallistuu taas, kun tämä koulunalkuhössäkkä on ohi.

L'utilisation des commentaires est désactivée pour cette note.